Με εκτελεστή και δημιουργό τον Χουάνγκ, η Νότια Κορέα επικράτησε, παρ’ όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ, της Τσεχίας 2-1, πραγματοποιώντας με το «καλημέρα» στη διοργάνωση ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026.
Περισσότερο δραστήρια στο πρώτο μισό του πρώτου ημιχρόνου η Νότια Κορέα, προσπάθησε να ασκήσει μία υποτυπώδη πίεση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει διαδοχικά κόρνερ, που όμως δεν έφεραν επικίνδυνες στιγμές στα καρέ των Τσέχων.
Ένα σουτ του αειθαλούς Σον στο 13′ ήταν η μοναδική φάση που υποχρέωσε τους θεατές να σηκωθούν από τα καρεκλάκια τους. Η Νότια Κορέα έμοιαζε να πατάει καλύτερα, η Τσεχία επέλεξε να δώσει χώρο αναζητώντας να “χτυπήσει” στην κόντρα, δίχως όμως να προκύψουν χώροι προς αξιοποίηση.
Στο 37′ ο Σον σούταρε ψηλά και δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης – στην 145η παρουσία του με τη φανέλα της Εθνική του ομάδας – άγγιξε το γκολ, στη σημαντικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου. Μετά από ωραίο συνδυασμό κινήθηκε προς προς τα αριστερά, βρήκε χώρο, σούταρε, με την μπάλα να περνάει για λίγο άουτ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, λίγο έλειψε η Νότια Κορέα να προηγηθεί. Ο Σον, στην τέταρτη τελική του προσπάθεια στο ματς, είδε τον τερματοφύλακα της Τσεχίας, Κοβάρ, να τον σταματά, με τον 34χρονο επιθετικό να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα εκτελώντας από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής.
Τη στιγμή που οι Κορεάτες ήταν καλύτεροι δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, η Τσεχία πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό, ανοίγοντας το σκορ στο 59′. Μετά από πλάγιο του Τσόφαλ, ο Κρέιτσι βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνας.
Χρειάστηκαν μόλις οκτώ λεπτά για να βρει η Νότια Κορέα απάντηση. Όμορφη μπαλιά στον Χουάνγκ, εκπληκτική κοφτή ντρίμπλα από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού με την οποία “άδειασε” τον αντίπαλο τερματοφύλακα και αμυντικό και πλασέ σε κενή εστία για το 1-1.
Η Τσεχία “χτύπησε” ξανά από στημένη φάση, με τον Σούτσεκ να σκοράρει με κεφαλιά, ωστόσο τη στιγμή της σέντρας o μέσος της Γουέστ Χαμ βρισκόταν πιο μπροστά από την άμυνα της Νότιας Κορέας, με συνέπεια να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και το τέρμα να ακυρωθεί.
Δεν συνέβη το ίδιο στο 80′, με τους Κορεάτες να βρίσκουν δίχτυα φτάνοντας στην ανατροπή. Ωραία παράλληλη σέντρα του Χουάνγκ από τα δεξιά, προβολή του Χεόνγκ Γκιού να γράφει το 2-1. Το ματς είχε αποκτήσει τρελό ρυθμό και στο 82′ το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του Χλόζεκ από κοντά. Στο 93′ οι Τσέχοι συνδυάστηκαν ωραία, ο τερματοφύλακας της Νότιας Κορέας όμως μπλόκαρε σταθερά.
- Γκολ: 67′ Χουάνγκ, 80′ Χεόνγκ Γκιού / 59′ Κρέιτσι
- Κίτρινες: 96′ Λι Γι Χιούκ
- Κόκκινες: –
- Δοκάρι: 82′ Χλόζεκ
Νότια Κορέα (Χονγκ Μιούνγκ Μπο): Κιμ – Λι Χανμπεόμ, Κιμ, Λι Ταεσέοκ (69′ Έομ Γι Σουνγκ) – Σεόλ, Χουάνγκ (84′ Κιμ Γιν Γκιού), Πάικ Σέονγκ Χο (84′ Παρκ Γιν Σέομπ), Λι Γκιχιούκ – Λι Γιαεσούνγκ (62′ Χουάνγκ Χι Τσαν), Λι Καντζίν – Σον (69′ Χέονγκ Γκιού)
Τσεχία (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Κόβαρ – Τσάλουπεκ, Χράνακ, Κρέιτσι – Κούφαλ, Σούτσεκ, Σόικα, Ζέλενι – Σουλκ (64′ Χλόζεκ), Πρόβοντ (64′ Σάντιλεκ) – Σικ (64′ Χόρι)
Το πρόγραμμα του Α’ ομίλου:
1η αγωνιστική
- Μεξικό – Νότια Αφρική 2-0
- Νότια Κορέα – Τσεχία 2-1
2η αγωνιστική
- Τσεχία – Νότια Αφρική 18/6, 19:00
- Μεξικό – Νότια Κορέα 19/6, 04:00
3η αγωνιστική
- Νότια Αφρική – Νότια Κορέα 25/6, 04:00
- Τσεχία – Μεξικό 25/6, 04:00
Η βαθμολογία του Α’ ομίλου:
- Μεξικό 3 (2-0)
- Νότια Κορέα 3 (2-1)
- Τσεχία 0 (1-2)
- Νότιος Αφρική 0 (0-2)