Οι διαρρήκτες με το πολυτελές χρυσαφί τζιπ εν δράσει – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Βίντεο ντοκουμέντο με τους διαρρήκτες που είχαν «ρημάξει» μονοκατοικίες στα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Τρία μέλη της συμμορίας έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας, ύστερα από καταδίωξη. Πρόκειται για τρεις άνδρες Ρομά, ηλικίας 20,21 και 56 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν λίγο μετά την εισβολή τους σε σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, απ’ όπου είχαν αφαιρέσει λίρες αξίας 80.000 ευρώ και κοσμήματα. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, οι δράστες πέταξαν μέρος των πολύτιμων αντικειμένων, ώστε να μην τα βρουν πάνω τους οι αστυνομικοί.

Συνήθως, τα μέλη της συμμορίας «χτυπούσαν» πρωί ή μεσημέρι, όταν οι ένοικοι έλειπαν. Μάλιστα, χτυπούσαν τα κουδούνια των σπιτιών ώστε να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχουν ένοικοι μέσα και εάν υπήρχαν συνέχιζαν για τον επόμενο στόχο τους. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ένα χαρακτηριστικό πολυτελές χρυσαφί τζιπ με κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας.

Όπως έχει προκύψει από την αστυνομική έρευνα, η συμμορία έχει κάνει οκτώ διαρρήξεις και δύο απόπειρες από την αρχή του έτους. Η λεία τους εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 170.000 ευρώ.

Η ΕΡΤ παρουσίασε ένα βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση τους. Στις εικόνες διακρίνεται ένας διαρρήκτης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και με γάντια, να βάζει σε έναν σάκο ό,τι πολύτιμο έβρισκε μπροστά του.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ