Πώς να αποθηκεύσεις τα αβοκάντο σωστά – Τα 4 κόλπα

Το ώριμο αβοκάντο πολτοποιημένο σε μια φέτα τοστ και πασπαλισμένο με καρυκεύματα δεν είναι τίποτα λιγότερο από εκπληκτικό – και όταν κάτι είναι τόσο καλό, είναι εύκολο να το παρακάνετε. Αλλά η υπέρβαση όταν ψωνίζετε για αβοκάντο μπορεί να σας αφήσει με ένα πρόβλημα: πάρα πολλά αβοκάντο και όχι αρκετό χρόνο για να τα απολαύσετε πριν πάνε… στα σκουπίδια επειδή χάλασαν. Και τι συμβαίνει όταν χρειάζεστε μόνο μισό αβοκάντο; (Δείτε ποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε αβοκάντο και γιατί).

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να αποθηκεύετε ολόκληρα και να κόβετε αβοκάντο!

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ;

Αν δεν φάτε ένα αβοκάντο αμέσως, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι τυχόν αβοκάντο που έχει απομείνει γίνεται από πράσινο σε καφέ γρήγορα. Αν και το ελαφρώς καφέ αβοκάντο δεν έχει πολύ διαφορετική γεύση από το ζωηρό, σκούρο πράσινο ενός φρεσκοκομμένου αβοκάντο, δεν σας ανοίγει την όρεξη. Το καφέ χρώμα είναι απλώς οξείδωση – συμβαίνει και σε άλλα προϊόντα, όπως τα μήλα και οι πατάτες, όταν εκτίθενται στο οξυγόνο.

Η μεταμόρφωση είναι σχεδόν άμεση. Τα μήλα και οι πατάτες μπορούν να αποφύγουν την οξείδωση αν τα βυθίσετε στο νερό. Δυστυχώς, αυτή δεν είναι λύση για το αβοκάντο, αλλά υπάρχουν τρόποι να επιβραδύνεις τη διαδικασία.

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα αβοκάντο

  1. Skin-On

  2. Αποθηκεύστε το μαζί με ένα κρεμμύδι

  3. Skin-Off

  4. Μακροπρόθεσμη αποθήκευση αβοκάντο

Υπάρχουν φορές που το μισό αβοκάντο είναι αρκετό για αυτό που ετοιμάζουμε (τοστ με αβοκάντο ή σε μια σαλάτα) και η σπατάλη αυτού του πράσινου χρυσού δεν αποτελεί επιλογή. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι για να αποθηκεύσετε κομμένα αβοκάντο.

Skin-On

Αν δεν έχετε βγάλει ακόμα τη σάρκα του αβοκάντο, μην το κάνετε! Αφήστε το στη φλούδα του και διατηρήστε το κουκούτσι ανέπαφο αν μπορείτε. Η φλούδα και το κουκούτσι εμποδίζουν το οξυγόνο να φτάσει στη σάρκα, περιορίζοντας το πόσο εκτίθεται και αναπόφευκτα θα γίνει καφέ. Για να διατηρήσετε το υπόλοιπο μέρος, τοποθετήστε το πλαστικό περιτύλιγμα απευθείας στη σάρκα, ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να εισέλθει αέρας και φυλάξτε το στο ψυγείο. Θα πρέπει να παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Αποθηκεύστε το μαζί με ένα κρεμμύδι

Μπορείτε να βάλετε το μισό αβοκάντο σας σε αεροστεγές δοχείο με ένα κρεμμύδι σε φέτες και να το βάλετε στο ψυγείο. Οι αναθυμιάσεις από το κρεμμύδι επιβραδύνουν τη διαδικασία μαυρίσματος. Το αβοκάντο σας θα παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες, αλλά μπορεί να απορροφήσει τη γεύση του κρεμμυδιού. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα όφελος, ανάλογα με το τι σκοπεύετε να κάνετε με αυτό.

Αβοκάντο

Skin-Off

Εάν έχετε ήδη αφαιρέσει τη σάρκα του αβοκάντο, είναι εντάξει. μπορείτε ακόμα να το αποθηκεύσετε. Ρίξτε πολτοποιημένο αβοκάντο με κουτάλι σε ένα δοχείο. Στη συνέχεια, αντί να καλύψετε το δοχείο με ένα καπάκι, τοποθετήστε ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης απευθείας πάνω στο αβοκάντο, φροντίζοντας να μην υπάρχουν φυσαλίδες αέρα. Όπως και στο σενάριο με την φλούδα, το αβοκάντο σας θα πρέπει να παραμείνει πράσινο για τουλάχιστον δύο ημέρες στο ψυγείο. Για να επιβραδύνετε περαιτέρω τη διαδικασία, μπορείτε να προσθέσετε ένα οξύ όπως χυμό λεμονιού ή λάιμ. Και αν το μείγμα φαίνεται καφέ, απλά ξύνοντας το πάνω στρώμα θα αποκαλύψει το πράσινο αβοκάντο από κάτω.

Μακροπρόθεσμη αποθήκευση αβοκάντο

Εάν θέλετε να διατηρήσετε περισσότερο από μερικές επιπλέον ημέρες τα κομμένα αβοκάντο σας, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε έξω από το κουτί. Μια επιλογή είναι να το συντηρήσετε παστώνοντάς το. Μπορείτε να κάνετε τουρσί σχεδόν οτιδήποτε . Οι φέτες αβοκάντο τουρσί αποτελούν ένα υπέροχο αυτόνομο σνακ, αλλά είναι επίσης εξαιρετικές στα σάντουιτς. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε.

 

Πώς να αποθηκεύσετε ολόκληρα αβοκάντο

Τα αβοκάντο πρέπει να φυλάσσονται στον πάγκο όπου μπορούν να ωριμάσουν σωστά σε θερμοκρασία δωματίου. Μην αποθηκεύετε τα αβοκάντο σε χάρτινη σακούλα, η οποία θα παγίδευε το φυσικό αέριο αιθυλενίου από το αβοκάντο και θα επιταχύνει πραγματικά τη διαδικασία ωρίμανσης.

Για ολόκληρα αβοκάντο που δεν είστε ακόμη έτοιμοι να φάτε, το καλύτερο μέρος για να τα αποθηκεύσετε είναι στο ψυγείο. Η ψύξη επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης. Είναι καλύτερο να βάλετε στο ψυγείο ένα αβοκάντο που είναι ώριμο ή κοντά σε αυτό. Εάν βάλετε στο ψυγείο ένα άγουρο αβοκάντο, θα ωριμάσει τελικά, αλλά η υφή και η γεύση μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο. Εάν το αβοκάντο σας είναι ώριμο, τοποθετήστε το ολόκληρο, άκοπο αβοκάντο σε αεροστεγές δοχείο ή στο συρτάρι προϊόντων στο ψυγείο. Θα πρέπει να είναι καλό για περίπου δύο εβδομάδες, ανάλογα με το πόσο ώριμο ήταν.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ