Live: Βραζιλία-Μεξικό 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Βραζιλία-Μεξικό 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Το Μεξικό κράτησε στο μηδέν τη Βραζιλία και πανηγύρισε μία δίκαιη ισοπαλία, παρά τις πολλές φάσεις. Ήρωας ο τερματοφύλακας Γκιγιέρμο Οτσόα!

Το Μεξικό κλείδωσε με σωστή τακτική τη Βραζιλία, ο εξαδάχτυλος Οτσόα έβγαλε αυτά που δε βγαίνουν και μοιραία ένα ματς με 27 τελικές έμεινε στο 0-0. Με μια πιο ψύχραιμη ματιά, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, δε χαλάει κάποια από τις δύο ομάδες. Ωστόσο, είναι η δεύτερη διαδοχική μέτρια εμφάνιση της Βραζιλίας και η έντονη κριτική στον Σκολάρι και στους παίκτες έχει ήδη αρχίσει.

Πιο προσεκτική μπήκε η Βραζιλία στο ματς, συγκριτικά με την πρώτη απόπειρα εναντίον της Κροατίας. Ήταν εμφανές ότι ο Σκολάρι είχε δώσει οδηγίες για πιο συμπαγή άμυνα, πιο προσηλωμένους παίκτες στα αμυντικά του καθήκοντα. Κινητικοί οι Μεξικάνοι έψαξαν και αυτοί προσεκτικά το γκολ, κυρίως όμως, με σωστή τακτική, πάλεψαν να κρατήσουν τους κινδύνους μακριά από την εστία τους.

Στο 23′ ο Ερέρα απείλησε για λογαριασμό των Μεξικανών ο Σέζαρ έδιωξε σε κόρνερ. Ακολούθησαν δύο σημαντικές φάσεις για τους γηπεδούχους. Απίστευτη η επέμβαση του Οτσόα στην κεφαλιά του Νεϊμάρ, σίγουρα η πιο αξιόλογη σε όλη τη διοργάνωση μέχρι στιγμής.

Προς το τέλος του ματς η άμυνα των Μεξικανών συνελήφθη κοιμώμενη, μη εφαρμόζοντας σωστά το τεχνητό οφ σάιντ, η μπάλα στρώθηκε στον Παουλίνιο, ο Οτσόα καθάρισε και πάλι. Σημαντικές επεμβάσεις και οι δύο. Το Μεξικο είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βραζιλία δεν έπειθε, η μάλλον όσο πέρναγε η ώρα οι παίκτες του Σκολάρι έδειχναν περισσότερο προσηλωμένοι στην άμυνα, το Μεξικό που επιτέθηκε πιο ορθολογικά δεν κατάφερε να πατήσει περιοχή και οι περισσότερες τελικές ήταν μακρινά σουτ. Σε αυτό το τέμπο το ματς έγινε παιχνίδι του ενός γκολ. Όποια το έβαζε θα κέρδιζε. Οι τελικές ήταν πολλές, κυρίως μακρινά σουτ…

Ναι, η Βραζιλία έμοιαζε απογοητευτική, αλλά, για τις ανάγκες του ομίλου, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, μια χαρά βολεύει τα δυο τους.

Στο τελευταίο τέταρτο οι Βραζιλιάνοι αποφάσισαν να παίξουν για τη νίκη, αλλά ο Οτσόα φώναξε παρών. Επέμβαση στο 69′ σε σουτ του Νειμάρ και …μαγικό στο 86′ στην εξ’ επαφής κεφαλιά του Σίλβα. Απίστευτη επέμβαση που κλείδωσε το Χ για τους μαχητικούς Μεξικανούς.

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ