3 ψέματα που λένε οι γυναίκες στον εαυτό τους για αυτά που θέλουν οι άνδρες

Δεν μπορούμε με βεβαιότητα να ξέρουμε πότε ξεκίνησαν οι μύθοι που εξακολουθούν οι γυναίκες να πιστεύουν για τους άντρες. Ίσως να γεννήθηκαν στα παιδικά μας χρόνια ή με τον πρώτο εφηβικό μας έρωτα. Κάποια στιγμή, κάποια θηλυκή φιγούρα, μία ώριμη γυναίκα, ανέλαβε τον ρόλο να σας πει «όλη την αλήθεια» για την ανδρική φύση.

«Δεν βγαίνω ραντεβού με άντρες που δεν έχουν εξαψήφιο μισθό» – Η εξομολόγηση γυναίκας που προσπαθεί να βρει τον ιδανικό σύντροφο

Οι γυναίκες μεταξύ τους, φροντίζουν να επαναλαμβάνουν τους μύθους που τούς έμαθαν ως παιδιά, έχουν διαρκώς στο νου τους μην πέσουν σε κάποια τέτοια περίπτωση, του άνδρα που το μόνο που θέλει είναι να περάσει την ώρα του, οι ίδιες και οι φίλες τους. Το πρόβλημα είναι ότι, τα ψέματα που πιστεύουν οι γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες, είναι ότι τους εμποδίζουν να βρουν την αγάπη και, ακόμη όταν τη βρουν, δεν καταφέρνουν να την κρατήσουν.

3 ψέματα που λένε οι γυναίκες στον εαυτό τους για αυτά που θέλουν οι άνδρες

  • Οι άνδρες θέλουν μόνο τη σεξουαλική επαφή και θα κάνουν το παν μέχρι να το καταφέρουν
  • Οι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση
  • Οι άνδρες θέλουν τις μικρές και όμορφες, όχι γυναίκες της ηλικίας τους

Οι 3 μύθοι που ακούγονται πολύ σχετικά με τους άντρες αναπαράγουν στερεότυπα και δυσκολεύουν τη ζωή και για τα δύο φύλα.

8 πράγματα που ψάχνουν οι άντρες σε μία γυναίκα

Οι άνδρες θέλουν μόνο τη σεξουαλική επαφή και θα κάνουν το παν μέχρι να το καταφέρουν

Μετάφραση: Οι άνδρες είναι ψεύτες και απατεώνες. Θα σε ξεγελάσουν πριν  προλάβεις να το πάρεις είδηση. Το ψέμα ότι οι άνδρες ενδιαφέρονται μόνο για το σεξ ενισχύεται απ’ την αντίληψη ότι, δεν ενδιαφέρονται για κανένα άλλο σημείο του σώματός σου. Ο μόνος λόγος που σας διαλέγουν, σύμφωνα με τον μύθο, είναι ότι θέλουν και μπορούν να περάσουν καλά μαζί σας. Το παραμύθι αυτό, ακόμη και όταν λέγεται με καλή πρόθεση, μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά απ’ όση φανταζόμαστε.

Ο μύθος αυτός έχει οδηγήσει τις γυναίκες να φοβούνται γενικά, όλους τους άνδρες και να υποτιμούν τον εαυτό τους, αντί να θεωρήσουν ότι είναι ισχυρά άτομα με την ικανότητα να κρίνουν τον χαρακτήρα κάποιου. Το ότι ένας άνδρας θέλει μία γυναίκα μόνο για το σώμα της δεν ισχύει. Αυτό που γοητεύει έναν άνδρα, είναι η ερωτική φύση της γυναίκας, τα πράγματα που της αρέσουν και οι άνδρες ελκύονται απ’ την αυθεντικότητα, την αυτοπεποίθηση, το πάθος.

Τα ζευγάρια με υψηλή βαθμολογία σ’ αυτό το τεστ, είναι 98% πιο ευτυχισμένα απ’ τα υπόλοιπα

Οι άνδρες φοβούνται τη δέσμευση

Το συγκεκριμένο ψέμα πληγώνει και αδικεί τους περισσότερους άνδρες. Οι άνδρες δεν είναι φοβικοί απέναντι στη δέσμευση, αλλά έχουν μία διαφορετική προσέγγιση της δέσμευσης. Οι γυναίκες βιάζονται περισσότερο να δεσμευτούν, ενώ την ίδια στιγμή θέλουν ν’ αλλάξουν 100 πράγματα στον σύντροφό τους, κάτι που λίγοι άνδρες θα κάνουν.  Η νοοτροπία αυτή των γυναικών που τούς λέει να βρουν κάποιον και, αφού τον βρουν, να προσπαθήσουν να τον αλλάξουν είναι αυτή που κάνει τους άνδρες να αργούν πολύ μέχρι να αποφασίσουν αν θα δεσμευτούν. Έχετε ακούσει ποτέ άντρα να λέει ότι θέλει να αλλάξει μία γυναίκα;

Οι άνδρες θέλουν τις μικρές και όμορφες, όχι γυναίκες της ηλικίας τους

Το φαινόμενο είναι όλο και πιο συχνό. Όλοι γνωρίζουμε κάποιο ζευγάρι που, μετά το διαζύγιο, τα παιδιά φεύγουν για σπουδές και ο άνδρας, τον πρώτο κιόλας χρόνο έχει βρει μία σύντροφο, η οποία έχει τα μισά του χρόνια, ενώ η γυναίκα είναι ακόμη μόνη της. Αυτό είναι κάτι που εν μέρει ισχύει, οι άνδρες προτιμούν μικρότερες γυναίκες. Ωστόσο, το διαζύγιο είναι στο 60% των περιπτώσεων, απόφαση μετά από πρωτοβουλία της γυναίκας. Ο μύθος του άνδρα που θέλει μικρότερες και ελκυστικές γυναίκες, γεμίζει με φόβο και θυμό τις γυναίκες. Όμως, το πιο αποκρουστικό για έναν άνδρα είναι μία θυμωμένη και πικρόχολη γυναίκα. Όσο περνούν τα χρόνια, ο άνδρας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη να τον θαυμάζουν, μία ανάγκη που σπάνια του καλύπτουν γυναίκες της ηλικίας του. Αυτό τους στρέφει σε νεότερες γυναίκες χωρίς αναγκαία η νεότητα να είναι αυτό που επιζητούν: αυτό που πραγματικά έχουν ζωτική ανάγκη, είναι ο σεβασμός, η εκτίμηση και η καλή διάθεση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ