«Βροχή» οι καταγγελίες: Ο Βόλος καίγεται και επιχειρήσεις τον… χαβά τους – Ζήτησαν από τους εργαζομένους να πάνε για δουλειά

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προχωρούν εργαζόμενοι στον Βόλο, όπου μαίνονται οι καταστροφικές φωτιές σε δύο μέτωπα και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους ήδη δύο άνθρωποι. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Θανάση Παπαδημόπουλο σωρηδόν φτάνουν οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες πολλές επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ), παρά το γεγονός ότι υπήρξε έκκληση από το υπουργείο Εργασίας να παραμείνουν κλειστές ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς από τυχόν εκδήλωση νέας φωτιάς αλλά και από την εισπνοή διοξινών, όχι μόνο άνοιξαν, αλλά ζήτησαν από τους εργαζομένους τους να πάνε κανονικά για δουλειά.

Σε πύρινο «κλοιό» ο Βόλος – Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα

Της Εύης Κατσώλη

Παρά το γεγονός ότι πυροσβέστες, Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι όσοι δίνουν μάχη με τις φλόγες παραμένουν σε επιφυλακή λόγω αναζωπυρώσεων, επικεφαλής εργοστασίων δεν έκαναν χρήση της αναστολής λειτουργίας έστω για σήμερα και ζήτησαν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα πόστα τους.

Βόλος: Συγκινητικές στιγμές με πολίτες που συγκεντρώνουν νερά και τρόφιμα για πυροσβέστες και πληγέντες – ΒΙΝΤΕΟ

Και όλα αυτά όταν την ώρα που, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έστειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου στο enikos.gr, φαίνεται ένα μαύρο σύννεφο καπνού να παραμένει στην περιοχή με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των εργαζομένων και γενικά όσων βρίσκονται στην περιοχή.

Νωρίτερα σήμερα δε, όπως δείχνει άλλη φωτογραφία κοντά σε βενζινάδικο στην Β’ ΒΙΠΕ οι φλόγες ήταν έντονες λόγω αναζωπύρωσης εστίας. «Τι θα συνέβαινε δηλ. αν επεκτεινόταν η φωτιά προς την είσοδο; Θα ήταν καλύτερη μια άτακτη φυγή ή το να ριψοκινδυνεύσουν άνθρωποι; Προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής» σχολίασε χαρακτηριστικά στο enikos.gr ο κ. Παπαδημόπουλος.

Μαγνησία: «Υπήρξε φωτιά σε 7 σημεία ταυτόχρονα» – Τι λέει στο enikos.gr o Αχιλλέας Μπέος

Φωτιά στον Βόλο

Σε άλλες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες, φαίνεται πόσο κοντά ήταν η πυρκαγιά στις επιχειρήσεις της Βιομηχανικής Περιοχής.

Φωτιά στον Βόλο

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημόπουλο, αρκετοί ήταν οι εργαζόμενοι που καταγγέλλουν ότι οι επικεφαλής ορισμένων επιχειρήσεων που αποφάσισαν να λειτουργήσουν παρά τους κινδύνους, τους απείλησαν ακόμη και με απόλυση προκειμένου να τους πείσουν να πάνε για δουλειά. Όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι, οι συγκεκριμένοι εργοδότες επικαλούνται το ότι δεν υπήρχε απαγόρευση λειτουργίας από το υπουργείο Εργασίας αλλά μια απλή σύσταση και έκκληση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ