Αυτά είναι τα πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε ένα AI chatbot – «Μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον σας» προειδοποιούν οι ειδικοί 

Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να πείτε στις συζητήσεις που κάνετε με ένα AI chatbot. Οι εμπειρογνώμονες του κυβερνοχώρου έχουν προειδοποιήσει για τους κινδύνους που υπάρχουν από την παράδοση πληροφοριών σε chatbots, ακόμη και αν αυτές φαίνονται ακίνδυνες.

Τα chatbots, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Gemini της Google, έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Μπορούν να απαντούν σε πολύπλοκες ερωτήσεις και ακόμη και να εκτελούν εργασίες – με έναν «τρομακτικά» ανθρώπινο τρόπο.

Έτσι, μπορεί να είναι δελεαστικό από καιρό σε καιρό να αποκαλύπτετε πράγματα για τον εαυτό σας, συμπεριλαμβανομένου του ονόματός σας, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό θα πρέπει να το αποφεύγετε με κάθε κόστος.

Τα πράγματα που δεν πρέπει να πείτε ποτέ σε ένα AI chatbot

«Μην στέλνετε προσωπικά δεδομένα σε ένα chatbot», προειδοποιεί ο Stan Kaminsky της Kaspersky. «Οι κωδικοί πρόσβασης, οι αριθμοί διαβατηρίων ή τραπεζικών καρτών, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί τηλεφώνου, τα ονόματα ή άλλα προσωπικά δεδομένα που ανήκουν σε εσάς, την εταιρεία σας ή τους πελάτες σας δεν πρέπει να καταλήγουν σε συνομιλίες με την τεχνητή νοημοσύνη» συμπληρώνει.

«Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε αυτά με αστερίσκους ή “REDACTED” στο αίτημά σας» τονίζει ο Kaminsky.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι πληροφορίες που στέλνετε σε ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να μην παραμένουν πάντα ιδιωτικές. Το ίδιο το ChatGPT αποθηκεύει διαλόγους που μπορούν στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθούν για την επίλυση τεχνικών προβλημάτων ή την αποτροπή παραβιάσεων της υπηρεσίας.

Και οι συζητήσεις σας μπορεί ακόμη και να επανεξεταστούν από ανθρώπους. Επίσης μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση νέων εκδόσεων του GPT – ή άλλων εναλλακτικών λύσεων – στο μέλλον. Υπάρχει πιθανότητα να προκληθεί κάποιο σφάλμα και να διαρρεύσουν οι συνομιλίες σας ή το chatbot να μοιραστεί ακόμη και κατά λάθος τις πληροφορίες σας με κάποιον άλλο χρήστη.

«Να θυμάστε: οτιδήποτε γράφετε σε ένα chatbot μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σας», δήλωσε ο Kaminsky.

Μην ανεβάζετε έγγραφα στα AI chatbot

Θα πρέπει επίσης να αποφεύγετε τη μεταφόρτωση εγγράφων στα AI chatbots. Παρόλο που μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη δουλειά σας, είναι πολύ κακή ιδέα.

«Μην ανεβάζετε κανένα έγγραφο», συμβουλεύει ο Kaminsky.

«Πολυάριθμα plug-ins και add-ons σας επιτρέπουν να χρησιμοποιείτε chatbots για την επεξεργασία εγγράφων. Μπορεί να υπάρχει μεγάλος πειρασμός να ανεβάσετε ένα έγγραφο εργασίας για να πάρετε, ας πούμε, μια περίληψη. Ωστόσο, με το απρόσεκτο ανέβασμα ενός πολυσέλιδου εγγράφου, κινδυνεύετε να διαρρεύσουν εμπιστευτικά δεδομένα, πνευματική ιδιοκτησία ή εμπορικό μυστικό, όπως η ημερομηνία κυκλοφορίας ενός νέου προϊόντος ή η μισθοδοσία ολόκληρης της ομάδας» προσθέτει.

Είναι καλύτερο να διατηρείτε τις συνομιλίες σας με τα chatbots όσο το δυνατόν πιο ανώνυμες.

Πηγή: FOXreport.gr

Οι 5 προτάσεις που δείχνουν ότι ένα email είναι απάτη – Οι ειδικοί κυβερνοασφάλειας προειδοποιούν

Τεστ παρατηρητικότητας: Μπορείτε να βρείτε τις 3 διαφορές στις εικόνες με τον πατέρα και τον γιο σε 25 δευτερόλεπτα;

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ