Τελικός Europa League – Σεβίλλη – Ρόμα: Το σερί των Ισπανών κόντρα στην αύρα του Μουρίνιο

Σεβίλλη και Ρόμα κοντράρονται απόψε (22.00-Cosmotesport 1) στην Puskas Arena στον τελικό του Europa League, σε ένα ζευγάρι που αναμένεται να δώσει έναν αμφίρροπο ευρωπαϊκό τελικό.

O τελικός του Europa League με αμέτρητες αγορές σε σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα

Το σερί των Ισπανών

Αδιαμφισβήτητα οι επιδόσεις της Σεβίλλης στο Europa League τρομάζουν και μετά από τόσες κατακτήσεις νιώθει τη διοργάνωση σαν το σπίτι της. Συγκεκριμένα η ομάδα της Ανδαλουσίας από τα μέσα των 00s έχει κατακτήσει 6 φορές τον τίτλο, κάτι που την καθιστά πολυνίκη του θεσμού έχοντας μάλιστα 6Χ6 σε τελικούς. Ακόμα και χρονιές όπως η φετινή που δεν έπεισε στις εγχώριες διοργανώσεις η ισπανική ομάδα βρίσκει τον τρόπο να προχωράει στην Ευρώπη.

Δεύτερος τελικός για την Ρόμα που “μεγάλωσε” με τον Μουρίνιο

Ο Ζοσέ Μουρίνιο είναι από τους λιγοστούς προπονητές στον κόσμο που η παρουσία του επισκιάζει πολλές φορές την ομάδα που κοουτσάρει. Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να “μεγαλώσει” ευρωπαϊκά τους τζιαλορόσι. Πέρυσι έφτασαν στον τελικό και κατέκτησαν το Europa Conference και στην δεύτερη χρονιά είναι και πάλι σε τελικό και μάλιστα ένα σκαλί παραπάνω.

Με τα καλυτέρα τους “όπλα” για την κούπα

Ο Πάολο Ντιμπάλα που αποτελούσε τον μεγάλο πονοκέφαλο του Μουρίνιο στην Ρόμα, αλλά ο Αργεντινός προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες ημέρες και θα είναι στη διάθεση του. Τραυματίας παραμένει ο εφεδρικός στόπερ Κούμπουλα.

Στον αντίποδα η Σεβίλλη θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αριστερού μπακ Ακούνια, του αμυντικού Μαρκάο και του επιθετικού Κορόνα.

Πιθανές συνθέσεις

Σεβίλλη: Μπούνου, Νάβας, Μπάτε, Κουντέλ, Τέγες, Ράκιτιτς, Φερνάντο, Γκιλ, Σούσο, Οκάμπος, Ενεσίρι.

Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνεθ, Τσέλικ, Κριστάλντε, Μάτιοτς, Σπινατσόλα, Ελ Σαράουι, Πελεγκρίνι, Έιμπραχαμ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ