Μαρτίνεθ: «Ο Ολυμπιακός είναι μια ώριμη ομάδα πια»

Η ευρωπαϊκή εβδομάδα του Ολυμπιακού περιλάμβανε το ταξίδι στη Γερμανία για το παιχνίδι με την Φράιμπουργκ το βράδυ της Πέμπτης (30/11, 19:45), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής στο Europa League (1ος όμιλος).

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει αυτού του αγώνα ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας, Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες της ομάδας του και την πολύ καλή προετοιμασία της ενόψει του επικείμενου αγώνα.

Πάνω απ΄ όλα, όμως, υπογράμμισε ότι συγκριτικά με την αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο «Γ. Καραϊσκάκης», που βρήκε τους Γερμανούς να φεύγουν νικητές με 3-2 χάρη σε ένα γκολ στα τελευταία λεπτά, η ομάδα του είναι πολύ βελτιωμένη και αποφασισμένη για το θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, ο Ισπανός τεχνικός τοποθετήθηκε για:

Το αν έχει βρει τις λύσεις για το αυριανό παιχνίδι: «Το πρώτο παιχνίδι με την Φράιμπουργκ αποτελεί παρελθόν και από τότε έχουμε βελτιωθεί πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα ώριμη πλέον. Έτοιμη και ώριμη. Πολύ πιο προσεκτική, που δεν θα κάνει εύκολα λάθη. Νομίζω ότι είμαστε πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με εκείνο το παιχνίδι».

Μια αναφορά στον Μαλντίνι και τη φράση του περί ωριμότητας που πρέπει να έχει μία ομάδα: «Το είπα επειδή είναι λίγο βαρετές οι συνεντεύξεις Τύπου, το έκανα για να έχετε κάτι να γράψετε. Αναφέρθηκα στη φράση αυτή γιατί για να νικήσει μία ομάδα χρειάζεται να μην κάνει λάθη, να παίζει με τη δική της ταυτότητα και να παίζει με ωριμότητα. Αυτή τη στιγμή είμαστε πιο ώριμοι. Είμαστε μία ομάδα που αποτελείται από νέους ανθρώπους. Να μειώσουμε τον αριθμό των λαθών. Πρέπει να κάνεις τον συνδυασμό. Είμαστε έτοιμοι, πολύ καλά προετοιμασμένοι και φιλόδοξοι για να δείξουμε τον πιο καλό εαυτό μας και την ταυτότητά μας. Όταν μιλώ για λεπτομέρειες και για ωριμότητα αναφέρομαι και στις συνθήκες. Είναι το κρύο που δεν είμαστε τόσο συνηθισμένοι. Οφείλουμε να προσαρμοστούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Το πλάνο του για τον αγώνα και αν σκέφτεται αλλαγή σχηματισμού περνώντας σε σύστημα 3-5-2: «Έχουμε ακόμη μία προπόνηση που μεσολαβεί. Έχουμε δουλέψουμε και με τριάδα στην άμυνα. Μία καλή ομάδα πρέπει να είναι ικανή να προσαρμόζεται σε διάφορα συστήματα. Αυτό δεν έχει να κάνει με ονόματα αλλά το πώς θα βοηθηθεί η ομάδα από τη φυσική κατάσταση του κάθε παίκτη. Είμαστε έτοιμοι να αλλάζουμε συστήματα, μου αρέσει να το κάνω αυτό, μπορούμε να αλλάζουμε τακτικές και συστήματα. Το πιο σημαντικό πάντως είναι η ομάδα να δείξει το καλύτερο δυνατό της πρόσωπο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ