Νέα Φιλαδέλφεια: 1.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και drone – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για το ματς ΑΕΚ – Ντιναμό

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας στον αποψινό αγώνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στον απόηχο των αιματηρών επεισοδίων στην Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησαν στη δολοφονική επίθεση στον Μιχάλη Κατσουρή.

Αποκλειστικό: Οι προτάσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Οι συσκέψεις ήταν συνεχείς τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να εκπονηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 1.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός τόσο κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας προκειμένου να επιτηρούν την κατάσταση.

Αστυνομικοί θα βρίσκονται και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ντυμένοι με πολιτικά, με τις περιπολίες να ξεκινούν ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα (έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσεις στις 9:45 απόψε). Ισχυρή αστυνομική δύναμη θα συνοδεύσει και τις αποστολές των δύο ομάδων.

Νέα Φιλαδέλφεια: Πλήρη άγνοια για όλα δηλώνουν οι κατηγορούμενοι – Πού εστιάζει η ανάκριση

Τέλος, ελικόπτερα και drone θα πετούν συνεχώς πάνω από την περιοχή και θα δίνουν εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στο οποίο θα βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας.

Στο γήπεδο η οικογένεια του Μιχάλη

Στον αποψινό αγώνα θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, και οι γονείς του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή. «Για να γίνει σαφές πως η απώλεια του Μιχάλη είναι μια απώλεια της οικογένειας της ΑΕΚ και ότι η οικογένεια του είναι και δική μας οικογένεια» αναφέρει η ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Βαριές κατηγορίες για τον 43χρονο Έλληνα οπαδό – Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε πως θα ξεκινήσει μια σειρά δράσεων στη μνήμη του δολοφονηθέντος οπαδού του ξεκινώντας από την παροχή υποτροφιών.  Όπως επισημαίνει η ΠΑΕ ΑΕΚ, αν και δεν γνωστοποιείται ακόμα το πλήρες περιεχόμενο των δράσεων, αρχικά θα παρέχει τρεις υποτροφίες σε μαθητές που θα αριστεύσουν στις πανελλήνιες εξετάσεις 2024 στη μνήμη του Μιχάλη Κατσουρή.

Ακόμη, θα δώσει το όνομά του σε οδό κοντά στο γήπεδό της, OPAP Arena, στην Νέα Φιλαδέλφεια. Θα ακολουθήσει σειρά πρωτοβουλιών με επίκεντρο τα ζητήματα καταπολέμησης της βίας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, ημερίδες, και δράσεις με επίκεντρο την καταπολέμηση της βίας.

Νέα Φιλαδέλφεια Κροάτες Χούλιγκαν

Νέα Φιλαδέλφεια συλληφθέντες

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την αποφυγή επεισοδίων

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση προκειμένου να προλάβει τυχόν επεισόδια μετά και τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν με την καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

««Φίλοι της ΑΕΚ, το Σάββατο (19/8) η ομάδα μας δίνει μία μεγάλη αγωνιστική μάχη με στόχο να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε στο Ζάγκρεμπ και να πάρει τη μεγάλη πρόκριση. Μία πρόκριση που θα είναι ο μεγαλύτερος φόρος τιμής στη μνήμη του Μιχάλη, που σίγουρα θα πανηγυρίζει μαζί μας από ψηλά. Οφείλουμε λοιπόν να βοηθήσουμε την ομάδα με όλες μας τις δυνάμεις και να την προστατεύσουμε από κάθε κίνδυνο.

Τα μέτρα ασφαλείας για το παιχνίδι και όλα όσα πρέπει να γίνουν το Σάββατο είναι πολύ συγκεκριμένα, αδιαπραγμάτευτα και έχουν τεθεί υπόψη και των αστυνομικών αρχών απευθείας από την UEFA, αλλά και από την ελληνική κυβέρνηση έπειτα από τις σχετικές εξαγγελίες της Τετάρτης (16/8). Δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή να συζητάμε για τίποτε άλλο πέρα από την ανάγκη να ανταποκριθούμε σε ό,τι χρειάζεται για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ειδικά μετά το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ όπου όλα κύλησαν ομαλά και η πίεση από πλευράς UEFA προς την αντίπαλό μας ήταν ανάλογη, δεν έχουμε κανένα περιθώριο για λάθη.

Οι θύρες της OPAP Arena θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του ματς, στις 18.45. Από εκείνη την στιγμή και μετά, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου δεν θα μπορεί να βρίσκεται κανείς χωρίς εισιτήριο.

Ο περιβάλλων χώρος θα κλείσει τρεις ώρες πριν την έναρξη και θα διεξάγονται αυστηροί προέλεγχοι με την ευθύνη της αστυνομίας. Το ίδιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και στις εισόδους στο γήπεδο.

Δεν θα επιτρέπεται σε κανέναν που θα φέρει μαζί του σακίδιο ή σακούλα να περάσει τους προελέγχους και κατ’ επέκταση να εισέλθει στην OPAP Arena.

Συσκευές laser, καπνογόνα, βεγγαλικά, φωτοβολίδες και γενικώς επικίνδυνα και εύφλεκτα αντικείμενα απαγορεύονται αυστηρά. Η ομάδα μας θα τιμωρηθεί αυστηρά για οποιαδήποτε περίπτωση χρήσης τους μέσα στο γήπεδο και δεν υπάρχει περιθώριο να ανάψει ούτε ένας πυρσός!

Οποιοδήποτε πανό με απαγορευμένο περιεχόμενο (υβριστικό, πολιτικό κλπ.) και γενικά μη ποδοσφαιρικό δεν μπορεί να αναρτηθεί και δεδομένα θα επιφέρει την τιμωρία της ΑΕΚ, αλλά θα δημιουργήσει και πρόβλημα στη διεξαγωγή του αγώνα.

Όλα τα παιδιά που θα έρθουν στο γήπεδο πρέπει να έχουν εισιτήριο. Κανένα παιδί δεν θα μπορέσει να μπει στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο.

Επίσης είναι σαφές πως λόγω των αυστηρών προελέγχων οι φίλοι της ΑΕΚ που έχουν εισιτήρια για το ματς πρέπει να έρθουν νωρίς στο γήπεδο τόσο για να αποφύγουν κάθε είδους ταλαιπωρία όσο και για να αποφευχθεί συνωστισμός και προβλήματα στις εισόδους πριν την έναρξη του αγώνα. Για αυτόν τον λόγο οι θύρες του γηπέδου μας θα ανοίξουν τρεις ώρες πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή ροή των εισερχομένων θεατών. Η μέρα και η ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης διευκολύνουν την έγκαιρη προσέλευση.

Επιπλέον παρακαλούνται όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ που θα βρεθούν στην OPAP Arena το Σάββατο το βράδυ να έχουν μαζί τους αποδεικτικό της ταυτότητάς τους ώστε να το επιδείξουν στην Αστυνομία εφόσον τους ζητηθεί κατά τους προελέγχους.

Η παρούσα ενημέρωση αφορά τα βασικά και αυτονόητα που πρέπει να τηρήσουμε για την ασφάλεια όλων μας και για την προστασία της ομάδας μας. Μέχρι το Σάββατο η ΠΑΕ ΑΕΚ θα προβεί και σε νεότερες σχετικές ενημερώσεις.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για τη συνεργασία σας. Είμαστε βέβαιοι πως πάνω από όλα και από όλους θα βάλετε το καλό της ΑΕΚ και θα σπρώξετε την ομάδα μόνο με τη φωνή και το πάθος σας σε μία σπουδαία ευρωπαϊκή επιτυχία».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ