TikTok: Πατάει «γκάζι» και επενδύει στην Ευρώπη – Τα σχέδια για δύο νέα κέντρα δεδομένων

Το TikTok αναπτύσσεται διαρκώς και πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι σύντομα μπορεί να κυριαρχήσει στα social network. Η πλατφόρμα αποφάσισε να επενδύσει στην ισχυρή κοινότητά της στην Ευρώπη. Έτσι, η κινεζική ByteDance που βρίσκεται πίσω από τη δημοφιλή εφαρμογή σχεδιάζει να ανοίξει δύο ακόμη κέντρα δεδομένων.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το TikTok έχει γίνει πηγή έμπνευσης και ψυχαγωγίας, με περισσότερα από 150 εκατομμύρια άτομα σε όλη την Ευρώπη να εγγράφονται στην πλατφόρμα κάθε μήνα. Συγκεκριμένα, 32 χώρες έχουν πεδίο εφαρμογής για αυτόν τον μηνιαίο αριθμό ενεργών χρηστών: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Το TikTok είναι ένα μέρος, όπου η δημιουργικότητα θριαμβεύει, ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να εκφραστεί, να μοιραστεί το πάθος του ή και το επάγγελμά του. Από τους λάτρεις των βιβλίων και τους foodies, έως τους ανερχόμενους καλλιτέχνες και τους αγρότες, η κουλτούρα επαναπροσδιορίζεται με τον μοναδικό τρόπο του TikTok.

Η πλατφόρμα δίνει προτεραιότητα στο περιεχόμενο έναντι των κοινωνικών συνδέσεων δίνοντας ευκαιρίες σε επιχειρήσεις, καλλιτέχνες και δημιουργούς να αξιοποιήσουν τις δημιουργικές δυνατότητες του TikTok για να επιτύχουν τους στόχους τους.

«Αναγνωρίζουμε απόλυτα τη σημασία της συνεχούς επένδυσης στην Ευρώπη, ώστε να υποστηρίξουμε την ταχύτατα αναπτυσσόμενη κοινότητά μας. Πάνω από 5000 άτομα δουλεύουν για το TikTok σε 10 χώρες σε όλη την περιοχή – Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εργαζόμενοί μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα που αφορά, από την αλληλεπίδραση δημιουργών και brands, έως το ηλεκτρονικό εμπόριο, τη μουσική, αλλά και την ιδιωτικότητα και το απόρρητο, τις δημόσιες πολιτικές, την έρευνα, την ανάπτυξη και την ασφάλεια» τονίζει το TikTok σε ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η επένδυση επεκτείνεται και στην προσέγγισή της πλατφόρμας να διατηρήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα και τα δεδομένα της ασφαλή, ειδικά στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας.

TikTok

Το TikTok «τρέχει» για να ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της Ε.Ε.

Την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλε την πρώτη βασική έκθεση σύμφωνα με τον ενισχυμένο Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση, παρέχοντας περισσότερα από 2.500 σημεία δεδομένων σχετικά με την εφαρμογή και την επιβολή των πολιτικών του TikTok σε 30 ευρωπαϊκές χώρες.

«Μεγαλώνουμε επίσης την ομάδα μας με πρόσθετη τεχνογνωσία και διαθέτουμε βασικούς πόρους για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική μας συμμόρφωση με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA). Η διαφάνεια είναι βασικό συστατικό του DSA. Έχουμε υποστηρίξει τους στόχους του κανονισμού από την αρχή, καθώς αντικατοπτρίζει το σκεπτικό που καθοδηγεί τις τριμηνιαίες εκθέσεις επιβολής των Οδηγιών κοινότητας , όπου παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τη φύση του περιεχομένου και των λογαριασμών που αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα μας . Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την εξωτερική ορατότητα του έργου που κάνουμε για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας, μεταξύ άλλων ανοίγοντας το φυσικό μας Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφάνειας και Λογοδοσίας στο Δουβλίνο τον επόμενο μήνα, όπου οι ειδικοί θα μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη δουλειά μας για να κρατήσουμε τους ανθρώπους στο TikTok ασφαλείς» αναφέρει.

«Παραμένουμε επίσης εστιασμένοι στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κοινότητά μας, δείχνοντάς τους ότι τα δεδομένα τους είναι ασφαλή. Συνεχίζουμε να ανταποκρινόμαστε στη στρατηγική διακυβέρνησης δεδομένων που χαράξαμε για την Ευρώπη πέρυσι , η οποία περιλαμβάνει περαιτέρω μείωση της πρόσβασης των εργαζομένων στα δεδομένα Ευρωπαίων χρηστών, ελαχιστοποίηση των ροών δεδομένων εκτός Ευρώπης και αποθήκευση των δεδομένων Ευρωπαίων χρηστών τοπικά».

Οι επόμενοι στόχοι

«Όσον αφορά την τοπική αποθήκευση δεδομένων, σύμφωνα και με την ανάπτυξη της κοινότητάς μας, επιδιώκουμε να διευρύνουμε την ικανότητά μας για αποθήκευση ευρωπαϊκών δεδομένων. Βρισκόμαστε σε προχωρημένο στάδιο οριστικοποίησης ενός σχεδίου για ένα δεύτερο κέντρο δεδομένων στην Ιρλανδία με πάροχο υπηρεσιών, πρόσθετα από αυτό που ανακοινώθηκε πέρυσι. Είμαστε επίσης σε συνομιλίες για τη δημιουργία ενός τρίτου κέντρου δεδομένων στην Ευρώπη, ώστε να συμπληρώσουμε περαιτέρω τις προγραμματισμένες δραστηριότητές μας στην Ιρλανδία. Η μεταφορά των δεδομένων θα ξεκινήσει φέτος, συνεχίζοντας το 2024.

Είναι πραγματικά φοβερό να βλέπεις πώς το TikTok έχει γίνει μέρος της κουλτούρας και της καθημερινότητας για τους ανθρώπους στην Ευρώπη. Είναι δέσμευσης μας να συνεχίσουμε να επιταχύνουμε πραγματικές ευκαιρίες για την κοινότητά μας, εφαρμόζοντας παράλληλα ένα νέο πρότυπο ασφαλείας, ώστε να διατηρήσουμε το TikTok ένα μέρος που συναρπάζει και διασκεδάζει, για τα επόμενα χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση του TikTok.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ