Champions League: Στον τελικό ο Ταγίπ Ερντογάν – Ποια ομάδα θα υποστηρίξει

Το παρών στον τελικό του UEFA Champions League Μάντσεστερ Σίτι-Ίντερ θα δώσει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάτι που αναφέρεται στον ιταλικό Τύπο.

Μετά την πίεση από τη διαδικασία των εκλογών και την παραμονή του στην προεδρία της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Όπως αναφέρει σήμερα η ιταλική αθλητική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» θα βρίσκεται δίπλα στον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, για να παρακολουθήσει τον τελικό, κάτι που φυσικά δεν αποτελεί έκπληξη από τη στιγμή που το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη χώρα του.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς ο Ερντογάν θα υποστηρίξει την Ίντερ, λόγω της παρουσίας του Τούρκου επιθετικού μέσου Χακάν Τσαλχάνογλου στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στον τελικό της Κωνσταντινούπολης τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα αυστηρά, καθώς είναι μία χώρα που συχνά πυκνά προκύπτουν θέματα.

Στην Τουρκία 200 ιδιωτικά τζετ με δισεκατομμυριούχους του Κόλπου

Η Τουρκία αναμένει 200 ιδιωτικά τζετ με επιβάτες δισεκατομμυριούχους του Κόλπου, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη, ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και την Ίντερ (10/6-22:00). Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, «μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, από χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, θα είναι επιβάτες σε 200 ιδιωτικά αεροσκάφη που αναμένεται να προσγειωθούν στη χώρα».

Ανάμεσά τους, φυσικά, και ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, σεΐχης Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ Αλ-Ναχιάν, μέλος της βασιλικής οικογένειας των ΗΑΕ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της χώρας. Στα τέλη του 2008 το “Abu Dhabi United Group”, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων του σεΐχη με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αγόρασε τον αγγλικό σύλλογο, για 266 εκατομμύρια λίρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ