Γαλλία: «Θα φας σφαίρα στο κεφάλι» – Η συγκλονιστική μαρτυρία του τρίτου επιβάτη στο αυτοκίνητο του 17χρονου Ναέλ

Νέα στοιχεία για τις συνθήκες υπό τις οποίες ο αστυνομικός πυροβόλησε τον 17χρονο Ναέλ στο Ναντέρ, στην Γαλλία,  αποκαλύπτει η κατάθεση του τρίτου επιβάτη που ήταν στο αυτοκίνητο, την ώρα που οι  αστυνομικοί σταμάτησαν το αυτοκίνητο με τους νεαρούς για έλεγχο. Εντωμεταξύ από τις 12 το μεσημέρι έχει αρχίσει η κηδεία του Ναέλ, με συγκέντρωση των συγγενών στο γραφείο τελετών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, σύμφωνα με την επιθυμία της  οικογένειας.

Ο τρίτος επιβάτης (που καθόταν πίσω) στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Ναέλ υποστηρίζει πως ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο. «Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε ‘σβήσε τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω’. Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου του έβαλε όπλο στον κρόταφο και του είπε: ‘μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι.  Ο δεύτερος αστυνομικός λέει ‘πυροβόλησε τον’. Ο πρώτος αστυνομικός του  ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα».

Εκκρεμεί  βέβαια η κατάθεση του συνοδηγού ο οποίος είναι και αυτός  17 ετών και δεν έχει παρουσιαστεί στη Δικαιοσύνη, ωστόσο ισχυρίζεται ότι θα το κάνει από Δευτέρα. Ο συνοδηγός μίλησε στο BFM και στην εφημερίδα Le Parisien αλλά όχι στην Αστυνομία, ενώ δήλωσε ότι θα παραβρεθεί στην κηδεία του Ναέλ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ