Το άγνωστο κόλπο για πεντακάθαρο φούρνο μικροκυμάτων με ένα υλικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

Απογοητεύεστε από τον καθαρισμό του φούρνου μικροκυμάτων σας; Ανακαλύψτε ένα απλό κόλπο που θα σας γλιτώσει χρόνο και κόπο, διατηρώντας τον φούρνο σας καθαρό και αστραφτερό.

Γρήγοροι και απλοί τρόποι για να καθαρίσετε τον φούρνο μικροκυμάτων

Φούρνοι, ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων: αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές διευκολύνουν τη ζωή μας. Όμως, ο καθαρισμός τους μπορεί να είναι μια από τις εργασίες που θα θέλατε να αποφύγετε πάση θυσία. Τα υπολείμματα τροφών κολλάνε σε διάφορα σημεία καθιστώντας τον καθαρισμό της συσκευής δύσκολο.

Ωστόσο, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη σωστή συντήρηση του φούρνου. Δεν θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένα κόλπο για να μην λερώνονται οι επιφάνειες του φούρνου μικροκυμάτων εξ αρχής; Ευτυχώς, υπάρχει λύση και αυτή είναι η χρήση λαδόκολλας που πιθανότατα υπάρχει ήδη στην κουζίνα σας.

8 πράγματα που δεν πρέπει να μπαίνουν στο φούρνο μικροκυμάτων

Τοποθετώντας ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού ψησίματος πάνω σε ένα πιάτο, μπολ ή φλιτζάνι πριν ενεργοποιήσετε τον φούρνο μικροκυμάτων, μπορείτε να αποτρέψετε τους λεκέδες από διάφορα τρόφιμα κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τη συσκευή.

Σκεπάστε το φαγητό σας εύκολα και γρήγορα με λαδόκολλα και αποφύγετε τους λεκέδες

Η λαδόκολλα μπορεί να γίνει ένας από τους πιο χρήσιμους βοηθούς στην κουζίνα σας. Για να προστατέψετε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων σας από πιτσιλιές, λεκέδες και υπολείμματα τροφών, τοποθετήστε το φαγητό σας (στερεό ή υγρό) σε ένα κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων σκεύος και στη συνέχεια σκεπάστε το πλήρως με ένα φύλλο λαδόκολλας.

Για να διατηρηθεί η λαδόκολλα στη θέση της, μπορείτε είτε να τη διπλώσετε προσεκτικά γύρω από τις άκρες του σκεύους σας είτε να τραβήξετε αρκετό χαρτί για να το στερεώσετε κάτω από το πιάτο, το μπολ ή την κούπα σας. Οι ανεμιστήρες του φούρνου μικροκυμάτων θα μπορούσαν να φυσήξουν τη λαδόκολλα, επομένως η τοποθέτηση της κάτω από το σκεύος αποτελεί μια καλή επιλογή.

Ζεστάνετε το φαγητό σας κανονικά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη λαδόκολλα και αποθηκεύστε την για να την επαναχρησιμοποίησετε (εφόσον δεν είναι λερωμένη με σάλτσα, λίπος ή άλλα υπολείμματα από το φαγητό σας).

Πλεονεκτήματα της χρήσης της λαδόκολλας για να σκεπάσετε το φαγητό σας:

  • Αντικολλητική: Η λαδόκολλα είναι επικαλυμμένη με παραφίνη, η οποία δημιουργεί μια αντικολλητική επιφάνεια, καθιστώντας την εύκολη στο πλύσιμο. Αυτό το χαρακτηριστικό την καθιστά επίσης ιδανική για χρήση στο ψυγείο για εύκολο καθάρισμα.
  • Ασφαλής για φούρνο μικροκυμάτων: Επειδή η λαδόκολλα είναι ασφαλής για χρήση στο φούρνο μικροκυμάτων (σύμφωνα με το USDA), μπορείτε να τοποθετήσετε το φαγητό πάνω ή κάτω από αυτήν και το κερί δεν θα μεταφερθεί στο φαγητό σας ακόμα και όταν ζεσταίνεται.
  • Διατηρεί την υγρασία: Η λαδόκολλα λειτουργεί σαν καπάκι, συγκρατώντας τα πάντα που διαφορετικά θα μπορούσαν να πιτσιλίσουν μέσα στη συσκευή.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά: Εάν η λαδόκολλα δεν λερωθεί με το φαγητό, μπορεί εύκολα να επαναχρησιμοποιηθεί μέχρι να θεωρήσετε απαραίτητο ένα νέο κομμάτι.

Ζεσταίνετε τα φαγητά σας πιο γρήγορα και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας λαδόκολλα

Γιατί η λαδόκολλα είναι η καλύτερη επιλογή για το φούρνο μικροκυμάτων σας

Αναρωτιέστε πώς να ζεστάνετε το φαγητό σας πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια στο φούρνο μικροκυμάτων; Η λαδόκολλα είναι η απάντηση! Δεν είναι μόνο ότι θα διατηρήσει τον φούρνο μικροκυμάτων σας πιο καθαρό, αλλά θα βοηθήσει επίσης να συγκρατηθεί η θερμότητα μέσα στο σκεύος καθώς μαγειρεύονται τα τρόφιμά σας, επιτρέποντας ταχύτερα αποτελέσματα. Απολαύστε ένα πλήρως ζεστό γεύμα σε δευτερόλεπτα.

Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα για διάφορα φαγητά

Προσθέστε ένα καπάκι από λαδόκολλα σε όλα, από κοτόπουλο και ψητά μέχρι ρύζι, σούπες, ζεστά ροφήματα και ζυμαρικά, όταν τα βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Επιπλέον, μια λωρίδα αυτού του υλικού είναι στην πραγματικότητα πιο ασφαλής για χρήση στη συσκευή σας από μερικά πλαστικά καπάκια, καθώς τα τελευταία μπορεί να περιέχουν χημικές ουσίες που δεν είναι υγιεινές και πιθανότατα δεν θέλετε να μεταφερθούν στο φαγητό σας. Η επικάλυψη από κερί παραφίνης είναι ασφαλής για κατάποση σε περίπτωση επαφής με τα ζεστά σας γεύματα, καθιστώντας τη θέρμανση των φαγητών σας με αυτή τη λαδόκολλα μια καλύτερη επιλογή συνολικά.

Σημαντικές σημειώσεις για τη χρήση λαδόκολλας

Ενώ η λαδόκολλα είναι εξαιρετική για το φούρνο μικροκυμάτων, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί πρόβλημα στο φούρνο μικροκυμάτων, καθώς αυτή η συσκευή δεν θερμαίνει τα τρόφιμα σε περισσότερους από 100 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο, να έχετε κατά νου ότι η χρήση της στο φούρνο μπορεί να είναι επικίνδυνη και να προκαλέσει το λιώσιμό της, καθώς οι θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν πολύ υψηλότερα σε αυτή τη συσκευή. Επομένως, χρησιμοποιήστε ανθεκτικό στη θερμότητα χαρτί ψησίματος, το οποίο μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως και 232 βαθμούς Κελσίου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ