Οπτική ψευδαίσθηση: Μπορείτε να βρείτε τον βρικόλακα σε 11 δευτερόλεπτα;

Οι οπτικές ψευδαισθήσεις είναι συνήθως εικόνες ενός αντικειμένου, ενός σχεδίου ή ενός προσώπου που προκαλούν τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα πράγματα. Υπάρχουν διάφορα είδη οπτικών ψευδαισθήσεων, όπως οι φυσικές, οι φυσιολογικές και οι γνωστικές ψευδαισθήσεις.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο το 1% των ανθρώπων μπορεί να βρει το κρυμμένο πρόσωπο σε 9 δευτερόλεπτα

Σε αυτή την οπτική ψευδαίσθηση πρέπει να βρείτε τον βρικόλακα που κρύβεται μέσα στο πάρτι. Μπορείτε να τον εντοπίσετε μέσα σε μόλις 11 δευτερόλεπτα;

Κοιτάξτε την εικόνα από διαφορετικές γωνίες και προσπαθήστε να βρείτε τον βρικόλακα. Έχετε 11 δευτερόλεπτα.

Οπτική ψευδαίσθηση

Τι είναι οι οπτικές ψευδαισθήσεις

Γνωρίζατε ότι οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου; Καθώς μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας χάνει μέρος της ικανότητάς του να επεξεργάζεται οπτικές πληροφορίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα με την όραση, όπως η αντίληψη του βάθους και η αχρωματοψία.

Η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του εγκεφάλου ενεργού και ενεργού. Μελέτες έχουν δείξει ότι η επίλυση οπτικών ψευδαισθήσεων μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης άνοιας. Οι οφθαλμαπάτες είναι ιδιαίτερα ευεργετικές και για τα παιδιά. Μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των γνωστικών τους δεξιοτήτων και να κάνουν τη μάθηση πιο διασκεδαστική και ελκυστική. Οι οπτικές ψευδαισθήσεις μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της οπτικής αντίληψης και της προσοχής των παιδιών.

Η λύση της οπτικής ψευδαίσθησης

Οπτική ψευδαίσθηση

Ο βρικόλακας είναι ο άνδρας στα δεξιά της εικόνας, αφού έχει ένα κοφτερό δόντι και δεν υπάρχει το είδωλο του στον καθρέφτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ