6 διακριτικές συμπεριφορές του συντρόφου σας όταν είναι κρυφά δυσαρεστημένος μαζί σας

Οι σχέσεις δεν είναι εύκολες. Τα πράγματα μπορεί να πηγαίνουν υπέροχα και ξαφνικά να συμβεί κάτι και όλα να φαίνονται στραβά. Υπάρχουν συμπεριφορές του συντρόφου σας που μπορεί να σας δείξουν ότι είναι κρυφά δυσαρεστημένος μαζί σας.

Είναι φυσιολογικό να αναρωτιέστε αν είναι απλώς μια φάση ή αν πραγματικά ο σύντροφος σας έχει ενοχληθεί με κάτι. Το πρόβλημα είναι όταν το έτερον σας ήμισυ αισθάνεται άσχημα με κάτι αλλά δεν το παραδέχεται σε εσάς.

Δεν είναι ωραίο να μένετε στο σκοτάδι γι’ αυτό υπάρχουν 6 διακριτικές συμπεριφορές που θα έχει σίγουρα ο σύντροφος σας αν είναι κρυφά δυσαρεστημένος μαζί σας.

6 διακριτικές συμπεριφορές του συντρόφου σας όταν είναι κρυφά δυσαρεστημένος μαζί σας

  • Έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά
  • Σας επικρίνει
  • Έχει χάσει το ενδιαφέρον του για οικειότητα και στοργή
  • Δίνει προτεραιότητα στους φίλους του
  • Έχει σταματήσει να κάνει προσπάθεια για σύνδεση
  • Έχει αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας

Έχει απομακρυνθεί συναισθηματικά

Έχετε ποτέ την αίσθηση ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε τόσο κοντά όσο ήσασταν; Φυσικά είναι ακόμα εκεί ως παρουσία αλλά νιώθετε έναν τοίχο ανάμεσα σας τον οποίο δεν μπορείτε να προσπεράσετε. Είναι δύσκολο να καταλάβετε τι συμβαίνει. Η επικοινωνία σας μοιάζει με ψυχρή συναλλαγή.

Όλη η ζεστασιά, η αγάπη και το γέλιο που συνηθίζατε να μοιράζεστε έχουν εξαφανιστεί. Εάν το βλέπετε αυτό σημαίνει ότι ο σύντροφος σας έχει αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά από εσάς. Το πρόβλημα είναι ότι σε μία υγιή σχέση που μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει μία ισχυρή συναισθηματική σύνδεση. Μόνο με αυτόν τον τρόπο το ζευγάρι οικοδομεί εμπιστοσύνη και αισθάνεται ασφαλές. Εάν αυτό δεν συμβαίνει είναι πολύ πιθανό ότι ο σύντροφος σας δίνει το μήνυμα ότι είναι δυσαρεστημένος μαζί σας.

Σας επικρίνει

Θυμάστε όταν τα πράγματα ήταν υπέροχα μεταξύ σας και ο σύντροφός σας, σας έδειχνε τόση υπομονή και κατανόηση; Αν αυτό είναι μόνο μία ανάμνηση και πλέον σας επικρίνει για τα πιο μικρά πράγματα αυτό είναι ένα «καμπανάκι» για την σχέση σας. Είναι σαν να βρίσκουν λάθος σχεδόν ό,τι κάνετε. Τίποτα δεν του είναι αρκετό.

Αυτή η άδικη και έντονη κριτική σε μία σχέση είναι συνήθως σημάδι βαθύτερης δυστυχίας, την οποία ο σύντροφος σας προσπαθεί να κρύψει. Χρησιμοποιεί την κριτική ως τρόπο για να εκτονώσει την απογοήτευση του. Αντί να είναι ευάλωτος και ειλικρινής με το πώς αισθάνεται προτιμάει να σας επιτίθεται μέσω κριτικής.

Εάν ο σύντροφός σας είναι πιο επικριτικός από εσάς, κάτι πυροδοτεί αυτή την συμπεριφορά. Είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι είναι κρυφά δυστυχισμένος. Μιλήστε μαζί του για να μάθετε τον λόγο.

Έχει χάσει το ενδιαφέρον του για οικειότητα και στοργή

Έχετε παρατηρήσει ότι ο σύντροφός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον του για στοργή και οικειότητα; Πριν από λίγο καιρό, σας κρατούσε το χέρι δημόσια ή στριμωχνόταν κοντά σας στον καναπέ για αγκαλιές και φιλιά αλλά τώρα το έχει σταματήσει; Τότε ίσως να μοιάζετε περισσότερο σαν συγκάτοικοι παρά σαν εραστές.

Η οικειότητα είναι απαραίτητη σε μια σχέση γιατί αποτελεί τη βάση για σύνδεση και επικοινωνία. Δεν είναι απλώς κάτι ωραίο. Είναι απαραίτητο. Διάφορες μελέτες έχουν βρει ακόμη ότι η ποσότητα στοργής που δείχνουν τα ζευγάρια σχετίζεται άμεσα με το επίπεδο δέσμευσής στη σχέση και την συνολική τους ευτυχία.

Εάν ο σύντροφός σας έχει χάσει το ενδιαφέρον για στοργή και οικειότητα, είναι μία μεγάλη «κόκκινη» σημαία για την σχέση σας. Υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι κρυφά δυστυχισμένος και γι’ αυτό λιγότερο αφοσιωμένος στην σχέση σας.

Δίνει προτεραιότητα στους φίλους του

Νιώθετε ότι ο σύντροφός σας επιλέγει τους φίλους του πιο συχνά από την δική σας παρέα; Δεν χρειάζεται να το παρεξηγείτε. Όλοι θέλουν να περνούν χρόνο με τους φίλους τους όταν είναι σε σχέση και αυτό δεν είναι κακό. Έρευνες υποδηλώνουν ότι η διατήρηση των φίλων που έχουμε ποιοτικές σχέσεις μαζί με μία ερωτική σχέση βελτιώνουν την συνολική ευτυχία στη ζωή.

Το θέμα είναι ότι αν διαλέγουν πάντα τους φίλους τους και όχι εσάς τότε είναι μία διακριτική ένδειξη ότι δεν είναι πια ευχαριστημένοι μαζί σας. Ο ποιοτικός χρόνος είναι «κλειδί» στις ερωτικές σχέσεις, αφού ενισχύει την συναισθηματική σύνδεση, χτίζει την εμπιστοσύνη και βελτιώνει την επικοινωνία.

Χωρίς ποιοτικό χρόνο με τον σύντροφό σας, είναι δύσκολο η σχέση να προχωρήσει. Εάν ο σύντροφός σας δίνει προτεραιότητα στους φίλους του αυτό δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται να περνά ποιοτικό χρόνο μαζί σας και μπορεί να είναι κρυφά δυσαρεστημένος.

Έχει σταματήσει να κάνει προσπάθεια για σύνδεση

Θυμάστε όταν εσείς και ο σύντροφός σας κάνατε ενστικτωδώς μικρά πράγματα ο ένας για τον άλλον και αυτά σας βοηθούσαν να αισθανθείτε δεμένοι; Για παράδειγμα σας φιλούσε στον λαιμό πάντα πριν φύγει για τη δουλειά. Ή ζητούσε την γνώμη σας για το ντύσιμο του.

Αν τελευταία, παρατηρείτε ότι αυτά τα μικρά πράγματα δεν συμβαίνουν πια τότε σίγουρα υπάρχει πρόβλημα. Οι κλινικοί ψυχολόγοι, Τζον και Τζούλι Γκότμαν υποστηρίζουν ότι αυτά τα «μικρά πράγματα» είναι προσφορές του ενός συντρόφου στον άλλον για σύνδεση. Με αυτόν τον τρόπο ο σύντροφός σας προσπαθεί να τραβήξει την «προσοχή, τη στοργή και/ή την αποδοχή» σας. Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν:

  • Μοιράζεται πράγματα για την ημέρα του
  • Ζητάει την γνώμη σας για πράγματα
  • Εκφράζει ανησυχία
  • Μιλάει για κοινά ενδιαφέροντα

Αυτά τα πράγματα μπορεί να φαίνονται μικρά, αλλά αν ο σύντροφός σας έχει σταματήσει να σας κάνει προσφορές για σύνδεση, είναι μια ανεπαίσθητη αλλαγή συμπεριφοράς που υποδηλώνει ότι είναι δυσαρεστημένος μαζί σας, ακόμα κι αν δεν το λέει ευθέως.

Έχει αλλάξει ο τρόπος επικοινωνίας

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό. Αν και δεν υπάρχει τέλειος τρόπος επικοινωνίας είναι βέβαιο ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί σε μια σχέση. Ίσως η επικοινωνία στη σχέση σας να ήταν εξαιρετική μέχρι πρόσφατα, αλλά έχετε παρατηρήσει ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει. Είναι δύσκολο να εξηγήσετε πώς έχει γίνει αυτή η αλλαγή. Είναι σαν να είστε πιο αυστηροί και να έχετε χάσει την «παιχνιδιάρικη» διάθεση σας. Ή απλά δεν επικοινωνείτε τόσο πολύ πια.

Εάν η επικοινωνία σας έχει αλλάξει, θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι υπάρχουν κάποια βαθύτερα ζητήματα μεταξύ σας και ο σύντροφός σας μπορεί να είναι δυσαρεστημένος μαζί σας. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνετε μία συζήτηση για να δείτε εάν μπορείτε να βάλετε τα πράγματα σε μία νέα τροχιά.

Οι σχέσεις είναι μοναδικές

Η αλήθεια είναι ότι όλες οι σχέσεις είναι διαφορετικές και μοναδικές με τον δικό τους τρόπο. Αν και οι παραπάνω συμπεριφορές υποδηλώνουν ότι ο σύντροφός σας μπορεί να είναι κρυφά δυστυχισμένος, ο μόνος τρόπος για να το μάθετε σίγουρα είναι να συζητήσετε μαζί του και να μάθετε τι συμβαίνει.

Εάν δείτε ότι υπάρχει η επιθυμία να το συζητήσει τότε μπορεί να έχετε την δυνατότητα να το ξεπεράσετε και η σχέση σας να γίνει πιο δυνατή από ποτέ. Όλα ξεκινούν με μια συζήτηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ