10 πράγματα που πρέπει να πετάξετε αμέσως από το ψυγείο σας

Ήρθε η ώρα να κάνετε μια νέα αρχή και να αφήσετε πίσω σας, όλα όσα δεν χρειάζεστε στο σπίτι, συμπεριλαμβανομένων και των αλλοιωμένων τροφίμων. Απαλλαγείτε από ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πια ή από χαλασμένα προϊόντα και διατηρήσετε το χώρο σας καθαρό και υγιεινό. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που ίσως είχατε ξεχάσει στο ψυγείο ή στα ντουλάπια της κουζίνας σας και πρέπει να τα αποχωριστείτε άμεσα.

10 πράγματα που ίσως έχετε ξεχάσει στην κουζίνα σας, αλλά ήρθε η ώρα να πετάξετε:

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι ένα ευέλικτο προϊόν με πολλές χρήσεις στο νοικοκυριό και στη μαγειρική. Όμως, όσον αφορά την ισχύ της, μπορεί να χάσει την αποτελεσματικότητά της με την πάροδο του χρόνου.

Πόσο διαρκεί η μαγειρική σόδα:

Χρήσεις για ληγμένη μαγειρική σόδα:

Δοκιμή ισχύος: Μπορείτε να ελέγξετε την ισχύ της μαγειρικής σόδας προσθέτοντας λίγη σε ξύδι. Αν αφρίζει έντονα, είναι ακόμα δραστική.

Μπέικιν πάουντερ

Το μπέικιν πάουντερ είναι ένα βασικό συστατικό σε πολλά αρτοσκευάσματα, αλλά χάνει την δραστικότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Διάρκεια ζωής:

Σημάδια αλλοίωσης:

Συμβουλές για σωστή συντήρηση:

Πώς να ελέγξετε την δραστικότητα:

Καρυκεύματα ή πικάντικες σάλτσες

Η διάρκεια ζωής ορισμένων καρυκευμάτων θα παραταθεί σημαντικά αν διατηρούνται στο ψυγείο. Καλό είναι να ελέγξετε τις ημερομηνίες λήξης και να απαλλαγείτε από τις πικάντικες σάλτσες που βρίσκονται πολύ καιρό στα ράφια του ψυγείου σας.

Ακολουθούν μερικές ερωτήσεις για να σας βοηθήσουν:

Πλεονεκτήματα της ανανέωσης:

Συμβουλές:

Μαρμελάδες ή ζελέ

Οι μαρμελάδες και τα ζελέ μπορεί να φαίνονται ότι είναι καλή κατάσταση αλλά να έχουν αλλοιωθεί. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να ελέγχετε την ημερομηνία λήξης τους και να τα αποθηκεύετε σωστά.

Διάρκεια ζωής:

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια:

Συμβουλές αποθήκευσης:

Συσκευασίες με ζωμό

Έχετε ένα ανοιχτό δοχείο ζωμού λαχανικών ή κοτόπουλου που δεν θέλετε να πετάξετε; Μην ανησυχείτε! Μπορείτε εύκολα να διατηρήσετε τη γεύση και την ποιότητα του ζωμού σας καταψύχοντάς τον σε μερίδες κύβων.

Γιατί να καταψύξετε τον ζωμό:

Πώς να καταψύξετε τον ζωμό:

Χρήσεις για κατεψυγμένους κύβους ζωμού:

Μαλακά τυριά

Τα μαλακά τυριά είναι μια αγαπημένη λιχουδιά για πολλούς, αλλά η σύντομη διάρκεια ζωής τους μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα. Τα μαλακά τυριά διαρκούν περίπου για 1 έως 2 εβδομάδες μετά την αγορά τους. Το Brie και το Camembert διατηρούνται έως και 4 εβδομάδες

Συμβουλές για σωστή αποθήκευση:

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε:

Χυμοί και εποχιακά ποτά

Ακόμα και τα παστεριωμένα, μη αλκοολούχα ποτά, όπως ο χυμός, έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής μετά το άνοιγμα. Καλό είναι να τα απορρίπτουμε μετά από 14 ημέρες, για να διασφαλίσουμε την ποιότητα και την ασφάλειά τους.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποθήκευση και την συντήρηση των εποχιακών ποτών σας:

Πράσινες σαλάτες

Ξεχάσατε το δοχείο με τα χόρτα σαλάτας στο ψυγείο; Ήρθε η ώρα να απαλλαγείτε από τα ξερά και μαραμένα χόρτα και να προμηθευτείτε με φρέσκα. Επίσης, μπορείτε να ακολουθήσετε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να τα διατηρήσετε φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Συμβουλές αποθήκευσης:

Ξεχάστε τα ταπεράκια με περιεχόμενο – έκπληξη

Πόσες φορές έχετε ανοίξει ένα ταπεράκι, μόνο για να έρθει αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη; Μούχλα, άγνωστες ουσίες και δυσάρεστες οσμές… Ήρθε η ώρα να πείτε αντίο στα ταπεράκια-μυστήριο και να υιοθετήσετε λύσεις αποθήκευσης τροφίμων που συνδυάζουν λειτουργικότητα και στυλ.

Γιατί να πετάξετε τα χαλασμένα τρόφιμα:

Επενδύστε σε έξυπνες λύσεις αποθήκευσης:

Υπολείμματα τροφών από γιορτές

Σας περίσσεψε φαγητό μετά από μία γιορτή ή ένα τραπέζι με φίλους; Ίσως φτιάξατε ή παραγγείλατε ένα πλούσιο γεύμα και τώρα έχετε ζαμπόν, γαλοπούλα ή άλλα υπολείμματα από διάφορα φαγητά στο ψυγείο.

Πόσο διαρκούν:

Προσοχή:

Συμβουλές:

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διατηρήσετε τα τρόφιμα φρέσκα και ασφαλή για κατανάλωση, ενώ παράλληλα να εξοικονομήσετε χώρο και να μειώνετε την σπατάλη τροφίμων.

Exit mobile version