Ζελένσκι: Δεν θα εμπλέξουμε χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο-Για απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ρωσίας μιλάει ο Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελέσνκι δήλωσε σήμερα ότι γνωρίζει πως θα είναι «αδύνατο» για την χώρα του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ ενώ η Ρωσία συνεχίζει τον πόλεμο στην χώρα του.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο – Τουλάχιστον 3 νεκροί

Ο Ζελέσνκι πιέζει  για να γίνει η Ουκρανία μέλος της βορειοατλαντικής Συμμαχίας αλλά οι σύμμαχοι είναι διχασμένοι για το πόσο γρήγορα μπορεί να γίνει αυτό. Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν για οποιαδήποτε κίνηση που θα μπορούσε να φέρει πιο κοντά την Συμμαχία στον πόλεμο με την Ρωσία.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Εσθονό πρόεδρο Άλαρ Καρίς, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η συμμετοχή στην συμμαχία εξακολουθεί να είναι η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας για το Κίεβο.

Ουκρανία: Φωτιά σε πολυκατοικία στο Κίεβο από συντρίμμια drone – Ένας τραυματίας

«Είμαστε όμως σώφρονες άνθρωποι και καταλαβαίνουμε ότι δεν θα εμπλέξουμε καμία χώρα του ΝΑΤΟ στον πόλεμο» δήλωσε ο Ζελέσνκι. «Και αυτός είναι ο λόγος που καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γίνουμε μέλος του ΝΑΤΟ όσο αυτός ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Όχι επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε, αλλά επειδή είναι αδύνατον».

Πούτιν: Δεν θα τους αφήσουμε να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια συνάντησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας ότι «κακοθελητές» προσπαθούν όλο και περισσότερο να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία και αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε βέβαιοι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τους επιτρέψουμε να κάνουν κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Πούτιν.

Μπεν Ουάλας: «Ο δρόμος είναι ανοικτός» για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Η Βρετανία υποστηρίζει την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και «αυτός ο δρόμος είναι ανοικτός» γι’ αυτούς, αν και πολιτικές πραγματικότητες μπορεί να επιβραδύνουν την διαδικασία, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου Μπεν Ουάλας στο περιθώριο της εκδήλωσης Shangri-La Dialogue με θέμα την ασφάλεια στην Σιγκαπούρη.

Σημείωσε ότι δεν είναι δυνατή η εισδοχή μελών κατά την διάρκεια ενός πολέμου και ότι η ενδεδειγμένη πορεία είναι η συνέχιση της υποστήριξης και του εξοπλισμού της Ουκρανίας για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη ασφάλεια.

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε την Ουκρανία είναι τώρα να την βοηθήσουμε να νικήσει την Ρωσία», δήλωσε ο Μπεν Ουάλας. «Μετά από αυτό, να διασφαλίσουμε ότι είναι έτοιμοι, ικανοί και ανθεκτικοί».

Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βρίσκεται στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι το Κίεβο θέλει «μία σαφή απόφαση» για την ένταξή της κατά την διάρκεια της συνόδου του Βίλνιους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ