8 έξυπνοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αβοκάντο πριν χαλάσει

Τα αβοκάντο είναι ένα δημοφιλές φρούτο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών. Ωστόσο, μπορεί να μαυρίσουν γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν, όταν είναι πολύ ώριμα. Εάν διαθέτετε πολύ ώριμα αβοκάντο, μην τα πετάξετε, καθώς υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα χρησιμοποιήσετε, ακόμα κι αν έχουν μαυρίσει.

Τα αβοκάντο όταν ωριμάσουν μαυρίζουν λόγω μιας χημικής αντίδρασης που ονομάζεται οξείδωση. Αυτή η αντίδραση προκαλείται από την έκθεση στον αέρα. Για να επιβραδύνετε την οξείδωση, μπορείτε να αποθηκεύσετε το αβοκάντο σας σε ένα αεροστεγές δοχείο ή να το καλύψετε με μεμβράνη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα χυμού λεμονιού ή λάιμ στο αβοκάντο σας.

8 τρόποι για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα πολύ ώριμα αβοκάντο

  • Προσθέστε τα σε μια ομελέτα
  • Για να φτιάξετε νόστιμα μπράουνις με πιο υγρή υφή
  • Για να φτιάξετε τραγανές τηγανίτες φυτικής προέλευσης
  • Για να φτιάξετε ένα νόστιμο και κρεμώδες ντρέσινγκ σαλάτας
  • Για να φτιάξετε πεντανόστιμη πουτίγκα σοκολάτας
  • Για να φτιάξετε μια κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών
  • Για να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας
  • Για να φωτίσετε το θαμπό δέρμα

Προσθέστε τα σε ομελέτα

Ίσως ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ ώριμο αβοκάντο είναι απλώς να πολτοποιήσετε τη σάρκα, να την χτυπήσετε με τα αυγά και να μαγειρέψετε το μείγμα σε ένα τηγάνι. Αυτό θα δώσει στην ομελέτα σας μια πλούσια γεύση και μια κρεμώδη υφή.

Φτιάξτε γευστικά μπράουνις με υγρή υφή

Τα πολύ ώριμα αβοκάντο μπορούν να δώσουν σε ψημένα προϊόντα όπως τα μπράουνις μια απολαυστικά πλούσια γεύση και υγρή υφή. Δοκιμάστε να προσθέσετε 1/2 φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο σε μια συνταγή για μπράουνις.

Φτιάξτε τραγανές τηγανίτες φυτικής προέλευσης

Τα ώριμα αβοκάντο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε τραγανές τηγανίτες φυτικής προέλευσης. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:

Συστατικά

  • 1 αβοκάντο, πολτοποιημένο
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/4 φλιτζάνι φυτικό βούτυρο, λιωμένο
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρούτα ή λαχανικά (προαιρετικά)

Οδηγίες

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το αβοκάντο, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το baking soda και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το γάλα αμυγδάλου, το φυτικό βούτυρο και το αυγό.
  3. Προσθέστε τα υγρά στα στερεά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
  4. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα φρούτα ή λαχανικά (προαιρετικά) και ανακατέψτε.
  5. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  6. Βουτυρώστε ελαφρά το τηγάνι.
  7. Ρίξτε 1/4 φλιτζάνι από το μείγμα για τηγανίτες σε κάθε τηγάνι.
  8. Μαγειρέψτε τις τηγανίτες.

Φτιάξτε ένα νόστιμο και κρεμώδες ντρέσινγκ σαλάτας

Τα πολύ ώριμα αβοκάντο είναι ιδανικά για να φτιάξετε ένα νόστιμο και κρεμώδες ντρέσινγκ σαλάτας. Απλώς πολτοποιήστε τη σάρκα του αβοκάντο με λίγο λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε άλλα υλικά, όπως μέλι, μουστάρδα ή σκόρδο.

Φτιάξτε πεντανόστιμη πουτίγκα σοκολάτας

Τα ώριμα αβοκάντο είναι επίσης ιδανικά για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πουτίγκα σοκολάτας. Απλώς πολτοποιήστε τη σάρκα του αβοκάντο με κακάο, ζάχαρη, γάλα και βανίλια.

Φτιάξτε μια κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών

Τα αβοκάντο που έχουν ωριμάσει πολύ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε μια κρεμώδη σάλτσα ζυμαρικών. Απλώς πολτοποιήστε τη σάρκα του αβοκάντο με σκόρδο, κρεμμύδι, ντομάτες και μπαχαρικά.

Αναζωογονήστε τα μαλλιά σας

Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά που μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση των μαλλιών σας. Απλώς τρίψτε τη σάρκα του ώριμου αβοκάντο στα μαλλιά σας και αφήστε την να δράσει για 30 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Δώστε λάμψη στο θαμπό δέρμα

Τα πολύ ώριμα αβοκάντο είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη Ε που μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του θαμπού δέρματος. Απλώς φτιάξτε μια μάσκα προσώπου με πολτοποιημένο αβοκάντο και εφαρμόστε την στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Συμπέρασμα

Τα αβοκάντο που έχουν ωριμάσει πολύ είναι ένα θρεπτικό και οικονομικό συστατικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Με λίγη δημιουργικότητα, μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα αβοκάντο και να απολαύσετε νόστιμα και θρεπτικά γεύματα και επιδόρπια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ