Αφαιρέστε εύκολα το κουκούτσι από το αβοκάντο με ένα αλάνθαστο κόλπο

Αν είστε λάτρης του αβοκάντο και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές που ετοιμάζετε καθημερινά, τότε υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να αφαιρείτε τα κουκούτσια, χωρίς να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία. Αποφύγετε τους τραυματισμούς και εξοικονομήστε χρόνο στο μαγείρεμα με ένα απλό κόλπο από επαγγελματία σεφ.

5 έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε τα αβοκάντο φρέσκα για περισσότερο καιρό

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Emory υπολογίζουν ότι από το 1998 έως το 2017 σημειώθηκαν 50.413 τραυματισμοί με μαχαίρι σχετικά με το αβοκάντο, με περισσότερα από τα μισά να συμβαίνουν μετά το 2013. Είναι τόσο συχνό φαινόμενο που πολλά νοσοκομεία έχουν ονομάσει τον τραυματισμό «χέρι αβοκάντο».

Εκτός από τον κίνδυνο τραυματισμού, τίποτα δεν είναι πιο ενοχλητικό από το να να καταστρέφετε ένα τέλεια ώριμο αβοκάντο προσπαθώντας να αφαιρέσετε τον πυρήνα του με ένα κουτάλι ή ένα εργαλείο που δεν λειτουργεί πραγματικά.

8 έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αβοκάντο πριν χαλάσει

Γι’ αυτό ο Sushi σεφ και δημιουργός περιεχομένου στα social media, Cho (@_mynameischo) προτείνει ένα απλό κόλπο για να αφαιρέσετε εύκολα και με ασφάλεια το κουκούτσι από το αβοκάντο μόνο με τα δάχτυλά σας.

Ο σεφ ακολουθεί τα εξής βήματα:

  1. Ο Cho ξεκινά κόβοντας το αβοκάντο κάθετα και στρίβοντας τα δύο μισά για να τα χωρίσει.
  2. Στη συνέχεια, τοποθετεί τον δείκτη και τον μέσο του δαχτύλου σε κάθε πλευρά του πυρήνα και απλά χρησιμοποιεί τον αντίχειρά του για να σπρώξει τον πυρήνα προς τα εμπρός από την πίσω πλευρά και να τον βγάλει.

Από τότε που έγινε δημοφιλές αυτό το βίντεο, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες άλλα βίντεο που αναπαράγουν την τάση τόσο σε άγουρα όσο και σε ώριμα αβοκάντο. Μέχρι στιγμής, λειτουργεί τέλεια κάθε φορά. Έτσι την επόμενη φορά που θα θελήσετε να απολαύσετε ένα αβοκάντο ή να το χρησιμοποιήσετε σε κάποια συνταγή, αξίζει να το δοκιμάσετε.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη First We Feast (@firstwefeast)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ