Αυτό είναι το «smartphone του μέλλοντος» – Δεν έχει εφαρμογές και λειτουργεί με ΑΙ

Παρουσιάστηκε τo «smartphone του μέλλοντος», το οποίο δεν έχει καμία εφαρμογή και βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη).

Η παράξενη ιδέα παρουσιάζεται ως ένας «AI concierge» (θυρωρός τεχνητής νοημοσύνης) που κάνει πρακτικά οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένα smartphone για εσάς, χρησιμοποιώντας κυρίως τη φωνή.

Πώς λειτουργεί το «smartphone του μέλλοντος»

Αντί για περιήγηση σε εφαρμογές, το τηλέφωνο με τεχνητή νοημοσύνη, η επίσημη ονομασία του οποίου είναι «T Phone», δημιουργεί διεπαφές ανάλογα με τις ανάγκες.

Το κινητό είναι προς το παρόν μόνο μια ιδέα, αλλά οι προγραμματιστές της Deutsche Telekom, σε συνεργασία με την κορυφαία κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ Qualcomm και την Brain.ai, ελπίζουν ότι θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον χωρίς εφαρμογές.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε ένα εικονίδιο AI στην αρχική οθόνη ή στο κουμπί λειτουργίας και η τεχνολογία θα πιάσει δουλειά.

T Phone smartphone AI τεχνητή νοημοσύνη
πηγή: pcmag.com/Eric Zeman

Μια πρώιμη έκδοση της συσκευής παρουσιάστηκε στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη αυτή την εβδομάδα.

Στην επίδειξη παρουσιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο ένας χρήστης μπορεί να ζητήσει από την AI του smartphone να κλείσει μια πτήση ή να βρει δώρα για ένα αγαπημένο του πρόσωπο. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει εικόνες και να τις μοιραστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για εσάς.

Σύμφωνα με το PC Mag, ορισμένες εφαρμογές βρίσκονται στην πραγματικότητα στο smartphone, αλλά μόνο η AI μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί τους.

«Τα smartphones μας έφεραν τις εφαρμογές που αγαπάμε σήμερα», δήλωσε ο Sean Seaton, από την Deutsche Telekom. «Μέχρι τώρα, οι εφαρμογές ήταν το κλειδί για τις εμπειρίες των smartphone. Σήμερα εγκαινιάζουμε μια ολοκαίνουργια εποχή με μια οραματική εμπειρία τεχνητής νοημοσύνης που θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις συσκευές, ιδίως τα smartphones. Πώς τα βιώνουμε, πώς αλληλεπιδρούμε μαζί τους, διατηρώντας και πάλι τους χρήστες στο επίκεντρο του ελέγχου της εμπειρίας τους» πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Tim Hoettges δήλωσε ότι σε πέντε έως δέκα χρόνια από τώρα «κανείς από εμάς δεν θα χρησιμοποιεί πλέον εφαρμογές».

πηγή: FOXreport.gr

Νέες πληροφορίες για την κυκλοφορία του GTA 6 – Η εντολή που έδωσε η Rockstar στους υπαλλήλους της

Προσοχή: Διαγράψτε άμεσα αυτές τις 5 ψεύτικες εφαρμογές – Μπορούν να πάρουν τον έλεγχο του Android σας και να αδειάσουν τους λογαριασμούς σας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ