Σαρωτικές αλλαγές στο Google Maps – Διαγράψτε τις αναζητήσεις και το ιστορικό σας με μία κίνηση

Η νέα ενημερωμένη έκδοση απορρήτου του Google Maps δίνει στους χρήστες νέους τρόπους ελέγχου των πληροφοριών τους στην εφαρμογή.

Αρχικά, το Google Maps θα αρχίσει να συγκεντρώνει την πρόσφατη δραστηριότητά σας σε μια κεντρική τοποθεσία, όπου μπορείτε να δείτε τα μέρη στα οποία έχετε πάει στο παρελθόν, την ημερομηνία που πήγατε εκεί και τον χρόνο που αφιερώσατε στην επίσκεψή σας. Θα μπορείτε ακόμη και να «διαγράψετε τις αναζητήσεις, τις οδηγίες… και τις κοινοποιήσεις σας».

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Google, θα μπορείτε να διαγράψετε κάθε καταχώρηση μία προς μία ή όλες μαζί. Στην οθόνη θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα σας ενημερώνει για το τι πρόκειται να διαγραφεί. Το πακέτο δεδομένων θα περιλαμβάνει φωτογραφίες, κριτικές, αναφορές ανατροφοδότησης, αποθηκευμένες λίστες και άλλα που έχετε κάνει για μια τοποθεσία.

Πατώντας την μπλε κουκκίδα στο Google Maps θα εμφανιστεί ένα μενού ρυθμίσεων για τις λειτουργίες «Χρονολόγιο» (Timeline) και «Ιστορικό Τοποθεσίας» (Location History), όπου μπορείτε να δείτε αν κάποιο από τα δύο εργαλεία είναι ενεργοποιημένο, καθώς και αν η εφαρμογή έχει πρόσβαση στην τοποθεσία της συσκευής σας.

Το Χρονοδιάγραμμα, αν δεν είστε εξαιρετικά εξοικειωμένοι με αυτό, χρησιμοποιεί δεδομένα που λαμβάνονται από το Ιστορικό Τοποθεσίας για να διατηρεί ένα αρχείο με όλα τα μέρη στα οποία έχετε πάει.

Το εργαλείο διαγραφής και το μενού με τις μπλε κουκκίδες θα γίνουν διαθέσιμα σε Android και iOS τις επόμενες εβδομάδες.

Google Maps: Αποθήκευση του χρονοδιαγράμματος

Υπάρχει και άλλη ενημέρωση, ωστόσο δεν θα κυκλοφορήσει το 2024. Η επερχόμενη λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες του Google Maps να αποθηκεύουν το Timeline τους στην συσκευή τους αντί να την αφήνουν στο cloud της Google.

Φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να διαγράψετε ένα μέρος ή όλες τις πληροφορίες σας ταυτόχρονα, αν δεν θέλετε να αφήσετε ίχνη πίσω σας. Αντίθετα, οι χρήστες μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων τους στους διακομιστές της εταιρείας. Τα πάντα είναι κρυπτογραφημένα, ώστε κανείς, ούτε καν η Google, να μην μπορεί να ρίξει μια ματιά.

Το Ιστορικό Τοποθεσίας δέχεται μια μικρή βελτίωση. Η λειτουργία αυτόματης διαγραφής του “θα οριστεί σε τρεις μήνες από προεπιλογή” αντί για 18 μήνες όπως ισχύει σήμερα. Αφού περάσει αυτό το χρονικό διάστημα, όλες οι αποθηκευμένες πληροφορίες θα διαγράφονται. Αν θέλετε να επιστρέψετε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μπορείτε να το ρυθμίσετε ανά πάσα στιγμή.

πηγή: FOXreport.gr

Οι 4 πιο συχνές απάτες με δωροκάρτες – Πώς να προστατευτείτε από τους εγκληματίες

Γιατί υπάρχει ζωή στην Γη; Η NASA είναι ένα βήμα πιο κοντά στην απάντηση – Τι δείχνει το δείγμα από τον αστεροειδή Bennu

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ