Υπόθεση Βαλυράκη: Απολογούνται στον ανακριτή οι δύο ψαράδες

Την πόρτα του ανακριτικού γραφείου των δικαστηρίων Χαλκίδας πέρασαν οι δύο ψαράδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και κατά συναυτουργία σε βάρος του πρώην υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Έπειτα από την προθεσμία που είχαν λάβει, οι δύο κατηγορούμενοι επιμένουν στον ισχυρισμό τους πως δεν βρίσκονταν στο σημείο όπου συνέβη το τραγικό δυστύχημα και οδήγησε στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, ενώ στην προηγούμενη κλήση τους δεν είχαν μεν εμφανιστεί, αλλά οι συνήγοροί τους είχαν επικαλεστεί την «εμπλοκή» άλλου σκάφους.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, υπάρχουν νέα στοιχεία για εμπλοκή ενός άλλου σκάφους, το οποίο η πλευρά των ψαράδων ισχυρίζεται ότι πλησίασε το φουσκωτό του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και ενεπλάκη στον μοιραίο διαπληκτισμό.

«Υπάρχουν μαρτυρίες για ύπαρξη σκάφους, όχι των ψαράδων εμείς μέσα από έρευνα έχουμε καταλήξει ποιο σκάφος είναι αυτό», δήλωσε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Δημήτρης Καρβέλης.

Κ. Παπαδάκης: Υπάρχουν φωτογραφίες πως το σκάφος τους δεν ήταν στο λιμάνι

Ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Κώστας Παπαδάκης -όπως έγραψε το dikastiko.gr- δήλωσε ότι, «οι συνήγοροι των κατηγορουμένων κατέθεσαν και λίστα νέων μαρτύρων οι οποίοι αναμένεται να βεβαιώσουν ότι στις 24 Ιανουαρίου του 2021, την ημέρα που εντοπίστηκε ο Σήφης Βαλυράκης νεκρός ανοιχτά της Ερέτριας, οι δυο ψαράδες δεν είχαν βγει στην θάλασσα, ενώ είχαν δεμένο το σκάφος στο λιμάνι της Ερέτριας».

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Παπαδάκης «υπάρχουν κι άλλοι μάρτυρες που λένε ότι το σκάφος δεν ήταν στο λιμάνι και φωτογραφίες με το αυτοκίνητο των κατηγορούμενων στο λιμάνι» με την υπεράσπιση της οικογένειας να αφήνει αιχμές για τις λιμενικές και εισαγγελικές Αρχές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, την μοιραία ημέρα του θανάτου του, ο Σήφης Βαλυράκης φέρεται να είχε διαπληκτιστεί με κάποιους ψαράδες. Ο θάνατός του οφείλεται σε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τραύματα που προκλήθηκαν από την προπέλα κατά την πτώση στη θάλασσα. Η υπόθεση αρχικά είχε τεθεί στο αρχείο, όμως επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης έπειτα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία.

Υπόθεση Βαλυράκη: Τι κατήγγειλε ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας

Την άσκηση πιέσεων αλλά και ξυλοδαρμού για εκφοβισμό ανέφερε ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας, ο οποίος έχει υποδείξει τους δύο ψαράδες.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εξήγησε γιατί θα καταπέσει ο νέος ισχυρισμός της πλευράς των κατηγορουμένων για ύπαρξη άλλου σκάφους και ενός άλλου ψαρά στον τόπο του εγκλήματος.

Πηγή: dikastiko.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ