Ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών ταφικό σύμπλεγμα του 12ου αιώνα – Τι ήταν η Χρυσή Ορδή

Μετά την κατάρρευση της Παλαιάς Μεγάλης Βουλγαρίας κατά τον 7ο αιώνα, οι Βούλγαροι του Κότραγκ εγκαταστάθηκαν στη μέση περιοχή του Βόλγα. Εκεί ίδρυσαν την Βουλγαρία του Βόλγα, με πρωτεύουσα το Μπολγκάρ.

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αγαλματίδιο του Ηρακλή – Αναπαριστά έναν από τους λιγότερο γνωστούς άθλους του

Εγκατεστημένο στο μέσο της πορείας του ποταμού, το νέο βουλγαρικό κράτος αναδείχθηκε σε ισχυρό εμπορικό κέντρο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Η θέση του σε σχέση με το ποτάμι, ήταν ευνοϊκή. Έξι αιώνες μετά, κατά τη διάρκεια του 13ου αιώνα, η Βουλγαρία του Βόλγα προσαρτήθηκε από τους Μογγόλους και στη συνέχεια έγινε μέρος της Ulus Jochi, που έγινε γνωστή αργότερα ως Χρυσή Ορδή.

Η Χρυσή Ορδή είναι περιληπτικός ιστορικός όρος, ο οποίος περιγράφει τα μογγολικά φύλα που εισέβαλαν μέσω του Καυκάσου στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη κατά τις πρώτες δεκαετίες του 13ου αιώνα (Μογγολική Εισβολή), καταλύοντας τη Βουλγαρία του Βόλγα και το Κράτος των Ρως.

Μοναδική ανακάλυψη των αρχαιολόγων σε ιερό βουνό – Ο άγνωστος βασιλικός τάφος με τις εντυπωσιακές επιγραφές για δύο θεές

Αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή Alekseevsky της σημερινής Δημοκρατίας του Ταρταστάν, έφεραν στο φως ένα σύμπλεγμα της Βουλγαρικής εποχής της Χρυσής Ορδής. Ο όρος Χρυσή Ορδή χρησιμοποιείται επίσης για το χανάτο που συγκροτήθηκε από αυτά τα φύλα μετά την ολοκλήρωση της εισβολής, καταλαμβάνοντας, στη μέγιστη ακμή του, μια τεράστια επικράτεια, από τα Καρπάθια Όρη στα δυτικά μέχρι την περιοχή της οροσειράς Αλτάι στα ανατολικά.

Οι ανασκαφές που έγιναν πραγματοποιήθηκαν για την προετοιμασία της κατασκευής ενός οδικού έργου. Ωστόσο έφεραν στο φως δύο ταφικούς χώρους και έναν οικισμό που ανάγεται στην περίοδο από τον 10ο έως τον 14ο αιώνα μ.Χ.

Εκπληκτική ανακάλυψη ξαναγράφει την ιστορία – Αρχαιολόγοι βρήκαν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας 80.000 ετών σε σπήλαιο, στη μέση του πουθενά
Τμήμα του ταφικού συμπλέγματος.
Τμήμα του ταφικού συμπλέγματος.(Φωτογραφία: Κρατικές επιτροπές της Δημοκρατίας του Ταταρστάν).

Σύμφωνα με δελτίο τύπου των κρατικών επιτροπών της Δημοκρατίας του Ταρταστάν, τα σημεία του συμπλέγματος, συνδέονται με τη Βουλγαρική, προ – Μογγολική εποχή και την περίοδο της Χρυσής Ορδής. Συνδέεται επίσης και με στοιχεία του πολιτισμού  Chiyalik.

Τα ταφικά συμπλέγματα και τα ευρήματά τους

Χαρακτηρισμένοι ως «ταφικός χώρος Sakonsky I», «ταφικός χώρος Sakonsky ΙΙ» και «ταφικός χώρος Sakonskoye IV», οι χώροι του συμπλέγματος έχουν φέρει στο φως πολλά θραύσματα από κυκλικά και καλουπωμένα κεραμικά, ευρήματα οστών, μυλόπετρες και ταφικές τάφρους που περιείχαν ανθρώπινα λείψανα.

Ανακαλύφθηκαν απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών σε σχολείο – Τα μυστήρια που λύνουν τώρα οι αρχαιολόγοι

Ο επικεφαλής της επιτροπής προστασίας πολιτιστικής κληρονομιάς της Δημοκρατίας του Ταρταστάν, Ivan Gushchin, δήλωσε«Μετά τα αποτελέσματα, τα ανακαλυφθέντα αρχαιολογικά μνημεία θα τεθούν υπό κρατική προστασία. Τεχνουργήματα από τα τέλη του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα, βρέθηκαν επίσης στο νότιο τμήμα του συμπλέγματα, μαρτυρώντας  μεταγενέστερη δραστηριότητα του οικισμού στην περιοχή». 

Σχετικά Άρθρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ