Αρμάνι – Ολυμπιακός: Αποκαλύψεις Μπαρτζώκα για Σίκμα και Γκος

Αναχώρησε για το Μιλάνο ο Ολυμπιακός, στις 17:30 τη Δευτέρα (16/10), ενόψει του αυριανού (17/10, 21:45) αγώνα του στο Μιλάνο, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Euroleague.

O Λιουκ Σίκμα και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος ταξίδεψαν στην Ιταλία, μετά τους τραυματισμούς που τους έθεσαν εκτός στους δύο τελευταίους αγώνες της ομάδας του Πειραιά. Όπως τόνισε, όμως ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας, ο Σίκμα θα αγωνιστεί, αλλά ο Ουίλιαμς-Γκος… «μάλλον όχι». Εκτός αποστολής έμεινε ο τραυματίας Σακίλ ΜακΚίσικ.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε κατά την αναχώρηση της αποστολής από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό το Μιλάνο:

«Σίγουρα είμαστε λιγότερο φρέσκοι από την Αρμάνι Μιλάνο, που είχε αγώνα (σσ. στο ιταλικό πρωτάθλημα) το Σάββατο και δεν έπαιξε πιο πριν με τη Μακάμπι. Εμείς πάντα έχουμε προσδοκίες και απαιτήσεις, όπου παίζουμε, για να κερδίσουμε το ματς, αλλά παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει “χτιστεί” για να πάει πολύ μακριά στη διοργάνωση. Έχει έναν πολύ έμπειρο και καλό προπονητή, τον Έτορε Μεσίνα, και πάντα παίζει με ξεχωριστή ενέργεια στο Forum.

Εμείς πρέπει να κάνουμε καλό ομαδικό παιχνίδι, να έχουμε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά. Πρέπει να περάσει αυτό το διάστημα, γιατί ο Σίκμα θα παίξει, ο Ουίλιαμς-Γκος μάλλον όχι, αν και έρχεται μαζί μας στην αποστολή. Γενικά πάμε όλοι με μία προπόνηση και είναι δύσκολο να προβλέψεις σε τι κατάσταση θα βρεθούν. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερο χρόνο, τον οποίο θα τον έχουμε στη συνέχεια. Αυτή τη στιγμή όμως προσπαθούμε να επιβιώσουμε στα περισσότερ παιχνίδια και στα αποτελέσματα.

Στην Euroleague πάντα η νίκη είναι το ζητούμενο, ιδίως για ομάδες με τις απαιτήσεις που έχει ο Ολυμπιακός. Εγώ από την πλευρά μου και όλοι εμείς που δουλεύουμε στην ομάδα, σιγά-σιγά προσδοκούμε να βελτιωθούμε και αγωνιστικά. Είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Οι τραυματισμοί μας γύρισαν λίγο πίσω. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στους παίκτες που έχουμε και νομίζω ότι όταν θα είμαστε όλοι μαζί, θα είμαστε πραγματικά καλοί.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μίροτιτς είναι ένας παίκτης πολύ μεγάλης αξίας. Νομίζω ότι όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Είτε παίζει στο “3”, είτε παίζει στο “4” θα βρει τον τρόπο του. Είναι καλός στο αμυντικό ριμπάουντ. Ξέρει να κινείται με και χωρίς την μπάλα. Όλη η ομάδα τους είναι πολύ καλή, δηλαδή αν δούμε, την πεντάδα με τον Μίροτιτς στο “3”, τον Μέλι στο “4” και τον Πόιθρες στο “5”, τον Σιλντς στο “2”, έχει μεγάλο μέγεθος. Έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά έχει και αδυναμίες. Δεν χρειάζεται να τις πω τώρα, αλλά θα προσπαθήσουμε να τις χτυπήσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ