iPhone 15: Αυξημένη ισχύς και συνδεσιμότητα USB-C – Θα σας επιτρέπει να περιορίσετε τη φόρτιση της μπαταρίας

Η Apple συμμορφώθηκε επιτέλους με το πρότυπο της αγοράς, μεταβαίνοντας στην υποδοχή USB-C για το iPhone 15 και αυτή η νέα σειρά διακρίνεται από αυξημένη απόδοση χάρη στα τσιπ νέας γενιάς και τις καινοτομίες στην πλευρά της φωτογραφίας.

Απάτη με πρόσχημα την αγορά iPhone 15 – Πώς επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το λανσάρισμα του νέου μοντέλου της Apple

Οι χρήστες στην Κίνα δεν φαίνονται να ενθουσιάστηκαν από την ανακοίνωση των νέων κινητών. Ούτε μεγάλη επανάσταση από άποψη σχεδίασης, ούτε χαρακτηριστικά τόσο θεαματικά όσο αυτά που υπόσχονται τα μελλοντικά ακουστικά Vision Pro. Η κύρια εξέλιξη της νέας σειράς iPhone 15 βρίσκεται στο πολύ κλασικό, με USB- type C. 

Τέλος το καλώδιο Lightning για επαναφόρτιση του φορητού υπολογιστή σας ή σύνδεση με υπολογιστή. Η Apple συμμορφώνεται με τον κανόνα υιοθετώντας το πρότυπο της αγοράς, που περιορίζεται από τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που θα απαιτούν αυτήν την τυποποίηση από τα τέλη του 2024. Σημειώστε ότι τα μοντέλα Pro ενσωματώνουν USB – Υποδοχή C3, για ταχύτητα μεταφοράς έως και 10 Gbit/s ή 20x περισσότερο.

Πολλοί διαδικτυακοί χρήστες στην Κίνα επαίνεσαν το ταχύτερο τσιπ της συσκευής και τις βελτιωμένες δυνατότητες παιχνιδιού, ενώ άλλοι προτιμούσαν το νέο smartphone της Huawei. Η Κίνα παραμένει μια κρίσιμη αγορά για την Apple, η οποία κατέχει ηγετική θέση στην αγορά premium smartphone της χώρας.

Η κυκλοφορία του iPhone 15 έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στο διαδίκτυο, με θέματα που σχετίζονται με τη νέα κυκλοφορία να συγκεντρώνουν πάνω από 380 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo. Επιπλέον, η έμφαση που δίνει η Apple στη gaming ποιότητας κονσόλας, με δημοφιλή παιχνίδια όπως το “Resident Evil 4 Remake” να μπορούν να παίζονται στη συσκευή, έχει προσελκύσει την τεράστια κοινότητα παιχνιδιών για κινητά της Κίνας.

Μια έρευνα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης ρώτησε τους συμμετέχοντες εάν θα αγόραζαν το Mate 60 ή το iPhone 15 και η συσκευή Huawei έλαβε 61.000 ψήφους σε σύγκριση με 24.000 του iPhone 15.

Apple - iPhone

Το Apple iPhone 15 θα σας επιτρέψει να περιορίσετε τη φόρτιση της μπαταρίας

Σύμφωνα με έναν πηγαίο κώδικα που βρέθηκε στο iOS 17 beta που δόθηκε στους προγραμματιστές, η Apple μπορεί να σας επιτρέψει να περιορίσετε τη μέγιστη φόρτιση της μπαταρίας στα νέα σας iPhone. Φαίνεται ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στη σειρά iPhone 15.

Η ίδια η δυνατότητα είναι αρκετά απλή – περιορίζετε τη μέγιστη φόρτιση σε ένα ορισμένο ποσοστό, το οποίο περιορίζει τον χρόνο που ξοδεύει η μπαταρία σας σε πλήρη φόρτιση, κάτι που θεωρητικά θα πρέπει να διατηρήσει την υγεία της μπαταρίας με την πάροδο του χρόνου. Αυτό προφανώς έρχεται σε βάρος της μη χρήσης της γεμάτης μπαταρίας σας και αποφέρει οφέλη μόνο εάν σας αρέσει να αφήνετε το τηλέφωνό σας στη φόρτιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως η ολονύκτια φόρτιση.

Κανονικά, το iOS θα εμφανίσει ένα μήνυμα στην οθόνη κλειδώματος που θα σας ενημερώνει ότι το iPhone σας θα φορτίσει σε πλήρη χωρητικότητα και όταν αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, θα σας προειδοποιήσει ότι θα μεταβεί μόνο στο μέγιστο επίπεδο φόρτισης που έχει οριστεί.

Σημειωτέον, αυτό διαφέρει από τη λειτουργία Optimized Battery Charging, όπως φαίνεται σε ορισμένα τηλέφωνα Android, η οποία θα κρατούσε το τηλέφωνο στο 80% και θα γέμιζε το υπόλοιπο λίγο πριν αποσυνδέσετε το τηλέφωνο, καθώς μαθαίνει από τις συνήθειες φόρτισης.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ