Σεβίλλη – Ρόμα: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον μεγάλο τελικό του Europa League

Η ώρα του μεγάλου τελικού του Europa League έφτασε (22.00). Σεβίλλη και Ρόμα κοντράρονται επί ουγγρικού εδάφους στην Βουδαπέστη και έχουν αμφότερες τους λόγους τους να αισιοδοξούν ότι θα κατακτήσουν το τρόπαιο.

Τελικός Europa League – Σεβίλλη – Ρόμα: Το σερί των Ισπανών κόντρα στην αύρα του Μουρίνιο

Σεβίλλη

Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχει το τρομερό 6Χ6 σε τελικούς του Europa League. Συνολικά έχει παίξει 12 ευρωπαϊκούς τελικούς, μαζί με αυτούς του Σούπερ Καπ και έχει κερδίσει τους 7/12. Δύο φορές έχει αντιμετωπίσει ιταλικές ομάδες σε τελικούς, έχασε το Σούπερ Καπ από τη Μίλαν το 2007 με 3-1, όμως κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Ίντερ το 2020 με 3-2.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Σεβίλλη δεν έχει ήττα στην διοργάνωση από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Μεντιλίμπαρ, ενώ 4/6 τελικοί της στο Γιουρόπα Λιγκ είχαν περισσότερα από τρία γκολ.

Κλήρωση Europa League: Με Σεβίλλη ή Ρόμα ο Ολυμπιακός αν περάσει τη Γουλβς

Ρόμα

Η Ρόμα πηγαίνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά τη περσινή κατάκτηση του Europa Conference. Συνολικά αυτός είναι ο πέμπτος ευρωπαϊκός τελικός, και μετράει δύο κατακτήσεις.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο από την πλευρά του διεκδικεί το έκτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην καριέρα του, μετά το Κύπελλο UEFA (2003 Πόρτο), τα δύο Champions League (2004 Πόρτο, 2010 Ιντερ), το Europa League (2017 Μάντσεστερ Γιουν.) και το Κόνφερενς Λιγκ (2022, Ρόμα). Δεν έχει μάλιστα καμία ήττα σε τελικό (5/5), τους 4 τους κέρδισε στο 90λεπτο ενώ το UEFA του 2003 το κέρδισε στην παράταση.

Κάκιστη είναι η παράδοση της Ρόμα όταν αντιμετωπίζει Ισπανούς στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Συγκεκριμένα στα 16 πιο πρόσφατα ματς κόντρα σε ομάδες από την χώρα της ιβηρικής χερσονήσου μετράει μόλις τρεις νίκες..

Μεντιλίμπαρ: «Είναι ο πρώτος μου τελικός αλλά είμαστε καλύτεροι»

«Η ιστορία είναι εδώ και δεν λέει ψέματα. Η Σεβίλλη σε αυτή την διοργάνωση είναι η καλύτερη ομάδα. Θα παίξουμε κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Με τα όπλα μας είμαι πεπεισμένος πως θα νικήσουμε. Είναι απλά ένα παιχνίδι. Η ιστορία και η εμπειρία είναι καλές, όμως είναι ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Είναι ο πρώτος μου τελικός, πρέπει να κάνουμε ένα καλό ματς, χωρίς λάθη, γιατί είναι ακριβά. Είμαι ευγνώμων για ό,τι είπε ο Μουρίνιο για μένα. Η ιστορία δεν κερδίζει τελικούς, αλλά ούτε τα καλά λόγια. Είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος, διότι είναι η ομάδα που έφτασε στον τελικό. Δεν έχουμε κάποιο πλεονέκτημα ή μειονέκτημα».

Μουρίνιο: «Την ιστορία την φτιάχνουν οι παίκτες»

«Αξίζουμε αυτόν τον τελικό, είπαμε ήδη την περασμένη εβδομάδα ότι θέλαμε να παίξουμε αυτόν τον αγώνα. Τώρα δουλέψαμε για να είμαστε σε θέση να παλέψουμε για αυτόν τον τίτλο.  Είπα στο προσωπικό μου ότι σήμερα η δουλειά μας έχει τελειώσει. Τώρα την ιστορία την φτιάχνουν οι παίκτες μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ