Πώς να προστατέψετε το smartphone σας από το κρύο – 3 απλές συμβουλές

Ο ανοιξιάτικος καιρός που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην χώρα μας θα συνεχιστεί, ωστόσο από το Σάββατο αναμένεται ραγδαία μεταβολή με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα καλοριφέρ, τα τζάκια, οι σόμπες και οι ηλεκτρικές κουβέρτες θα πιάσουν δουλειά. Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα ζεσταθούν, υπάρχουν και εκείνοι που ανησυχούν περισσότερο για τα τηλέφωνά τους.

Τόσο οι κάτοχοι Android όσο και οι κάτοχοι iPhone πρέπει να προσέχουν, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην μπαταρία της συσκευής τους. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την αντίδραση του τηλεφώνου σας στο κρύο και πώς να το αντιμετωπίσετε.

Η μπαταρία του τηλεφώνου σας

Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται στα Androids και τα iPhone είναι ρυθμισμένες να λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες μεταξύ 0°C και 35°C. Οπότε εάν το τηλέφωνό σας βρεθεί σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν είναι πιθανό να «βγάλει» προβλήματα.

Εάν η μπαταρία σας κρυώσει πολύ, μπορεί να κλείσει εντελώς το τηλέφωνο. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για μπαταρίες ιόντων λιθίου και η χημική αντίδραση που παράγεται από την κίνηση των ιόντων λιθίου επιβραδύνεται ή σταματά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Αυτό σημαίνει ότι το τηλέφωνό σας χάνει την αίσθηση του ποσοστού φόρτισης της μπαταρίας σας και μπορεί να την δείτε να πέφτει ξαφνικά σε μονοψήφιο ποσοστό ή ακόμα και στο 0%.

Smartphone χιόνι κρύο
πηγή: unsplash.com

Τι πρέπει να κάνετε εάν παγώσει το κινητό σας

  • Μην το φορτίζετε
  • Κρατήστε το σε ζεστό μέρος
  • Δώστε του ένα επιπλέον στρώμα προστασίας

Μην φορτίζετε το τηλέφωνό σας

Η πρώτη συμβουλή μοιάζει αντιφατική, αλλά αν το τηλέφωνό σας κρυώσει, δεν πρέπει να προσπαθήσετε να το φορτίσετε. Μάλιστα, το Android Authority εξέδωσε και μια προειδοποίηση σχετικά με αυτό, εξηγώντας ότι «θα είναι αδύνατο να επαναφορτίσετε τη συσκευή αμέσως μετά» το κρύο προκαλεί «γρήγορη αποστράγγιση» της μπαταρίας. Το τηλέφωνό σας μπορεί, ουσιαστικά, να μπερδευτεί τόσο πολύ από την πτώση της θερμοκρασίας που δεν ξέρει πώς να φορτίσει ξανά.

Αν προσπαθήσετε να φορτίσετε ένα τηλέφωνο που έχει παγώσει, κινδυνεύει να καταστραφεί η μπαταρία. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιμένετε να επανέλθει η θερμοκρασία του πριν το συνδέσετε στην πρίζα. Αυτό θα πρέπει να γίνεται σταδιακά – μην το κολλήσετε στο καλοριφέρ ή κάτω από ένα σεσουάρ σε μια προσπάθεια να επιταχύνετε τη διαδικασία.

Κρατήστε το σε ζεστό μέρος

Μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά είναι εύκολο να το ξεχάσετε όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σας. Θα πρέπει να κρατάτε το τηλέφωνό σας σε κάποιο ζεστό μέρος όταν είστε έξω σε χαμηλές θερμοκρασίες. Όπως μια εσωτερική τσέπη του μπουφάν σας.

Δώστε του ένα επιπλέον στρώμα προστασίας

Αν πραγματικά χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας σε ανοιχτό χώρο με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αντιμετωπίστε το όπως το χέρι σας. Δώστε του ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Μια κάλτσα ή ένα θερμαντικό μπορεί να βοηθήσει, και θα δείτε το τηλέφωνό σας να αντέχει λίγο περισσότερο σε ψυχρές συνθήκες.

Πηγή: FOXreport.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ