Τζόκοβιτς: Πρόστιμο – ρεκόρ για το ξέσπασμα με την ρακέτα μετά την ήττα

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάνει… περισσότερα από τη ρακέτα του μετά το ξέσπασμά του την Κυριακή ύστερα από την ήττα στον τελικό του Wimbledon. Ο διάσημος τενίστας αφού έχασε το τρίτο παιχνίδι στο πέμπτο σετ του επικού αγώνα του με τον Κάρλος Αλκαράθ εξαπέλυσε την οργή του στη ρακέτα του.

Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-2: Νέος «βασιλιάς» του Wimbledon ο 20χρονος Ισπανός τενίστας

Χτύπησε την ρακέτα στο δοκάρι στο φιλέ, καταστρέφοντας την.

Στον Τζόκοβιτς επιβλήθηκε πρόστιμο 8.000 δολαρίων (6.100 £) για «κατάχρηση ρακέτας», το μεγαλύτερο ατομικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέσα στο 2023.

Το πρόστιμο είναι προφανώς ασήμαντο για τον Σέρβο θρύλο του τένις, ο οποίος κέρδισε 1,4 εκατομμύρια δολάρια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Λονδίνο.

Η καθαρή περιουσία του Τζόκοβιτς εκτιμάται σε 240 εκατομμύρια δολάρια.

Η ποινή για κατάχρηση ρακέτας ήταν απλώς ένα ακόμη επεισόδιο σε ένα αμφιλεγόμενο τουρνουά για τον Τζόκοβιτς, ο οποίος επίσης τιμωρήθηκε την Κυριακή για παράβαση χρόνου μεταξύ σερβίς και κλήθηκε για παράβαση έπειτα από ένα δυνατό γρύλισμα στον ημιτελικό εναντίον του Γιάννικ Σίνερ.

Ο Τζόκοβιτς, 36 ετών, δεν είχε χάσει στο Γουίμπλεντον για 10 χρόνια πριν την ήττα της Κυριακής και είχε κατακτήσει τους τέσσερις τελευταίους τίτλους στο All-England Lawn Tennis Club.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ