Ξεκινούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην Ίο – «Ξεφύτρωσαν» νέες παράνομες κατασκευές στην Μύκονο

Μετά την Μύκονο, ο Εισαγγελέας Εφετών είναι έτοιμος να δώσει εντολή για κατεδαφίσεις αυθαίρετων κτισμάτων και στην Ίο. Στο νησί των Ανέμων οι κάτοικοι είδαν μέσα σε μία νύχτα να ξεφυτρώνουν παράνομες κατασκευές εκεί που μόλις είχαν γκρεμιστεί.

Ξεκινούν κατεδαφίσεις στην Ίο

«Έχτισαν παράνομα γέφυρα πάνω στην θάλασσα. Διένοιξαν δρόμους καταστρέφοντας παραδοσιακά μονοπάτια. Κάλυψαν ρέματα και κατέστρεψαν υδροβιότοπους. Έχτισαν πάνω σε κορυφογραμμές».

Κάτοικοι της Ίου επισύναψαν φωτογραφίες με αυθαίρετες κατασκευές στην επιστολή διαμαρτυρίας τους προς τον εισαγγελέα και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα οι ανώτατοι δικαστικοί να ζητήσουν από τον εισαγγελέα Εφετών, Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου να φύγει από την Μύκονο και να μεταβεί στην Ίο με στόχο άμεσα να επεκτείνει την έρευνά του και σε αυτό το νησί.

«Αναγκαστήκαμε να στείλουμε εξώδικο. Δεν θα μείνουν έτσι» ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος Συνδέσμου Ιητών Ανδρέας Ζαμάνος, ο οποίος είναι ένας από τους συντάκτες της επιστολής.

Έπειτα από χρόνια εκκλήσεων των ντόπιων στις επίσημες αρχές για παρέμβασή τους στις πολεοδομικές αυθαιρεσίες που τελούνταν στην Ίο, σήμερα με την επιστολή τους κατάφεραν να πείσουν τις εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν.

Ο εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου βρίσκεται ήδη στο νησί, με εντολή να να επεκτείνει τη δράση του κατά των οικοδομικών αυθαιρεσιών και επανελέγχου νομιμότητας οικοδομικών αδειών και πράξεων νομιμοποίησης αυθαιρέτων που έχουν γίνει.

«Η σιωπηρή στάση της πολεοδομίας και ορισμένων υπηρεσιών του κράτους είναι προκλητικότατη» πρόσθεσε ο κ. Ζαμάνος. Πριν από λίγο καιρό, οι κάτοικοι της Ίου έστειλαν εξώδικο στην πολεοδομία Σαντορίνης και στον δήμο της Ίου γιατί παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες για πολεοδομικές παρανομίες δεν ενήργησαν.

«Ξεφύτρωσαν» νέες παράνομες κατασκευές στην Μύκονο

Και όσο στην Ίο ελπίζουν να δουν μπουλντόζες όπως στην Μύκονο, στο νησί των Ανέμων οι ντόπιοι, μετά την αποχώρηση του εισαγγελέα, ήδη βλέπουν εκεί που κατεδαφίστηκαν αυθαιρεσίες να ξεφυτρώνουν καινούριες.

«Επιστρέφουμε στους παλιούς γνώριμους ρυθμούς. Στην παραλία Καλό Λιβάδι ξηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα από μία επιχείρηση όλη η αυθαιρεσία που είχε εγκατασταθεί και ακριβώς δίπλα βρέθηκε μία καινούρια» ανέφερε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ