Οι 9 φράσεις που δείχνουν ότι ο σύντροφός σας δεν αισθάνεται σίγουρος για τη σχέση σας – Τι κρύβουν

Η πλοήγηση στις σχέσεις δεν είναι πάντα ομαλή.  Μερικές φορές, ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται αβέβαιος για το πού πηγαίνουν τα πράγματα, αλλά μπορεί να μην είναι έτοιμος να το εκφράσει άμεσα.  Το κλειδί για την κατανόηση των συναισθημάτων τους κρύβεται στις φράσεις που χρησιμοποιούν.

10 σημάδια της γλώσσας του σώματος που δείχνουν ότι κάποιος σας ποθεί κρυφά

Σύμφωνα με ειδικούς, υπάρχουν 9 φράσεις που, αν χρησιμοποιεί ο σύντροφός σας, μπορεί να υποδηλώνουν ότι δεν είναι σίγουρος για τη σχέση σας.  Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείτε, αλλά θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για να ξεκινήσει μία ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση, χωρίς να κρύψετε προβλήματα κάτω από το χαλί.

Εάν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί αυτές τις 9 φράσεις, δεν αισθάνεται σίγουρος για τη σχέση σας

  1. «Πρέπει να μιλήσουμε»
  2. Χρειάζομαι λίγο χώρο»
  3. «Δεν είμαι σίγουρος»
  4. «Είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή»
  5. «Δεν ξέρω τι θέλω»
  6. «Δεν είμαι αρκετά καλός για σένα»
  7. «Τα πράγματα δεν είναι πια τα ίδια»
  8. «Νομίζω ότι προχωράμε πολύ γρήγορα»
  9. «Χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ»

 «Πρέπει να μιλήσουμε»

Υπάρχει κάτι σε αυτή τη φράση που προκαλεί ρίγη. Χρησιμοποιείται συχνά όταν υπάρχει ένα σοβαρό θέμα που πρέπει να συζητηθεί και μπορεί να είναι ένα ενδεικτικό σημάδι ότι ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται αβέβαιος για τη σχέση σας. Η φράση «πρέπει να μιλήσουμε» ακολουθείται συνήθως από μια συζήτηση που θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει την πορεία της σχέσης σας.

9 σημάδια ότι κάποιος είναι δυστυχισμένος στην σχέση του αλλά δεν το παραδέχεται

Μπορεί να είναι σημάδι ότι ο σύντροφός σας σκέφτεται κάτι για λίγο και είναι τελικά έτοιμος να το αντιμετωπίσει.  Δεν σημαίνει απαραίτητα το τέλος της σχέσης, αλλά είναι μια πρόσκληση για να έχετε ανοιχτή επικοινωνία.  Μην πανικοβάλλεστε, αλλά προετοιμαστείτε να ακούσετε, να κατανοήσετε και να απαντήσετε με ενσυναίσθηση.

«Χρειάζομαι λίγο χώρο»

«Χρειάζομαι λίγο χώρο» είναι μια δήλωση που υποδηλώνει την επιθυμία για απόσταση, τόσο σωματική όσο και συναισθηματική.  Είναι σαν γροθιά στο στομάχι.  Αν κάποιος ακούσει αυτή τη φράση είναι λογικό να νιώσει μπερδεμένος και να θολώσει. Όμως δεν σημαίνει απαραίτητα χωρισμός. Σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να χρειάζεται χρόνο για να σκεφτεί και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση σας και πού αυτή πηγαίνει.  Δεν είναι χωρισμός, αλλά είναι μια σαφής ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά.  Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία και για τους δύο να σκεφτείτε τη σχέση σας και τι πρέπει να αλλάξει.

«Δεν είμαι σίγουρος»

Αυτή η φράση δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας.  Όταν ο σύντροφός σας λέει: «Δεν είμαι σίγουρος», εκφράζει αμφιβολίες για κάτι στη σχέση. Σύμφωνα με ειδικούς σχέσεων, αυτή η φράση χρησιμοποιείται συχνά όταν ένα άτομο αμφισβητεί τα συναισθήματά του ή την κατεύθυνση που έχει μία σχέση.

Είναι ένα σαφές σημάδι ότι όποιος τη λέει αισθάνεται αβέβαιος και χρειάζεται χρόνο για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα μέσα του. Είναι σημαντικό να μην απορρίπτετε αυτή τη φράση θεωρώντας πως πρόκειται για μια φευγαλέα στιγμή αβεβαιότητας.

Είναι μια ένδειξη ότι κάποιος έχει ανησυχίες και είναι σημαντικό να τις αντιμετωπίσετε στη σχέση ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Να έχετε κατανόηση, να είστε υπομονετικοί και έτοιμοι για συζητήσεις που μπορεί να είναι άβολες αλλά απαραίτητες για την υγεία της σχέσης σας.

«Είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή»

Αυτή η φράση, που χρησιμοποιείται συχνά ως κοινή δικαιολογία, μπορεί μερικές φορές να υποδηλώνει κρυφά προβλήματα στη σχέση.  «Είμαι πολύ απασχολημένος αυτή τη στιγμή» μπορεί να ακούγεται σαν ο σύντροφός σας να έχει συνεχώς δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις.

Αλλά αν παρατηρήσετε ότι χρησιμοποιείται συχνά ως αφορμή για λιγότερη επικοινωνία ή για λιγότερο χρόνο μαζί σας, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεται αβέβαιος για τη σχέση σας.  Θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του να απομακρυνθεί διακριτικά.

Αντί να αποδεχτείτε αυτήν τη φράση κάνοντας πως δεν κρύβει τίποτα πιο σοβαρό, θεωρήστε την ως πιθανή «κόκκινη σημαία». Μιλήστε με τον σύντροφό σας για αυτό και μάθετε αν υπάρχει κάτι που τον απασχολεί.

«Δεν ξέρω τι θέλω»

Αυτή η φράση είναι σαφής ένδειξη σύγχυσης και αβεβαιότητας. Εάν ο σύντροφός σας λέει, «Δεν ξέρω τι θέλω», εκφράζει ουσιαστικά τις αμφιβολίες του για τη σχέση.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν είναι σίγουροι για τα συναισθήματά τους για εσάς ή ότι είναι μπερδεμένοι για το μέλλον της σχέσης σας.

Είναι δύσκολο να το καταπιείς, αλλά είναι καλύτερο να ξέρεις πού στέκεσαι παρά να βρίσκεσαι στο σκοτάδι. Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτήν την κατάσταση με ευαισθησία. Ενθαρρύνετε την ανοιχτή συζήτηση και προσπαθήστε να κατανοήσετε την άποψη του άλλου. Μπορεί να είναι μια δύσκολη φάση, αλλά είναι ζωτικής σημασίας για τη μακροζωία της σχέσης σας.

«Δεν είμαι αρκετά καλός για σένα»

Όταν ο σύντροφός σας λέει: «Δεν είμαι αρκετά καλός για σένα», μπορεί να σας εκπλήξει και να σας στενοχωρήσει. Με αυτόν τον τρόπο κάποιος εκφράζει ουσιαστικά τα αισθήματα ανασφάλειας και αμφιβολίας για τον εαυτό του. Αυτό μπορεί να προέρχεται από την αβεβαιότητα του για τη σχέση σας.

Μπορεί να αμφισβητεί την αξία του ή την ικανότητά του να σας κάνει ευτυχισμένο/η. Είναι σημαντικό να καθησυχάζετε τους ανθρώπους που λένε αυτή τη φράση, σε τέτοιες στιγμές. Ενημερώστε τους πόσο πολύ εκτιμάτε και αυτούς και τη σχέση σας. Ανοίξτε την καρδιά σας, αν χρειάζεται. Είναι στιγμές που απαιτούν μια επιπλέον δόση αγάπης και κατανόησης.

«Τα πράγματα δεν είναι πια τα ίδια»

«Τα πράγματα δεν είναι πια τα ίδια» είναι μια φράση που σημαίνει αλλαγή, και όχι απαραίτητα προς το καλό. Είναι ο τρόπος κάποιου να εκφράσει ότι η δυναμική της σχέσης έχει αλλάξει κατά κάποιον τρόπο.

Ίσως η σπίθα να μην υπάρχει πια ή η σύνδεση να μην είναι τόσο δυνατή όσο παλιά. Είναι άσχημο να ακούς αυτή τη φράση, όμως είναι ένα σήμα αφύπνισης ότι τα πράγματα έπρεπε να αλλάξουν. Όταν ο σύντροφός σας χρησιμοποιεί αυτή την έκφραση, σηματοδοτεί την ανάγκη για ειλικρινή ενδοσκόπηση και σοβαρή συζήτηση.

Το project μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι επιβεβλημένο.

«Νομίζω ότι προχωράμε πολύ γρήγορα»

Αυτή η φράση είναι μια σαφής ένδειξη ότι ο σύντροφός σας αισθάνεται συγκλονισμένος από τον ρυθμό της σχέσης σας.  «Νομίζω ότι προχωράμε πολύ γρήγορα» εκφράζει την ανάγκη τους να επιβραδύνουν τα πράγματα.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι δεν είναι σίγουροι για τα συναισθήματά τους ή δεν είναι έτοιμοι για το επίπεδο δέσμευσης προς το οποίο οδεύει η σχέση. Είναι σημαντικό να σέβεστε τον ρυθμό τους και να μην βιάζεστε.  Άλλωστε, κάτι καλό θέλει χρόνο.  Διατηρήστε την επικοινωνία ανοιχτή και βεβαιωθείτε ότι είστε και οι δύο στο ίδιο μονοπάτι για το μέλλον της σχέσης σας.

«Χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ»

Εάν ο σύντροφός σας λέει αυτήν τη φράση, είναι μια άμεση ένδειξη ότι δεν αισθάνεται σίγουρος για τη σχέση σας. «Χρειάζομαι χρόνο για να σκεφτώ» σημαίνει ότι παλεύει με τα συναισθήματά του και χρειάζεται χώρο για να τακτοποιήσει τα πράγματα στο μυαλό του.  Αυτή είναι μια κρίσιμη συγκυρία στη σχέση σας. Δεν είναι ώρα για πανικό ή πίεση, αλλά για υπομονή και κατανόηση.

Δώστε στον άλλον τον χώρο που χρειάζεται, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι είστε εκεί για εκείνον.  Αυτή θα μπορούσε να είναι μία κρίσιμη στιγμή για τη σχέση σας. Δηλαδή αν θα βελτιωθεί ή θα διαλυθεί. Ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, μπορεί να καθορίσει την πορεία της σχέσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ