Η εκρηκτική συνέντευξη του Έλον Μασκ: Τα «γαλλικά» για τους διαφημιστές που έφυγαν από το X

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ είπε στους διαφημιστές που έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X για αντισημιτικό περιεχόμενο να «πάνε να @@@@» σε μια εκρηκτική συνέντευξη την Τετάρτη.

Οι δηλώσεις του με βωμολοχίες ακολούθησαν μια στιγμή μεταμέλειας σε μια συνέντευξη στους New York Times DealBook Summit, καθώς είπε για πρώτη φορά «Συγγνώμη» για ένα tweet που συμφωνούσε με μια αντιεβραϊκή ανάρτηση στο X στις 15 Νοεμβρίου.

Ο Μασκ αντιμετώπισε σφοδρές επικρίσεις από τότε που στις 15 Νοεμβρίου συμφώνησε με έναν χρήστη που ψευδώς ισχυρίστηκε ότι οι Εβραίοι υποθάλπουν το μίσος εναντίον των λευκών, λέγοντας ότι ο χρήστης που αναφέρθηκε στη θεωρία συνωμοσίας της «Μεγάλης Αντικατάστασης» έλεγε «την πραγματική αλήθεια».

Την Τετάρτη ο Μασκ είπε ότι «έδωσε ένα γεμάτο όπλο» στους επικριτές, περιγράφοντας την ανάρτησή του ως πιθανώς τη χειρότερη που είχε κάνει κατά τη διάρκεια μιας ιστορίας μηνυμάτων που περιελάμβαναν πολλά «ανόητα tweet».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla τόνισε ότι οι διαφημιστές που εγκατέλειψαν το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, δεν θα έπρεπε να διαφημίζονται στο X — και δεν θα έπρεπε να πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τον εκβιάσουν. «Πηγαίνετε να @@@@», σχολίασε φανερά εκνευρισμένος.

Ρωτώντας αν αυτό ήταν ξεκάθαρο, πρόσθεσε το «Hey Bob», μια προφανής αναφορά στον Robert Iger, διευθύνοντα σύμβουλο της Walt Disney, ο οποίος απέσυρε τις διαφημίσεις στο X. Ο Iger μίλησε νωρίτερα στην εκδήλωση. «Οι άνθρωποι που δεν τον συμπαθούν θα πρέπει να εξετάσουν τα προϊόντα που κατασκευάζει η εταιρεία του με βάση την ποιότητά τους» συνέχισε ο Μασκ, δείχνοντας τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από πυραύλους Tesla και SpaceX. «Σίγουρα δεν θα κλάψω για αυτό», πρόσθεσε.

Τα σχόλια του Μασκ έγιναν την ίδια μέρα που ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ προειδοποίησε ότι η άνοδος του αντισημιτισμού από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς έχει φτάσει σε σημείο κρίσης, λέγοντας ότι απειλεί την ασφάλεια των Εβραίων παγκοσμίως και το μέλλον του Ισραήλ. «Για εμάς, τον εβραϊκό λαό, η άνοδος του αντισημιτισμού είναι κρίση. Μια πυρκαγιά πέντε συναγερμών που πρέπει να σβήσει», είπε ο Σούμερ σε μια συναισθηματική, 40λεπτη ομιλία στη Γερουσία.

Η θεωρία της «Μεγάλης Αντικατάστασης» ισχυρίζεται ψευδώς ότι οι Εβραίοι και οι αριστεροί κατασκευάζουν την εθνική και πολιτισμική αντικατάσταση των λευκών πληθυσμών με μη λευκούς μετανάστες που θα οδηγήσει σε μια «λευκή γενοκτονία». Η ανάρτηση του Μασκ προκάλεσε καταδίκη από τον Λευκό Οίκο για αυτό που αποκάλεσε «αποτρόπαια προώθηση αντισημιτικού και ρατσιστικού μίσους».

Μετά τη δημοσίευση, μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ, όπως η Walt Disney, η Warner Bros Discovery και η μητρική Comcast της NBCUniversal ανέστειλαν τις διαφημίσεις τους στο X. Μια αναφορά από την φιλελεύθερη ομάδα παρακολούθησης Media Matters προκάλεσε την έξοδο των διαφημιζόμενων, η οποία είπε ότι βρήκε διαφημίσεις δίπλα σε δημοσιεύσεις που υποστήριζαν τον ναζισμό. Η πλατφόρμα κατέθεσε μήνυση την περασμένη εβδομάδα κατά του Media Matters για συκοφαντική δυσφήμιση .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ