5 οδυνηρά ειλικρινείς λόγοι για τους οποίους η σύζυγός σας δεν προκαλεί οικειότητα στη σχέση σας

Αναρωτιέστε γιατί η σύζυγός σας δεν κάνει ποτέ την πρώτη κίνηση σε ό,τι αφορά τη σωματική επαφή; Μήπως νιώθετε κουρασμένοι που είστε πάντα εκείνοι που κάνετε την πρώτη κίνηση;

Πριν σπεύσετε να τη ρωτήσετε ευθέως γιατί συμβαίνει αυτό, καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που οι περισσότερες γυναίκες δεν παίρνουν την πρωτοβουλία στη σχέση. Είναι σημαντικό να καταλάβετε αυτούς τους λόγους για να βελτιώσετε την επικοινωνία και τη σύνδεση με τον άνθρωπο της ζωής σας.

5 πραγματικοί λόγοι για τους οποίους η σύζυγός σας δεν κάνει την πρώτη κίνηση για να δημιουργήσει οικειότητα στη σχέση

  • Χρειάζεται πρώτα πραγματική οικειότητα
  • Νομίζει ότι δεν έχετε διάθεση
  • Νιώθει ανακούφιση που δεν την πολιορκούν
  • Την ενοχλεί η μονόπλευρη οικειότητα
  • Δεν είναι σίγουρη για το πώς να το εκφράσει με λέξεις

Η σημασία της συναισθηματικής σύνδεσης στην ερωτική ζωή

Το γυναικείο σώμα αποζητά την πραγματική στοργή και φροντίδα προτού ανοιχτεί ερωτικά. Έχει πει ποτέ η σύντροφός σας ότι αισθάνεται έλλειψη σύνδεσης ή εγγύτητας μαζί σας; Μήπως απομακρύνεται συναισθηματικά;

Εάν αυτά σας ακούγονται οικεία, τότε είναι απολύτως κατανοητό γιατί δεν παίρνει πρωτοβουλίες (ή ακόμα και σας απορρίπτει). Γιατί να ανοιχτεί δείχνοντας την πιο ευάλωτη πλευρά της σε κάποιον με τον οποίο δεν νιώθει συνδεδεμένη και ασφαλής;

Η συναισθηματική σύνδεση αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην επιθυμία της γυναίκας για σωματική επαφή. Είναι τεράστιας σημασίας! Εάν δεν αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, μην εκπλαγείτε αν δεν υπάρξει ποτέ σωματική επαφή.

Ναι, η συναισθηματική σύνδεση χρειάζεται χρόνο (και η επανασύνδεση χρειάζεται ακόμα περισσότερο). Περιλαμβάνει σύνδεση, σεβασμό, επικοινωνία και ειλικρίνεια, τα τέσσερα συστατικά κάθε υγιούς σχέσης.

Νομίζει ότι δεν έχετε διάθεση

Ο γυναικείος εγωισμός μπορεί να είναι πολύ εύθραυστος (όσο και των ανδρών). Ειδικά όταν πρόκειται για την ερωτική προσέγγιση. Οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι αν κάνουν την πρώτη κίνηση, φέρονται σαν ιερόδουλες. Έτσι, αν ο άντρας τους δεν παίρνει την πρωτοβουλία, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος: δεν είναι αρκετά όμορφες, ελκυστικές ή έκαναν κάποιο λάθος. Σίγουρα δεν θα διακινδύνευε περαιτέρω απόρριψη ξεκινώντας η ίδια την σωματική επαφή, οπότε επιλέγει να μην το κάνει καθόλου.

Είναι ανακουφισμένη που δεν την πολιορκούν διαρκώς

Αυτό μπορεί να προκαλεί σύγχυση, ωστόσο υπάρχουν στιγμές όπου είναι καλύτερο να μην σας κυνηγούν συνεχώς. Μπορεί να είναι δύσκολο για μια γυναίκα να κάνει την πρώτη κίνηση αν εσείς είστε πάντα εκείνος που την πλησιάζει για οικειότητα. Είναι σημαντικό μια μια γυναίκα να μην αισθάνεται συνεχώς υπό πίεση. Δώστε της χώρο να πάρει κι εκείνη την πρωτοβουλία.

Η απογοήτευση με την μονόπλευρη οικειότητα

Είναι σπάνιο μια γυναίκα να ενδιαφέρεται για μια “μιας χρήσης” εμπειρία σωματικής επαφής. Τα αμοιβαία συναισθήματα και η επιθυμία είναι απαραίτητα στοιχεία σε μια σχέση. Η σωματική οικειότητα θα πρέπει να είναι σαν μια υπέροχη και συναρπαστική συζήτηση μεταξύ των σωμάτων.

Και τα δύο σώματα χρειάζονται προσοχή, άγγιγμα με τον τρόπο που επιθυμεί ο καθένας να το βιώσει. Η αυτόματη σωματική επαφή δεν δημιουργεί σύνδεση. Ποιος θέλει να συμμετέχει σε μια μονομερή συζήτηση; Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο για μια γυναίκα να ξεκινήσει τη σωματική επαφή, αν αυτό είναι το αποτέλεσμα.

Η πρωτοβουλία για την έναρξη της σωματικής επαφής: Ένας δύσκολος ρόλος για τις γυναίκες;

Οι γυναίκες κατανοούν ότι έχουν κι αυτές την ευθύνη να εκφράσουν την επιθυμία τους για σωματική εγγύτητα. Ωστόσο, ο τρόπος για να το πετύχουν αποτελεί ένα ξεχωριστό ζήτημα. Βέβαια, θα μπορούσε να εκφράσει άμεσα την επιθυμία της, αλλά τι γίνεται αν δεν το κάνει σωστά και ο σύντροφός της δεν αντιληφθεί τα σημάδια; Η πρωτοβουλία για την έναρξη της σωματικής επαφής μπορεί να μοιάζει με τεντωμένο σχοινί. Η ιδέα να προσπαθήσει ξανά και να αναλάβει την πρωτοβουλία μπορεί να φαίνεται τρομακτική.

Ενώ υπάρχει πίεση στους άντρες να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη σωματική επαφή, είναι σημαντικό να θυμάστε τα βασικά σημεία για να μειωθεί αυτή η πίεση:

  • Η γυναίκα χρειάζεται να νιώθει συνδεδεμένη μαζί σας: Αυτό σημαίνει να νιώθει ότι την αγαπάτε και την εκτιμάτε ως άνθρωπο, πέρα από τη εξωτερική της εμφάνιση.
  • Να νιώθει ότι την θέλετε ως άνθρωπο, όχι απλά ως σώμα: Επικοινωνήστε της λεκτικά και μη λεκτικά ότι την εκτιμάτε και τη βρίσκετε ελκυστική για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά της.
  • Να είστε ένας συνεργάσιμος σύντροφος: Ακούστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες της συντρόφου σας και δημιουργήστε μια σχέση αμοιβαίας ικανοποίησης.
  • Να θυμάστε ότι μπορεί απλά να νιώθει νευρική: Η έναρξη της σωματικής επαφής μπορεί να είναι αγχωτική και για τις γυναίκες. Δημιουργήστε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον όπου μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ