iPhone 15: Σήμερα η παρουσίαση από την Apple – Οι αλλαγές και η τιμή

Τα αποκαλυπτήρια των νέων iPhone 15 θα γίνουν σήμερα από την Apple, κατά τη διάρκεια της ετήσιας φθινοπωρινής εκδήλωσης της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Απάτη με πρόσχημα την αγορά iPhone 15 – Πώς επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Apple

Η παρουσίαση θα γίνει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Apple στο YouTube, από την ιστοσελίδα της Apple και μέσα από την εφαρμογή του Apple Tv.

Σύμφωνα με το Business Insider, το iPhone 15 θα προκαλέσει ταραχή στην αγορά καθώς πρόκειται για ένα από τα καλύτερα μοντέλα iPhone που έχει βγάλει ποτέ η εταιρεία.

Apple: Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τιμές του iPhone 15 Pro ενδέχεται να αυξηθούν

Τα τέσσερα μοντέλα

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει φέτος 4 μοντέλα του iPhone. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο με στάνταρντ χαρακτηριστικά το iPhone 15 και το iPhone 15 Plus και δύο πιο προηγμένα μοντέλα, το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Σύμφωνα με τους συντάκτες τεχνολογίας, και τα τέσσερα μοντέλα αναμένεται να έχουν μία μεγάλη αλλαγή. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι οι μεγαλύτερες αλλαγές έχουν γίνει στο iPhone 15 Pro. Τα δύο μεγέθη τηλεφώνων Pro υψηλότερης κατηγορίας αναμένεται να έχουν περίβλημα τιτανίου, που χρησιμοποιήθηκε στα προηγούμενα μοντέλα. Το τιτάνιο είναι ελαφρύτερο από το ατσάλι, μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος των τηλεφώνων. Οι προσκλήσεις που έχουν δοθεί για την εκδήλωση δείχνουν ένα λογότυπο της Apple με φινίρισμα που μοιάζει με τιτάνιο.

Ανατροπή με το νέο iPhone – Η μεγάλη αλλαγή που αποφάσισε τελικά η Apple

Η ημερομηνία κυκλοφορίας στην αγορά

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα, καθώς φαίνεται ότι φέτος η χώρα μας περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα κυκλοφορίας του κινητού.

Η αλλαγή στην κάμερα

Η Apple είναι επίσης πιθανό να εστιάσει στις βελτιώσεις της κάμερας και του τσιπ των κινητών της. Το μεγαλύτερο και ακριβότερο μοντέλο iPhone, το Pro, θα μπορούσε να αποκτήσει έναν νέο φακό που μπορεί να κάνει ζουμ με διπλάσια ισχύ από τον φακό 3x zoom του iPhone 14 Pro, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αλλάζει ο τρόπος φόρτισης

Η πιο μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει η Apple είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.

Πόσο θα κοστίζουν

Τα επερχόμενα μοντέλα iPhone 15 Pro της Apple θα είναι πιθανότατα πιο ακριβά από τα τρέχοντα μοντέλα, σύμφωνα με τον Τιμ Λονγκ, αναλυτή της βρετανικής τράπεζας Barclays. Ο Τιμ Λονγκ δήλωσε ότι οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε συζητήσεις με εταιρείες εφοδιαστικής αλυσίδας στην Ασία.

Το iPhone 15 Pro θα κοστίζει έως και 100 δολάρια περισσότερο από το iPhone 14 Pro και το iPhone 15 Pro Max θα είναι 100 έως 200 δολάρια ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max. O Long πιστεύει ότι οι τιμές θα είναι ίδιες για τα μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus, αναφέρει η ιστοσελίδα macrumors.com.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Long, η τιμολόγηση για τη σειρά iPhone 15 στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει ως εξής:

iPhone 15: 799 δολάρια
iPhone 15 Plus: 899 δολάρια
iPhone 15 Pro: Έως 1.099 δολάρια (από 999 δολάρια τώρα)
iPhone 15 Pro Max: Έως 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα)
Στην Ελλάδα το iPhone 14 Pro Max των 128GB κοστίζει 1.549 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ