5 έξυπνα κόλπα για να διατηρήσετε τα αβοκάντο φρέσκα για περισσότερο καιρό

Το αβοκάντο είναι ένα δημοφιλές συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών. Ωστόσο, η πολύτιμη αυτή τροφή τείνει να μαυρίζει γρήγορα, γεγονός που μπορεί να αλλοιώσει τις συνταγές σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά απλά κόλπα που μπορείτε να εφαρμόσετε για να διατηρήσετε το αβοκάντο σας φρέσκο, πράσινο και νόστιμο για περισσότερο καιρό.

Γιατί τα αβοκάντο μαυρίζουν

Τα αβοκάντο είναι νόστιμα και θρεπτικά φρούτα, αλλά έχουν ένα κοινό πρόβλημα: γίνονται καφέ όταν κόβονται. Αυτό συμβαίνει λόγω μιας χημικής αντίδρασης που ονομάζεται οξείδωση. Υπάρχουν μερικά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε το μαύρισμα των αβοκάντο, ώστε να μπορείτε να τα απολαύσετε φρεσκοκομμένα για περισσότερο χρόνο.

Το μαύρισμα των αβοκάντο προκαλείται από ένα ένζυμο που ονομάζεται οξειδάση πολυφαινόλης. Αυτό το ένζυμο βρίσκεται στη σάρκα του αβοκάντο και όταν εκτίθεται στον αέρα, αντιδρά με το οξυγόνο για να δημιουργήσει μια καφέ χρωστική ουσία.

5 κόλπα για να διατηρήσετε το αβοκάντο σας πράσινο και φρέσκο

Υπάρχουν μερικοί απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι, με τους οποίους μπορείτε να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας πράσινα και φρέσκα για περισσότερο καιρό καθυστερώντας την ωρίμανση και το μαύρισμά τους.

  • Βυθίστε ολόκληρα τα αβοκάντο σε νερό και βάλτε τα στο ψυγείο
  • Τυλίξτε τα κομμένα αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη
  • Αλείψτε τη σάρκα ενός αβοκάντο με ένα εσπεριδοειδές
  • Αλείψτε το αβοκάντο με λάδι
  • Φυλάξτε το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο με ένα κρεμμύδι

Βυθίστε τα αβοκάντο σε νερό και βάλτε τα στο ψυγείο

Μπορείτε να βυθίσετε ολόκληρα τα αβοκάντο στο νερό και να τα βάλετε στο ψυγείο. Έτσι μπορείτε να τα διατηρήσετε φρέσκα, σε περίπτωση που έχετε πάρα πολλά αβοκάντο και δεν επιθυμείτε να τα χρησιμοποιήσετε αμέσως.

Τυλίξτε τα κομμένα αβοκάντο με πλαστική μεμβράνη

Εάν έχετε μειώσει στο μισό ένα αβοκάντο, εφαρμόστε προσεκτικά πλαστική μεμβράνη στη σάρκα. Μπορείτε να αφήσετε το λάκκο μέσα ή να το βγάλετε, αλλά αν το αφαιρέσετε, φροντίστε να πιέσετε ελαφρά το πλαστικό περιτύλιγμα κατά μήκος του φρεατίου όπου ήταν το λάκκο για να εξασφαλίσετε μια σφιχτή σφράγιση.

Αλείψτε τη σάρκα ενός αβοκάντο με ένα εσπεριδοειδές

Τα εσπεριδοειδή περιέχουν φυσικά ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία δρουν ενάντια στο οξυγόνο και επιβραδύνουν την αλλοίωση ή το μαύρισμα σε ορισμένα τρόφιμα. Απλώς αλείψτε με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ τη σάρκα ενός αβοκάντο κομμένου σε φέτες. Τοποθετείστε τις φέτες αβοκάντο σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Αυτό θα καθυστερήσει τη διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο, για περίπου μια μέρα.

Αλείψτε το αβοκάντο με λάδι

Το λάδι θα εμποδίσει επίσης το οξυγόνο να φτάσει στη σάρκα ενός αβοκάντο. Αλείψτε την εκτεθειμένη περιοχή με ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για να δημιουργήσετε ένα φράγμα και, στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα δοχείο που κλείνει αεροστεγώς. Έτσι θα καθυστερήσετε το μαύρισμα του αβοκάντο, για περίπου μία ημέρα περίπου.

Φυλάξτε το κομμένο αβοκάντο στο ψυγείο με ένα κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια εκτός από μια νόστιμη προσθήκη σε διάφορες συνταγές, μπορούν να αποτρέψουν την πρόωρη ωρίμανση του αβοκάντο. Τα κρεμμύδια περιέχουν ενώσεις θείου που, όταν απελευθερώνονται, επιβραδύνουν την οξείδωση, που προκαλεί το μαύρισμα στο αβοκάντο. Ψιλοκόψτε ένα κόκκινο κρεμμύδι, τοποθετήστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο τροφίμων και βάλτε το μισό αβοκάντο από πάνω. Τοποθετήστε το δοχείο στο ψυγείο για να διατηρήσετε φρέσκο το αβοκάντο σας.

Συμπέρασμα

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα αβοκάντο σας φρέσκα και νόστιμα για περισσότερο χρόνο και να αποτρέψετε την πρόωρη ωρίμανσή τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ