Μικρό γλωσσάρι για έναν μακρύ και κρύο χειμώνα

Καλημέρα σας, καλόν μήνα και καλώς σας βρίσκω μετά από ένα επταήμερο – χρυσός ο ελεύθερος χρόνος κι εκεί στα πέριξ του πάτριου Κρονίου βρήκα γραμμένο στη φλούδα μιας οξιάς ένα μικρό γλωσσάρι για πικρούς καιρούς, το οποίο σας παραθέτω αυτολεξεί:

με τη σειρά τους περιβάλλονται από κουστωδία (εξωχώριων και εγχώριων) σμπίρων, κάπο, λακέδων, πραιτωριανών, Σκυθών χωροφυλάκων, Ούννων φεδεράτων, ρουφιάνων και κουκουλοφόρων… Ιδιαίτερη περίπτωση είναι οι Κουίσλινγκ. Πρόκειται για υβρίδια εξωχωρίων κι εγχωρίων τυράννων, ένα κορυφαίο επίτευγμα της ναζιστικής ευγονικής.

φερέφωνα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τα «εκσυγχρονιστικά» φερέφωνα που επιδιώκουν τη μετατροπή του κράτους σε μεταεθνικό και τα ακροδεξιά φερέφωνα που απεργάζονται τη μετατροπή του κράτους σε εθνικιστικό. Υποκατηγορία των φερεφώνων είναι τα παπαγαλάκια κι όσοι μηρυκάζουν αμάσητα όσα οι ίδιοι πιθηκίζουν.

του μηδίσαντος: ο ρίψασπις, ο κιοτής, ο τρέσσας κι ανάλογα ισοδύναμα, ο δημαγωγός, ο ψευταράς, ο κωλοτούμπας – κι όλα μαζί, ο ανάλγητος.

σημαίνει φορολογία. Και η φορολογία (τα έξι τελευταία χρόνια) αυξάνεται, αυξάνεται και αυξάνεται, ενώ ταυτοχρόνως τα φορολογικά έσοδα μειώνονται, μειώνονται και μειώνονται. Μυστήριον

που δεν μπόρεσε να λύσει ούτε ο Αρχιμήδης, όταν επινοούσε το παράδοξον της καθόδου της ανόδου (σ.σ.: όταν η μία είναι ψευδαίσθηση, η άλλη είναι πραγματικότης) – εκτός στην περίπτωση της ισορροπίας, ήτις τυγχάνει αρμοδιότητος του κ. Φλαμπουράρη. Γάτος.

Οφείλω να σας πω, ωραίες μου καπετάνισσες και αγαπητοί μου αναγνώστες, συναναγνώστες και συνταξιδιώτες, ότι, ώσπου να διαβάσω τη φλούδα της οξιάς, άλλωστε σε μια μεγαλογράμματη γραφή με τις λέξεις αχώριστες μεταξύ τους, πήρε να νυχτώνει κάτω απ’ τα δένδρα του Ιούδα στην Ιερά Αλτιδα κι έτσι πρόλαβα να διαβάσω μόνον το εξής:

ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗΣΕΙΝΑΙΕΚΕΙΝΟΣ

ΠΟΥΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙΤΙΣΨΗΦΟΥΣΩΣΚΟΥΚΙΑ

ΚΑΙΤΙΣΠΟΥΛΑΕΙΓΙΑΕΝΑΠΙΑΤΟΦΑΚΕΣ…

 

 

 

Exit mobile version