Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξέσπασε σε κλάματα όταν άκουσε το κατηγορητήριο – Αναβολή ζήτησε ο Δασκαλάκης

Κλαίγοντας η Ρούλα Πισπιρίγκου άκουσε από την εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου το σε βάρος της κατηγορητήριο για τη δολοφονία και των δύο μικρότερων παιδιών της , της Μαλένας και της Ίριδας.

της Άννας Κανδύλη

Η διαδικασία που θα συνεχιστεί στις 15/12, ξεκίνησε το πρωί, με την κλήρωση των ενόρκων, οι οποίοι συνθέτουν μαζί με τους τακτικούς δικαστές την έδρα. Όπως προέκυψε το δικαστήριο συνθέτουν 3 άνδρες ένορκοι και 1 γυναίκα και 3 γυναίκες τακτικοί δικαστές. Μεταξύ αυτών και ένας συνονόματος του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ωστόσο όπως διευκρινίστηκε, δεν έχει καμία συγγένεια με τον συνήγορο.

Με την έναρξη της διαδικασίας, ο εν διαστάσει σύζυγος της κατηγορούμενης Μάνος Δασκαλάκης ζήτησε αναβολή, αίτημα που απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Ο Μ. Δασκαλάκης ο οποίος ήδη από την ανάκριση παρίσταται στη διαδικασία προς υποστήριξη της κατηγορίας, δήλωσε ότι επιθυμεί να αναβληθεί η δίκη καθώς: «Για οικονομικούς λόγους αιτήθηκα νομική βοήθεια την 1η Νοεμβρίου, η οποία απορρίφθηκε, καθώς έπρεπε να είχα υποβάλει το αίτημα ένα μήνα πριν από την έναρξη της δίκης. Ζητάω μια αναβολή για να καταθέσω εμπρόθεσμα και να έχω νομική βοήθεια».

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος, τονίζοντας: «το αίτημα υποβάλλεται καταχρηστικά και προς παρέλκυση της δίκης. Δεν είναι δυνατόν κι οι 2 πληρεξούσιοι δικηγόροι να αποφάσισαν την συνεργασία και να μην τον είχαν ενημερώσει για τη διαδικασία που απαιτείται. Προτείνω την πρόοδο της δίκης».

Από την πλευρά της, η υπεράσπιση Πισπιρίγκου δήλωσε αντίθετη στην αναβολή της υπόθεσης, κάνοντας λόγο για «προσχηματική» κίνηση. «Έχουμε αντίρρηση για την αναβολή της δίκης. Είναι παράνομη η διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη της κυρίας, διαχωρίστηκε η υπόθεση με απαράδεκτο τρόπο και γίνονται δύο Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια παράλληλα. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Ο σκοπός είναι να ταλαιπωρηθεί η κατηγορούμενη. Θέλουμε την έναρξη της διαδικασίας» υποστήριξε ο Αλ. Κούγιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ