Μοναδική ανακάλυψη των αρχαιολόγων σε ιερό βουνό – Ο άγνωστος βασιλικός τάφος με τις εντυπωσιακές επιγραφές για δύο θεές

Μία κοινή Αιγυπτιό – Αμερικανική αρχαιολογική αποστολή, ανακάλυψε έναν βασιλικό τάφο από τη Δεύτερη Μεταβατική Περίοδο (1.700 έως το 1.550 π.Χ.), στη νεκρόπολη στο όρος Anubis.

Εκπληκτική ανακάλυψη ξαναγράφει την ιστορία – Αρχαιολόγοι βρήκαν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας 80.000 ετών σε σπήλαιο, στη μέση του πουθενά

Το όρος Anubis, είναι ένα ιερό όρος με μία κορυφή σε σχήμα πυραμίδας στους κρημνούς της ερήμου στην Άβυδο, στην κεντρική επαρχία Σοχάγκ της Αιγύπτου.

Η κορυφή ήταν εννοιολογικό σημείο αναφοράς του ταφικού συμπλέγματος του Σενουσρέτ ΙΙΙ, ο οποίος κυβέρνησε από το 1878 π.Χ. έως το 1839 π.Χ., στη διάρκεια της Δωδέκατης Δυναστείας του Μέσου Βασιλείου.

Ανακαλύφθηκαν απολιθωμένα αποτυπώματα δεινοσαύρων 200 εκατ. ετών σε σχολείο – Τα μυστήρια που λύνουν τώρα οι αρχαιολόγοι

Ο βασιλικός τάφος του άγνωστου Φαραώ

Η κορυφή στην Άβυδο, επιλέχθηκε να γίνει η νεκρόπολη της Δυναστείας της Αβύδου, μία βραχύβια δυναστεία που διοίκησε μέρη της Μέσης και Άνω Αιγύπτου κατά τη Δεύτερη Μεταβατική Περίοδο.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων, οι ανασκαφές μέσα στη νεκρόπολη, αποκάλυψαν έναν βασιλικό τάφο ενός άγνωστου Φαραώ, σε έναν ταφικό θάλαμο από ασβεστόλιθο καλυμμένο με θολωτές κατασκευές από ωμόπλινθους.

Kελτικός οικισμός ανακαλύφθηκε κοντά σε διάσημο θησαυρό με νομίσματα και κοσμήματα – Τα μυστήρια που βασανίζουν τους αρχαιολόγους

Το περιεχόμενο του τάφου

Με ύψος πέντε μέτρα, ο τάφος βρίσκεται σε βάθος επτά μέτρων και έχει επιγραφές και στις δύο πλευρές της εισόδου, οι οποίες αναφέρουν την Ίσιδα και τη Νέφθυδα, δύο θεές της αρχαίας Αιγύπτου.

Νεκρόπολη που χρονολογείται πριν από 2.400 χρόνια ανακαλύφθηκε τυχαία από εργάτες – Οι καλοδιατηρημένοι αμφορείς που εντυπωσιάζουν τους αρχαιολόγους

Μέσα στον τύμβο, βρέθηκαν αράδες από κίτρινες επιγραφές που ίσως κάποτε να έγραφαν το όνομα του νεκρού σε ιερογλυφικά, αν και έχουν υποστεί σημαντική φθορά, ενώ έχουν επιβιώσει μόνο λίγα μοτίβα και κείμενα.

Ο Δρ. Joseph Wagner, επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, ο οποίος σημείωσε πως, ο αρχιτεκτονικός και διακοσμητικός ρυθμός που μοιάζει πολύ με τον τάφο του βασιλιά Σενέμπ, από τη Δεύτερη Μεταβατική Περίοδο, τον οποίο είχε ανακαλύψει επίσης ο Δρ. Wagner το 2014, στη νότια Άβυδο.

Ανακαλύφθηκε μαρμάρινο άγαλμα της Θεάς Κυβέλης σε οχυρό αρχαίας ελληνικής πόλης – Για συγκλονιστικό εύρημα μιλούν οι αρχαιολόγοι

Ο Δρ. Mohamed Ismail Khaled, γενικός γραμματέας του ανώτατου συμβουλίου αρχαιοτήτων, δήλωσε: «Ο τύμβος προσφέρει νέα στοιχεία σχετικά με τις βασιλικές ταφικές πρακτικές στην περιοχή, ενώ προσφέρει βαθιά κατανόηση του περίπλοκου πολιτικού τοπίου της εποχής».

 

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν εντυπωσιακό ναυάγιο του 15ου αιώνα – Η επαναστατική μέθοδος ναυπήγησης του πλοίου που το κάνει μοναδικό

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ