Formula Regional Championship: Σκοτώθηκε 18χρονος οδηγός στην πίστα του Σπα

Απεβίωσε σε δυστύχημα ο Ολλανδός 18χρονος οδηγός της “MP Motorsport” Ντιλάνο Φαντ Χοφ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στην ολισθηρή, λόγω βροχής, πίστα Σπα του Βελγίου, για το Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα. Ο Χοφ είχε κερδίσει το ισπανικό πρωτάθλημα στη F4 το 2021. Οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula 2 που αγωνίστηκαν στο Γκραν Πρι της Αυστρίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή.

«Η MP Motorsport με βαθιά θλίψη επιβεβαιώνει ότι ο οδηγός μας, Ντιλάνο Φαντ Χοφ πέθανε μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του δεύτερου αγώνα του περιφερειακού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην πίστα Spa-Francorchamps», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της ομάδας.

«Ο Ντιλάνο πέθανε κυνηγώντας το όνειρό του να φτάσει στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μαζί με ολόκληρη την κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ίδια πίστα, καθώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε χάσει τη ζωή του ο Γάλλος Αντουάν Ουμπέρ, σε έναν αγώνα της Formula 2.

Τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ο Φαντ Χοφ έχασε τη ζωή του σε μια σύγκρουση πολλών μονοθέσιων, κατά τη διάρκεια μιας καθυστερημένης επανεκκίνησης, λόγω έντονης βροχόπτωσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ