Super League: Στον Βόλο δάκρυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο με τα διαιτητικά λάθη και τα χημικά της αστυνομίας

Μία από τις πιο μελανές σελίδες της ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου γράφτηκε το απόγευμα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Εκεί όπου Βόλος και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν τελικά ισόπαλοι με 2-2 σε έναν αγώνα, που σημαδεύτηκε από τις αποφάσεις ενός διαιτητή που κατάφερε με την… βοήθεια του VAR να τον τινάξει στον αέρα και της ανεξήγητης απόφασης της αστυνομίας να χρησιμοποιήσει χημικά εντός του σταδίου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.  Ο διαιτητής Παπαπέτρου κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- με τις υποδείξεις πέναλτι σε βάρος του Ολυμπιακού να προκαλέσει ερωτήματα. Σύμφωνα με τους Πειραιώτες στο πρώτο πέναλτι προηγείται επιθετικό φάουλ πριν από την ανατροπή του Γκαρσία από τον Ρέτσο, ενώ στο δεύτερο απλά δεν υπάρχει ανατροπή μιας και ο Ιμπόρα έχει το πόδι του «καρφωμένο» στο έδαφος και ο επιθετικός του Βόλου πέφτει επάνω του.

Δείτε τις δύο φάσεις

Οι φάσεις, όμως που έβαλαν φωτιά δεν ήταν άλλες από την ακύρωση δύο γκολ του Ολυμπιακού στο δεύτερο ημίχρονο από τον Παπαπέτρου και Γκορτσίλα (που βρισκόταν στο VAR), η οποία προκάλεσε την οργή των ανθρώπων της πειραϊκής ομάδας και των περίπου 7.000 «ερυθρόλευκων» οπαδών, που ταξίδεψαν στο Πανθεσσαλικό.
Και στις δύο περιπτώσεις οι γραμμές του VAR δημιούργησαν περισσότερες απορίες παρά ξεκαθάρισαν, όπως θα έπρεπε, τις φάσεις.
Ιδιαιτέρα η ακύρωση του γκολ του Μασούρα στο 60ό λεπτό από όποια γωνία και να το δει κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την θέση οφσάιντ του… Ελ Κααμπί. Μάλιστα ο διαιτητής πήγε να ελέγξει ο ίδιος την φάση, κάτι που δεν… συνηθίζεται στις περιπτώσεις οφσάιντ. Μόλις υπήρξε και η δεύτερη ακύρωση γκολ για οφσάιντ του Ελ Αραμπί πριν δώσει ασίστ στο Ελ Κααμπίτο Πανθεσσαλικό… πνίγηκε από τα δακρυγόνα και μαζί με τους ποδοσφαιριστές, τους θεατές δάκρυσε και το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δείτε τις δύο φάσεις:

Το… κερασάκι ήταν η απόφαση του Παπαπέτρου και του VAR να μην εξετάσουν καθόλου την φάση, όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε χέρι του Μωραΐτη μετά από κεφαλιά του Ιμπόρα:

Οι παίκτες και των δύο ομάδων έφυγαν άρον άρον στα αποδυτήρια, καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και το παιχνίδι ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη διακοπή μπροστά σε άδειες εξέδρες. Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επέστρεψαν για ένα λεπτό άλλαξαν πάσες στο κέντρο του γηπέδου και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος με το ποδόσφαιρο για ακόμα μια φορά να βγαίνει βαριά τραυματισμένο.

Είναι να απορεί κανείς πώς στην εποχή του VAR έχουν καταφέρει οι υπεύθυνοι να βάζουν φωτιά στους αγώνες προκαλώντας ακόμη και την νοημοσύνη θεατών και τηλεθεατών για τα όσα βλέπουν με τα μάτια τους.  Η πολιτική ηγεσία και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού θα πρέπει να πάρουν θέση για όλα αυτά που κάθε Κυριακή πληγώνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την ίδια στιγμή η αστυνομία λειτούργησε πέρα από κάθε λογική και γι’ αυτό καλό θα είναι να δοθούν άμεσα εξηγήσεις για όλα αυτά που συνέβησαν και τις ενέργειες που έγιναν μέσα σε ένα γήπεδο με χιλιάδες θεατές στις εξέδρες, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ