Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-2: Νέος «βασιλιάς» του Wimbledon ο 20χρονος Ισπανός τενίστας

Νέος «βασιλιάς» του Wimbledon αναδείχτηκε ο 20χρονος Κάρλος Αλκαράθ, ο οποίος κατέστρεψε τα όνειρα του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε τον δεύτερο major τίτλο της καριέρας του. Ο Καρλίτος όρθωσε ανάστημα κόντρα στον «μόνιμο» πρωταθλητή και πήρε σπουδαία νίκη με 3-2 σετ (1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4), έπειτα από έναν δραματικό αγώνα 4 ωρών και 45 λεπτών.

Έκοψε, έτσι, τον δρόμο του 36χρονου Σέρβου σούπερ σταρ προς τον 24ο major τίτλο του, αλλά και προς το ιστορικό Calendar Slam, κρατώντας παράλληλα το Νο.1 του κόσμου.

Όπως αναφέρει ο filathlos, ο «Nόλε» έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο σετ κόντρα σε έναν εκτός κλίματος ο Κάρλος Αλκαράθ, που έδειχνε να βρίσκεται σε απόγνωση, μην μπορώντας να βρει τα πατήματά του στο γήπεδο.

Σιγά-σιγά, όμως, αυτό άρχιζε να αλλάζει και μετά από ένα κλειστό δεύτερο σετ, όπου ο νεαρός τενίστας έβαλε φρένο στο σερί των 15 κερδισμένων τάι μπρέικ του «Νόλε» σε Grand Slam, ο Αλκαράθ μπήκε ξεκάθαρα στη θέση του οδηγού, παίρνοντας πανηγυρικά και το τρίτο σετ με 6-1.

Παρότι φαινόταν ότι είχε μείνει από ενέργεια και ιδέες, βγάζοντας μέτρια χτυπήματα και από τις δύο πλευρές, ο «Νόλε» κατάφερε να φέρει το ματς ίσα και να οδηγηθεί η δραματική αναμέτρηση σε πέμπτο σετ, έχοντας και το μομέντουμ.

Με την έναρξη του τέταρτου σετ, ο Αλκαράθ κράτησε το σερβίς του και έφτασε σε διπλό break point, όμως δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει. Οι δύο τενίστες πήγαν σε «γεμάτα» games στην αρχή του σετ, με τον Νόλε στο 2-2 να φτάνει σε τρία break point και να αποκτά πλεονέκτημα.

Ένα πλεονέκτημα που κράτησε, φτάνοντας στο υπέρ του 5-3, με τον Αλκαράθ να σερβίρει για να μείνει στο σετ. Ομως ο Τζόκοβιτς δεν του άφησε περιθώρια, έσπασε το σερβίς του και πήγε να σερβίρει και πρώτος στο 5ο και καθοριστικό σετ!

Ωστόσο, ο Αλκαράθ αντέδρασε και έφτασε σε break point αμέσως το οποίο έσβησε ο Σέρβος. Ο «Νόλε» με 1-0 προβάδισμα, έφτασε σε break point και πέταξε μία ασύλληπτη ευκαιρία να πάρει σοβαρό προβάδισμα για τον τίτλο. Ο Αλκαράθ έβγαλε τρομερές άμυνες, αλλά ήταν εκτός θέσης και ένα απλό φόρχαντ ο Σέρβος το μετέτρεψε σε αβίαστο λάθος, για να δεχτεί τελικά την ισοφάριση (1-1). Ο Ισπανός με την σειρά του έφτασε σε break point από λάθος του Σέρβου και δεν το άφησε να πάει χαμένο, αφού βρήκε πέρασμα στην ευθεία ενώ ο Νόλε ανέβαινε στο φιλέ.

Αμφότεροι κράτησαν στη συνέχεια το σερβίς τους, με τον Αλκαράθ να φτάνει στο 4-2 με άσο. Με όπλο το σερβίς ο «Τζόκερ» έμεινε σε επαφή στο σκορ (4-3). Δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα δύο games, με τον Αλκαράθ να σερβίρει στο 5-4 για τον τίτλο, κάτι που κατάφερε μετά από 4 ώρες και 45 λεπτά αγώνα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wimbledon (@wimbledon)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ