Bryan Johnson: Οι αντιγηραντικές συνταγές του μεγιστάνα που θέλει να νικήσει τον χρόνο – Τι περιλαμβάνει το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα

Ο επιχειρηματίας βιοτεχνολογίας Bryan Johnson, ο οποίος ξοδεύει έως και 2 εκατομμύρια δολάρια ετησίως σε ένα εντατικό πρόγραμμα νεότητας που ονομάζεται Project Blueprint σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την ηλικία του (είναι 46 ετών), ακολουθεί μια αυστηρή φυτική διατροφή που περιλαμβάνει ένα μείγμα στερεών και υγρών τροφών. Τι πρέπει να τρώτε όταν ο στόχος είναι να μείνετε νέοι για πάντα;

Ο δισεκατομμυριούχος συγκέντρωσε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ιδρύοντας την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Braintree και πουλώντας την στο eBay για 800 εκατομμύρια δολάρια το 2013.

Με τα χρόνια, παραδέχεται ότι έχει πάρει κάποιες κακές αποφάσεις για την υγεία – συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης υδατανθράκων και ζάχαρης αργά το βράδυ. Το 2019 άρχισε να κάνει αλλαγές στον τρόπο ζωής του. Αυτές τις μέρες, ο Johnson συνήθως ξεκινά τη μέρα του με ένα smoothie «Green Giant», γεμάτο με συμπληρώματα. Για μεσημεριανό, μπορεί να έχει ένα μπολ γεμάτο λαχανικά. Και, για επιδόρπιο, τρώει συνδυασμό φρούτων και ξηρών καρπών.

Συνολικά καταναλώνει περίπου 1.977 θερμίδες την ημέρα. Ο Bryan Johnson και η ομάδα ειδικών υγείας του δημιούργησαν τις διατροφικές του συνταγές ρωτώντας «το σώμα τι χρειαζόταν», αποκάλυψε ο ίδιος στο Business Insider σε ένα email. «Κάθε θερμίδα έπρεπε να παλέψει για να παραμείνει στη ζωή μου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κανένα από τα συστατικά της διατροφής του δεν είναι απλώς «βολικό, δροσερό ή μοντέρνο», αλλά «βοηθά το σώμα να λειτουργεί καλύτερα», εξήγησε επίσης σε ένα βίντεο στο κανάλι του στο YouTube.

Οι συνταγές τον βοήθησαν να σταματήσει να λαχταρά τα fast, είπε προηγουμένως. Εκτός από τη διατροφή του, ο Τζόνσον παίρνει δεκάδες συμπληρώματα, ασκείται καθημερινά και υποβάλλεται σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένων αιματολογικών εξετάσεων και μαγνητικής τομογραφίας. Η αναζήτησή του για τη νεολαία τον οδήγησε ακόμη και σε ένα απομακρυσμένο νησί της Καραϊβικής για να πάρει δόσεις ενέσιμης γονιδιακής θεραπείας (για 25.000 δολάρια ΗΠΑ ανά δόση).

Ο μεγιστάνας που προσπαθεί να αντιστρέψει τον χρόνο δημοσίευσε πρόσφατα βίντεο με μερικές από τις αγαπημένες του συνταγές που υποστηρίζει ότι είναι αντιγηραντικές στο κανάλι του στο YouTube.

Δείτε βίντεο με το πώς να φτιάξετε το μεσημεριανό κατά της γήρανσης με την υπογραφή του Bryan Johnson

Ο Johnson και η ομάδα των γιατρών του είπαν ότι το Project Blueprint τον βοήθησε να αποκτήσει το δέρμα ενός 28χρονου, την καρδιά ενός 37χρονου και την ικανότητα των πνευμόνων ενός 18χρονου. Φυσικά, αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα και υπάρχει έντονη συζήτηση για το τι ακριβώς είναι η «βιολογική ηλικία».

Το “Super Veggie” είναι ένας καλός τρόπος για να καταναλώσετε τα λαχανικά σας και μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 20 λεπτά, είπε ο Johnson σε ένα βίντεο. Είναι ένα μπολ με μαγειρεμένες μαύρες φακές, μπρόκολο, κουνουπίδι και μανιτάρια, συν μπαχαρικά, αρωματικά και υγιεινά λιπαρά.

Τόνισε ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 34 λεπτά για να φάει το «Super Veggie».

Το επιδόρπιο είναι ένα μείγμα από φιστίκια, φρούτα, φυτικό γάλα και χυμό ροδιού, εξήγησε σε άλλο βίντεο. Συμπληρώνει αυτό το μείγμα με σπόρους chia, πρωτεΐνη μπιζελιού και περισσότερα μούρα. Τρώει μόνο μεταξύ 6 και 11 π.μ., και λέει ότι η «πιο θλιβερή στιγμή» της ημέρας του είναι η τελευταία του μπουκιά επιδόρπιο κάστανο – συνήθως γύρω στις 11 το πρωί.

Δείτε την πλήρη συνταγή σε αυτό το βίντεο (στα αγγλικά):

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ