Σας λέει ψέματα ο σύντροφός σας; Τα 11 πράγματα που πρέπει να προσέξετε

Κάποια στιγμή στη ζωή μας, είτε έχουμε πει ψέματα είτε μας έχουν πει ψέματα, και μερικές φορές, είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε την αλήθεια σε μια σχέση. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια αποκάλυψε ότι ένας μέσος άνθρωπος λέει ψέματα 1,65 φορές την ημέρα! Αλλά όταν πρόκειται για σχέσεις, όπου η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια είναι ζωτικής σημασίας, είναι σημαντικό να μπορείτε να εντοπίσετε πότε ο σύντροφός σας μπορεί να σας κρατάει κάτι κρυφό.

Αυτά είναι τα 10 σημάδια:

  1. Αλλαγή στη συμπεριφορά
  2. Ασυνέπειες στις ιστορίες τους
  3. Η γλώσσα του σώματος
  4. Συναισθηματική απόσταση
  5. Over-the-top αντιδράσεις
  6. Αλλαγές στις Ψηφιακές Συνήθειες
  7. Συμπεριφορά φίλων
  8. Οικονομικό Απόρρητο
  9. Σε κατηγορούν για δυσπιστία
  10. Αναζήτηση εξωτερικών προοπτικών

Αλλαγή στη συμπεριφορά

Κάθε άτομο έχει ένα πρότυπο συμπεριφοράς. Όταν αυτό το μοτίβο αλλάζει ξαφνικά, μπορεί να υπάρχει λόγος. Αλλαγές ρουτίνας: Εάν ο σύντροφός σας ήταν συνεπής με τις καθημερινές του δραστηριότητες και ξαφνικά τις αλλάξει χωρίς εξήγηση, μπορεί να προκαλέσει κάποια ανησυχία. Για παράδειγμα, αν σας καλούν συνήθως κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού τους διαλείμματος και σταματούν ξαφνικά, αξίζει να το σημειώσετε.
Υπεκφυγή: Μπορεί να αποφύγουν συγκεκριμένα θέματα ή, αν έρθουν αντιμέτωποι, να αμυνθούν ή να αλλάξουν γρήγορα το θέμα.
Υπεραντιστάθμιση: Μερικές φορές, όταν οι άνθρωποι λένε ψέματα, τείνουν να είναι υπερβολικά στοργικοί ή να κάνουν δώρα για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ασυνέπειες στις ιστορίες τους

Αν παίζετε ντετέκτιβ, εστιάστε στις λεπτομέρειες. Διαφορετικές ιστορίες: Εάν ακούτε πολλές εκδοχές της ίδιας ιστορίας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παραποιηθεί η αλήθεια. Επιλεκτική μνήμη: Θυμούνται έντονα ορισμένες λεπτομέρειες, αλλά είναι ασαφείς ή ασαφείς για άλλες. Πολύ λεπτομερές: Μερικές φορές, ένα ψέμα μπορεί να είναι γεμάτο με περιττές λεπτομέρειες για να ακούγεται πιο πιστευτό. Μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Yale τόνισε ότι η υπερβολική εξήγηση μπορεί να είναι σημάδι εξαπάτησης.

Η γλώσσα του σώματος

Περισσότερο από λόγια, το σώμα αποκαλύπτει πολλά για την ειλικρίνεια ενός ατόμου.

Συναισθηματική Απόσταση

Αν και αυτό μπορεί να είναι σημάδι άλλων ζητημάτων σχέσης, είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη στο πλαίσιο της ανεντιμότητας. Λιγότερο μοίρασμα: Ο σύντροφός σας μπορεί να γίνει λιγότερο πρόθυμος σχετικά με τα συναισθήματα, τις σκέψεις ή τις καθημερινές του εμπειρίες. Μειωμένη οικειότητα: Η μείωση της σωματικής οικειότητας ή στοργής μπορεί να είναι ένας δείκτης, ειδικά αν είναι ξαφνική. Αποφυγή: Μπορεί να αρχίσουν να περνούν λιγότερο χρόνο στο σπίτι ή να αποφεύγουν τους κοινούς φίλους.

Over-the-top αντιδράσεις

Δώστε προσοχή στο πώς αντιδρούν όταν έρχονται αντιμέτωποι. Αμυντικότητα: Αν πάνε αμέσως στην άμυνα χωρίς ξεκάθαρο λόγο, μπορεί να είναι κόκκινη σημαία.
Υπεραιτιολόγηση: Μπορεί να προσφέρουν μια πληθώρα λόγων ή εξηγήσεων για μια απλή ερώτηση.

Αλλαγές στις Ψηφιακές Συνήθειες

Στον σημερινό κόσμο της τεχνολογίας, τα ψέματα μπορούν συχνά να εντοπιστούν μέσω οθονών. Μυστική αποστολή γραπτών μηνυμάτων: Εάν προστατεύουν το τηλέφωνό τους, στέλνουν μηνύματα ιδιωτικά ή διαγράφουν μηνύματα, ίσως αναρωτιέστε γιατί. Αλλαγή στις ειδοποιήσεις: Μια ξαφνική αλλαγή στις ρυθμίσεις ειδοποιήσεων ή το αυξημένο απόρρητο του τηλεφώνου μπορεί να είναι ύποπτη. Χρήση αργά τη νύχτα: Το να βρίσκονται στη συσκευή τους αργά τη νύχτα ή σε περίεργες ώρες μπορεί επίσης να είναι σημάδι, ειδικά αν είναι μια νέα συνήθεια.

Συμπεριφορά φίλων

Μερικές φορές, οι φίλοι μπορεί να ξέρουν περισσότερα από όσα αφήνουν να εννοηθούν. Δύστροπες αλληλεπιδράσεις: Εάν οι κοινοί φίλοι συμπεριφέρονται ξαφνικά περίεργα γύρω σας, μπορεί να το γνωρίζουν. Αποφυγή: Οι φίλοι αποφεύγουν να συζητούν ορισμένα θέματα ή είναι ασαφείς μπορεί να είναι μια ένδειξη.
Υπεραντιστάθμιση: Ακριβώς όπως ο σύντροφός σας, οι φίλοι μπορεί επίσης να προσπαθήσουν να υπεραντισταθμίσουν για να καλύψουν ένα μυστικό.

Οικονομικό απόρρητο

Τα οικονομικά θέματα μπορεί συχνά να είναι εστία για ψέματα. Κρυφά Έξοδα: Η ανακάλυψη αποδείξεων για ανεξήγητα έξοδα μπορεί να είναι σημάδι.
Αμυντικότητα για τα χρήματα: Εάν γίνουν υπερβολικά μυστικοπαθείς ή αμυντικοί για οικονομικά θέματα, είναι μια προειδοποίηση.
Ανεξήγητος πλούτος: Ξαφνικά, αν υπάρξει εισροή χρημάτων χωρίς σαφή πηγή, μπορεί να εγείρει ερωτήματα.

Σε κατηγορούν για δυσπιστία

Μερικές φορές, η καλύτερη άμυνα (στα μάτια τους) είναι μια καλή επίθεση.

Συνεπείς κατηγορίες: Αν σας κατηγορούν συνεχώς ότι δεν τους εμπιστεύεστε, μπορεί να είναι προβολή. Να σας κάνει να αισθάνεστε ένοχοι: Το να σας κάνει να αισθάνεστε ως ο «κακός» επειδή έχετε αμφιβολίες μπορεί να είναι μια τακτική εκτροπής. Μετατόπιση ευθυνών: Αντί να αντιμετωπίσουν το ζήτημα, μπορεί να σας κατηγορήσουν για άλλα άσχετα προβλήματα.

Αναζήτηση απόψεων έξω από τον… χορό

Μερικές φορές, βοηθάει να έχετε την άποψη ενός ξένου. Η θεραπεία ζεύγους μπορεί να προσφέρει ένα ουδέτερο έδαφος για να συζητηθούν οι ανησυχίες. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι τα ζευγάρια που ζητούσαν συμβουλευτική βοήθεια από ειδικό βελτίωσαν σημαντικά τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

Μιλώντας με έμπιστους φίλους: Αν και είναι απαραίτητο να κρατήσετε τη σχέση σας ιδιωτική, η συζήτηση των ανησυχιών σας με έναν έμπιστο φίλο μπορεί να προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες.

Ανώνυμα φόρουμ: Οι διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να παρέχουν έναν ανώνυμο χώρο για να μοιραστείτε τις ανησυχίες σας και να λάβετε σχόλια.

Συμπέρασμα

Συνοψίζοντας, η εμπιστοσύνη είναι το θεμέλιο κάθε σχέσης. Ενώ αυτά τα σημάδια μπορούν να προσφέρουν καθοδήγηση, είναι απαραίτητο να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας. Μια άμεση συζήτηση μπορεί να ξεκαθαρίσει τις παρεξηγήσεις και να ενισχύσει τον δεσμό σας. Θυμηθείτε, κάθε σχέση έχει τα πάνω και τα κάτω της, το κλειδί είναι να τα λύσετε μαζί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ