Βίντεο – σοκ: Σκουλήκια περιφέρονται στην κοιλιά ενός 70χρονου

Ένα αποκρουστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας, και δείχνει σκουλήκια να περιφέρονται στην κοιλιά ενός 70χρονου άνδρα. Τα παράσιτα μοιάζουν σαν να βγήκαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας.

Σύμφωνα με την DailyMail, ο ηλικιωμένος άνδρας είχε πάει σε νοσοκομείο της Κίνας για να υποβληθεί σε χολαγγειοσκόπηση, κατά την οποία οι γιατροί εισάγουν μια κάμερα είτε από το στόμα είτε από το δέρμα για να εξετάσουν την άνω κοιλιακή χώρα για τυχόν προβλήματα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο άνδρας, ο οποίος είχε ιστορικό καρκίνου του παχέος εντέρου, φιλοξενούσε έναν όγκο στο έντερό του, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, οι γιατροί βρήκαν πέντε σκουλήκια σε σχήμα φύλλου να κουνιούνται στη χοληφόρο οδό του ήπατος, το δίκτυο οργάνων που μεταφέρει τους πεπτικούς χυμούς από το ήπαρ στο λεπτό έντερο.

Στο ανατριχιαστικό βίντεο, ένα από τα παράσιτα φαίνεται να στριφογυρίζει.

Οι γιατροί ταυτοποίησαν τα γαστρεντερικά σκουλήκια ως clonorchis sinensis, ένα είδος ηπατικού γλωχίνα που βρίσκεται σε μισοψημένα ψάρια και γαρίδες, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Κατάγεται από την Ανατολική Ασία, όπου καταναλώνονται συνήθως ωμά θαλασσινά.

Όταν ένα άτομο τρώει ένα κομμάτι μολυσμένου ψαριού, το παράσιτο ταξιδεύει στον χοληδόχο πόρο, όπου αναπτύσσεται σε ένα σκουλήκι μεγέθους 10 έως 25 χιλιοστών επί 3 έως 5 χιλιοστά.

Καθώς οι περισσότερες περιπτώσεις είναι ασυμπτωματικές, ο ασθενής συχνά δεν γνωρίζει καν ότι υπάρχει το παράσιτο. Ωστόσο, εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές που κυμαίνονται από βακτηριακές λοιμώξεις έως παγκρεατίτιδα και ηπατικά αποστήματα.

Ευτυχώς, οι γιατροί κατάφεραν να εξαγάγουν τα παράσιτα και συνταγογράφησαν στον ασθενή ένα φάρμακο για τέτοιου είδους λοιμώξεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ