Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας – Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται επεισόδια αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, έπειτα από την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού πανελλήνιου συλλαλητηρίου ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στην οδό Σινά, έξω από τη Νομική. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχει τραυματιστεί αστυνομικός στα χέρια.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Πέμπτης (08/02) φοιτητές-ριες, μαθητές-ριες, εκπαιδευτικοί, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και αλληλέγγυοι/ες από όλη την Ελλάδα με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια – Πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές» συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι τη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Λίγο μετά τις 16:00 αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λόγω της πορείας είχαν κλείσει Σταδίου και Πανεπιστημίου, από το ύψος της οδού Αμερικής, όπως και η Ακαδημίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν περίπου 15.000 άτομα.

Ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές

Επίσης, ένταση επικράτησε ανάμεσα σε συγκεντρωμένους φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φοιτητές από διάφορες φοιτητικές παρατάξεις πιάστηκαν στα χέρια στην οδό Πανεπιστημίου, πριν παρέμβουν οι ψυχραιμότεροι για να πέσουν οι τόνοι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την ένταση ήταν το ποιο φοιτητικό μπλοκ θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας.

Φωτογραφίες του πρακτορείου INTIMENEWS δείχνουν φοιτητές να έχουν τραυματιστεί και να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν επτά τραυματίες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ