9 απλοί τρόποι για είσαι καλύτερος σύντροφος σε μία σχέση

Όσοι είναι παντρεμένοι για χρόνια έχουν καταλήξει σε ένα κρίσιμο συμπέρασμα: δεν υπάρχει τέλειος σύντροφός.

Υπάρχουν μέρες που θα είσαι πεινασμένος, θυμωμένος, εγωιστής, αδιάφορος, αμελής. Αυτό δεν σημαίνει ότι είσαι κακός άνθρωπος. Σημαίνει απλά ότι είσαι άνθρωπος.

Ωστόσο πάντα υπάρχουν συμπεριφορές που μπορούμε να διορθώσουμε και να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Παρακάτω θα διαβάσετε 9 απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να βελτιωθείτε ως σύντροφος σε μία σχέση.

9 απλοί τρόποι για είσαι καλύτερος σύντροφος σε μία σχέση

  • Να κοιμάστε και να τρώτε καλά
  • Να είστε ευγενικοί με τον/την σύντροφο σας
  • Μάθετε πότε αξίζει ένας καυγάς
  • Να είστε παρόντες
  • Δείξτε ενσυναίσθηση
  • Να δείχνετε σεβασμό
  • Να είστε μετριόφρων
  • Να εκφράζετε πάντα ευγνωμοσύνη
  • Να μαζεύετε την ακαταστασία σας

Να κοιμάστε και να τρώτε καλά

Το πρώτο βασικό πράγμα για να είστε ήρεμοι και να έχετε υπομονή είναι να έχετε κοιμηθεί καλά και να έχετε φάει αρκετά. Η στέρηση ύπνου και η πείνα μειώνουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και γι’ αυτό προκαλεί εκνευρισμό. Αυτό εξηγεί γιατί μπαίνουμε σε μια τόσο τρομερά άσχημη διάθεση και μπορεί να είμαστε απότομοι με τον σύντροφό μας.

Να είστε ευγενικοί με τον/την σύντροφο σας

Είναι εύκολο να ξεχάσουμε να είμαστε ευγενικοί με τους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας συνεχώς και κυρίως με τον/την σύντροφο μας. Πολλές φορές γκρινιάζουμε και επιμένουμε να θυμίζουμε στο ταίρι μας τα λάθη και τις αποτυχίες του. Ωστόσο εδώ θα πρέπει να αναρωτηθείτε εάν προτιμάτε να έχετε δίκιο όλη την ώρα ή να διατηρήσετε την αγάπη και τον σεβασμό στην σχέση σας. Εάν επιλέγετε το δεύτερο τότε είναι καλό δείξετε ευγένεια και υπομονή στον σύντροφο σας.

Μάθετε πότε αξίζει ένας καυγάς

Πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν πότε πρέπει να αφήσουν ένα θέμα στην άκρη και να μην δημιουργήσουν μεγάλη φασαρία. Δεν μιλάμε για άσχημες συμπεριφορές από τον σύντροφο σου ή από άλλους ανθρώπους. Εάν αισθάνεστε πληγωμένοι, τότε πρέπει να το συζητήσετε και να κάνετε γνωστά τα όρια σας.

Ωστόσο χρειάζεται να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στο πότε πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και πότε μπορείτε να αφήσετε και κάποιο θέμα να περάσει στα ψιλά. Χρειάζεται να επιλέγετε τους καυγάδες σας με σύνεση. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός σας ξεχάσει να κάνει μια μικρή αγγαρεία, μπορεί να μην αξίζει να καυγαδίζετε για ώρες. Μία απλή υπενθύμιση μπορεί να αρκεί.

Να είστε παρόντες

Η τεχνολογία και ειδικά τα κινητά τηλέφωνα προκαλούν αποξένωση των ανθρώπων. Όταν είστε με τους αγαπημένους σας και ειδικά με το ταίρι σας είναι καλό να βάζετε το τηλέφωνο σας στην άκρη. Εάν είστε παρόντες και περνάτε ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφο σας αυτό μόνο όφελος μπορεί να προσφέρει στην σχέση σας. Όταν είμαστε παρόντες οι δικοί μας άνθρωποι αισθάνονται την αγάπη και την εκτίμηση μας.

Δείξτε ενσυναίσθηση

Όταν κάποιος μοιράζεται τα προβλήματά του μαζί σας, δεν αναζητά πάντα συμβουλές. Μερικές φορές, χρειάζεται να ακουστεί το πρόβλημα του και κάποιον να του πει ότι καταλαβαίνει πώς αισθάνεται. Η ενσυναίσθηση μπορεί να βελτιώσει θεαματικά τις σχέσεις. Σε γενικές γραμμές η ενσυναίσθηση είναι:

  • Να βάζετε πραγματικά τον εαυτό σας στη θέση του άλλου
  • Να κατανοείτε την προοπτική τους
  • Να επικυρώνετε τα συναισθήματα τους

Να δείχνετε σεβασμό

Ο σεβασμός είναι ένα στοιχεί που πραγματικά μπορεί να φτιάξει ή να διαλύσει μία σχέση. Υπάρχουν ζευγάρια με πολύ διαφορετικές προσωπικότητες και πολύ διαφορετικές απόψεις αλλά η σχέση τους φαίνεται να λειτουργεί. Γιατί; Επειδή πολύ απλά οι σύντροφοι δείχνουν σεβασμό ο ένας στον άλλον. Προσέχουν τον τόνο τους ακόμα και όταν διαφωνούν. Δίνουν ο ένας στον άλλο τον χώρο να κρατήσει τις δικές του απόψεις και συναισθήματα.

Να είστε μετριόφρων

Τμήμα αυτού του σεβασμού είναι το να δείχνει μετριόφρων. Εάν είσαι περήφανος και επιδεικνύεις αλαζονεία τότε είναι απλώς θέμα χρόνου να προσβάλεις τον σύντροφό σου. Οι άνθρωποι συνήθως θυμούνται τις άσχημες παρά τις καλές συμπεριφορές. Έτσι δεν θα καταφέρετε να είστε ένας καλός σύντροφός εάν:

  • Δεν ξέρετε πώς να ζητήσετε συγγνώμη για τα λάθη σας
  • Αρνηθείτε να παραδεχτείτε ότι κάνετε λάθος
  • Επιμένετε πάντα να έχετε τον τελευταίο λόγο σε μια διαμάχη
  • Αποτυγχάνετε να αναγνωρίσετε τα συναισθήματα του συντρόφου σας
  • Μετατρέπετε κάθε διαφωνία σε μια εγωιστική μάχη και όχι μία συζήτηση με στόχο την κατανόηση
  • Δεν είστε διατεθειμένοι να συμβιβαστείτε και περιμένετε τα πράγματα να πηγαίνουν πάντα όπως θέλετε
  • Παραβλέπετε τη σημασία της έκφρασης ευγνωμοσύνης για τις ενέργειες και τις προσπάθειες του συντρόφου σας
  • Αγνοείτε την ανάγκη για αυτοστοχασμό και προσωπική ανάπτυξη μέσα στη σχέση

Να εκφράζετε πάντα ευγνωμοσύνη

Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες τους όσο μικρές και αν είναι. Πολλοί από εμάς παραμελούμε να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον σύντροφό μας. Σύντομα το έτερον σας ήμισυ μπορεί να αισθάνεται ότι δεν τον εκτιμάτε. Γι’ αυτό προσπαθήστε να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας είτε με ένα απλό «ευχαριστώ» είτε με μικρές πράξεις, όπως να κεράσετε ένα παγωτό τον σύντροφό σας.

Να μαζεύετε την ακαταστασία σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν σύντροφό που χρειάζεται να τρέχει κάποιος από πίσω του και να μαζεύει την ακαταστασία του. Μπορεί να ακούγεται απλό σαν συμβουλή. Στην πράξη όμως δεν είναι. Όταν αναλαμβάνετε να διατηρείτε τακτοποιημένο τον κοινό σας χώρο δείχνετε στον σύντροφό σας ότι ενδιαφέρεστε για την ξεκούραση και την ευχαρίστηση του.

Επίλογος

Σίγουρα οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας και τα προβλήματα μας κάνουν πολλές φορές να παραμελούμε τον/την σύντροφό μας και να έχουμε συμπεριφορές που δημιουργούν πρόβλημα στην σχέση μας. Όταν αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε πώς μπορείτε να γίνετε καλύτερος άνθρωπος και να κάνετε τους ανθρώπους στη ζωή σας ευτυχισμένους, θα δείτε ότι στην πραγματικότητα χρειάζονται λίγες προσαρμογές.

Πηγή: FOXreport.gr

Cyber Monday: Συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές

Επείγουσα προειδοποίηση για εκατομμύρια χρήστες της Apple – Τι είναι το κακόβουλο λογισμικό «Atomic Stealer»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ