ΒΙΝΤΕΟ: Νευρικός ο Πούτιν; – Η περίεργη σύσπαση του ποδιού του «πυροδοτεί» νέες φήμες για την υγεία του

Νέα πλάνα δείχνουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να στρίβει περίεργα το πόδι του και προφανώς να παλεύει να συγκρατήσει το πόδι που συσπάται κατά τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, ρίχνοντας «λάδι» στη φωτιά καθώς οι φήμες θέλουν τον Ρώσο πρόεδρο να αντιμετωπίζει επιδείνωση της υγείας του.

Καθώς οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σε μια ρωσική διαστημική βάση, το βίντεο δείχνει τον Πούτιν να σηκώνει επανειλημμένα και στη συνέχεια να κατεβάζει το αριστερό του πόδι, καθώς το γόνατό του έχει μια κλίση προς τα μέσα.

Ο Πούτιν προσάρμοσε αργότερα τη θέση του στην καρέκλα, αλλά το αριστερό του πόδι φάνηκε να συνεχίζει να λυγίζει ακανόνιστα, ενώ ο Κιμ είπε στον Ρώσο ηγέτη ότι έκανε έναν «ιερό πόλεμο» με τη Δύση και οι δύο χώρες τους θα μάχονταν μαζί με τον «ιμπεριαλισμό».

Οι δύο ηγέτες πρόκειται να συζητήσουν για τον εφοδιασμό της Ρωσίας με βλήματα πυροβολικού και αντιαρματικούς πυραύλους που χρειάζονται για να βοηθήσουν στον εξαντλητικό πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της σπάνιας κρατικής επίσκεψης.

Δημοσιεύματα επικαλούνται τα τελευταία χρόνια ισχυρισμούς ειδικών για την επιδεινούμενη υγεία, την ψυχική του κατάσταση και την ασταθή θέση του Βλαντίμιρ Πούτιν πολύ πριν διατάξει την εισβολή του στην Ουκρανία. Όμως, στους 18 μήνες από τότε, οι φήμες έχουν ενταθεί.

Δείτε βίντεο όπου οι κινήσεις του Πούτιν προκαλούν ανησυχία

 

Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Παλιότερα πλάνα από επίσημες συναντήσεις και εμφανίσεις δείχνουν τον Πούτιν να κρατά ένα τραπέζι για υποστήριξη, να χτυπά τα πόδια του φαινομενικά ανεξέλεγκτα και να δείχνει αστάθεια καθώς περπατούσε. Και τώρα, το βίντεο με τον Πούτιν να στρίβει περίεργα το αριστερό του πόδι καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης με τον Κιμ δεν θα κάνει τίποτα για να διαλύσει τις φήμες για επιδείνωση της υγείας του.

Η νόσος του Πάρκινσον – μια διαταραχή του εγκεφάλου που επηρεάζει τις κινητικές δεξιότητες – είναι μια πάθηση που αναφέρεται συχνά από σχολιαστές, οι οποίοι θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι αυτό αντιμετωπίζει ο Πούτιν. Το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών – μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να κινηθούν τα κάτω άκρα και τα πόδια – είναι ένα σύμπτωμα που εκδηλώνεται συχνά από τους πάσχοντες από Πάρκινσον.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος έσφιξε τα χέρια του Κιμ με ενθουσιασμό, μόλις βγήκε από τη μαύρη λιμουζίνα του και είπε ότι «χαιρόταν πολύ που τον είδε».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ