Debate Λαζαρίδη – Γιαννούλη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο βουλευτής της ΝΔ, Μακάριος Λαζαρίδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης.

«Το φαινόμενο ήταν πρωτόγνωρο για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα. Από εκεί και πέρα όμως η επιχειρησιακή δράση και ο σχεδιασμός δεν είναι για να αποθεώνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά ούτε για να του αποδίδουμε όλα τα κακά του σύμπαντος» είπε αρχικά ο κ. Γιαννούλης. «Όταν σβήνουν τα φώτα πολλές ευπαθείς ομάδες φυσικών καταστροφών ξεχνιούνται με εγκληματικό τρόπο, όπως το Αρκαλοχώρι, όπως τα θύματα του Ιανού που δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Λαζαρίδης ανταπάντησε πως «τέτοιου είδους βιβλικές καταστροφές είναι πέρα και πάνω από ιδεολογίες, κόμματα και πολιτικές αντιπαραθέσεις που δεν οδηγούν πουθενά». «Τα έχουμε κάνει όλα καλά; Όχι, υπάρχουν και αστοχίες. Το λέω γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις ένα τέτοιο έντονο καιρικό φαινόμενο και στη συνέχεια έχεις προτεραιότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές και να έχουν διαμονή, διατροφή και τις πρώτες ανάγκες, είναι μια τεράστια επιχείρηση που κανένας πολιτικός ή κόμμα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν θα υπάρξουν ζητήματα, που ενδεχομένως θα μπορούσαν να γίνουν πιο γρήγορα» συμπλήρωσε.

«Εμείς οι πολιτικοί δεν είμαστε μόνο για τα εύκολα, είμαστε και για τα δύσκολα. Κακώς ο κ. Αγοραστός δεν εμφανίζεται» σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ. «Δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω, θα στήσουμε τη Θεσσαλία ξανά στα πόδια της. Ήδη έχουμε ανακοινώσει 14 μέτρα πρώτης αρωγής για την ανακούφιση των κατοίκων και των επιχειρηματιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «υποτιμά τα γεγονότα, βασίζεται στη κοντή μνήμη που δημιουργεί η αλλαγή της ατζέντας».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ