Νέα Φιλαδέλφεια: Βαριές κατηγορίες για τον 43χρονο Έλληνα οπαδό – Τι βρέθηκε στο σπίτι του

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για εμπλοκή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο άνδρας φέρεται να ταυτοποιήθηκε από βίντεο που έχουν στην διάθεσή τους οι αρχές από το βράδυ της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Νέα Φιλαδέλφεια – Κροάτες χούλιγκαν: Οι ναζιστικές αναφορές και ντοκουμέντα από την σκληρή εκπαίδευσή τους για μάχες

Σε αυτό φαίνεται να καθοδηγεί την στρατιά των Κροατών χούλιγκαν στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ. Πρόκειται για γνώριμο των αρχών που προ λίγων μηνών είχε ανάμιξη σε επεισόδια οπαδών έξω από το Πρωτοδικείο. Όπως μετέδωσε το enikοs.gr, είχε δεχτεί επίθεση και είχε μαχαιρωθεί έξω από το Εφετείο τον περασμένο Μάρτιο, όπου εκδικαζόταν υπόθεση οπαδικής βίας.

Η σύλληψη έγινε στο σπίτι του οπαδού στην περιοχή του Γκύζη. Μάλιστα οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι, το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ευρήματα που θα βοηθήσουν στην έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Oι αρχές κατέσχεσαν τον υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο του συλληφθέντα για να γίνουν οι προβλεπόμενες αναλύσεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., σε μία προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ίδιος το διάστημα πριν από τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και οι επαφές που είχε πριν και μετά τα έκτροπα.

Νέα Φιλαδέλφεια: Παρουσία εισαγγελέων τα επόμενα παιχνίδια ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το enikos.gr, οι αρχές του αποδίδουν αρχηγικό ρόλο στα έκτροπα που συνέβησαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσουρής, από την μαχαιριά χούλιγκαν στο μπράτσο του.

Πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι ο συλληφθείς οπαδός του Παναθηναϊκού είχε επαφές εδώ και καιρό με Κροάτες χούλιγκαν και οργάνωσε την κάθοδό τους στην Ελλάδα. Δεν αποκλείουν, μάλιστα, να ήταν αυτός που προμήθευσε τους χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με μαχαίρια και λοστούς, προκειμένου να εξαπολύσουν την επίθεση κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: «Θα αποδοθούν οι κατηγορίες, υποομάδα ναζιστών στους Κροάτες» – Τι λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσουρή

Τι βρέθηκε στο σπίτι του 43χρονου

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία, το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • 2 μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • 2 κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Τι κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ο συλληφθείς οργανωμένος οπαδός κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Το προφίλ του οργανωμένου οπαδού του Παναθηναϊκού

Ο συλληφθείς είναι 43χρονος φανατικός οπαδός του Παναθηναϊκού, με πολύ πλούσιο παραβατικό παρελθόν στην οπαδική βία και γνώριμος των Αρχών. Οι γείτονες του 43χρονου ανέφεραν ότι έμενε τα τελευταία τρία χρόνια στην περιοχή του Γκύζη μαζί με μία κοπέλα, ενώ κάνουν λόγο για «κλειστό και ενίοτε εριστικό χαρακτήρα που δεν επιδίωκε επαφές». Μάλιστα ανέφεραν ότι «οι επισκέψεις άλλων οργανωμένων οπαδών στο σπίτι του 43χρονου ήταν συχνές», σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Αναμένεται η έκδοση και άλλων ενταλμάτων σύλληψης

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους φέρονται να οδηγούνται σταδιακά στην ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην αιματηρή συμπλοκή της Νέας Φιλαδέλφειας, μέσω βιντεοληπτικών υλικών και πινακίδων κάποιων αυτοκινήτων.

Πιθανόν τις επόμενες ημέρες οι ανακριτικές Αρχές να βρεθούν σε θέση να διευρύνουν τον κύκλο των κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκδίδοντας και νέα εντάλματα σύλληψης.

Το βίντεο που τον «πρόδωσε»

Νωρίτερα, η ΕΡΤ μετέδωσε ένα βίντεο μέσω του οποίου φαίνεται πως ταυτοποιήθηκε ο εν λόγω Έλληνας οπαδός για συμμετοχή του στα έκτροπα έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ασφαλείς πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως είναι ένας από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε οπτικό υλικό να καθοδηγούν την ομάδα των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, ο Έλληνας οπαδός είχε εμπλοκή στο παρελθόν σε διάφορα επεισόδια με οπαδικά κίνητρα. Σημειώνεται πως δεν πρόκειται για εκείνον τον οπαδό, ο οποίος φέρεται να είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της 7ης Αυγούστου.

Δείτε το βίντεο:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την σύλληψη του 43χρονου

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη απογευματινές ώρες σήμερα (18-08-2023) 43χρονος ημεδαπός καθώς σχετίζεται με πράξεις οπαδικής βίας.

Προηγήθηκε κατάλληλη έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού και από την επακόλουθη διενεργηθείσα κύρια Ανάκριση εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης , δυνάμει του οποίου και συνελήφθη.

Ειδικότερα κατηγορείται για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, διακεκριμένη περίπτωση προμήθειας και κατοχής μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία κατά άλλων, για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τελεσμένη και σε απόπειρα, διατάραξη κοινής ειρήνης, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατ’ εξακολούθηση, για οπλοφορία, οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων καθώς και για εμπρησμό από πρόθεση από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού, φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία, αυτοκίνητο και δίκυκλη μοτοσικλέτα του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • κεντρική μονάδα υπολογιστή, με το καλώδιο παροχής ρεύματος και εικόνας,
  • -2- μεταλλικά μπαστούνια baseball
  • -2- κράνη, χρώματος μαύρο,
  • συσκευή κινητού τηλεφώνου,
  • ξύλινο στειλιάρι και
  • κράνος, χρώματος μαύρο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ