Πούτιν: Προχωρά στην ανάπτυξη τακτικών πυρηνικών όπλων στην Λευκορωσία

Η Ρωσία θα ξεκινήσει να στέλνει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Λευκορωσία καθώς οι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις των όπλων θα είναι έτοιμες στις 7-8 Ιουλίου, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ζελένσκι: Δεν θα εμπλέξουμε χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο-Για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας μιλάει ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δέχθηκε στην θερινή κατοικία του στο Σότσι τον πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πούτιν είπε στον πρόεδρο της Λευκορωσίας: «Τα πάντα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο».

«Η ετοιμασία των σχετικών εγκαταστάσεων τελειώνει στις 7-8 Ιουλίου και θα αρχίσουμε αμέσως τις ενέργειες που σχετίζονται με την ανάπτυξη των κατάλληλων τύπων όπλων στην περιοχή σας», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος.

Κραυγή απόγνωσης στην Ουκρανία: «Τρεις μέρες χωρίς φαγητό και νερό. Αργοπεθαίνουμε» λένε οι κάτοικοι

Τον περασμένο Μάρτιο ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να στείλει τακτικά πυρηνικά όπλα στην Λευκορωσία ως απάντηση στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων από την Ουάσινγκτον σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Κίνα παρακολουθούν στενά τις πυρηνικές ενέργειες της Ρωσίας στην Ευρώπη. Στο παρελθόν το Πεκίνο, που αποτελεί στενό σύμμαχο και συνεργάτη της Μόσχας, έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ